A festői Normandia - Bretagne

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2023.07.17 - 07.25
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.07.17 - 07.25

Tartson velünk a A festői Normandia - Bretagne utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Középkori óvárosok, kacskaringós utcák
?  Káprázatos szirtekés tengeröblök
?  Az ár-apály foglya: Mont St. Michel szigete
?  Múltidézés a normandiai partraszállás helyszínén

Bretagne lenyűgöző tájai és Normandia különleges helyszínei mellett rám talán a legnagyobb hatást Bayeux közel ezer éves szőnyege tette
G. Horváth Anikó - 24 éve francia utak idegenvezetője

Program:

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS - BUDAPEST - AUSZTRIA - NÉMETORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztrián keresztül utazunk Németországba. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

2. NAP: FRANCIAORSZÁG - METZ - PÁRIZS - NORMANDIA (REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: BUDAPEST - PÁRIZS)

A repülővel utazó utasaink - a menetrend függvényében -, önállóan utaznak Budapestről Párizsba. Buszos utasaink reggel elhagyják Németországot és tovább utaznak Franciaországba. Megállnak Metzben és megtekintik a Mosel-parti város neveze­tességeit. Fő látványosságok: St. Étienne-katedrális, Városháza, belváros, színház, Neuf templom. Délután a reptéren felves­szük repülős utasainkat (akiknél a buszos csoport megérkezé­séig várakozás előfordulhat) a Párizs melletti reptéren. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre (2 éj).

3. NAP: ROUEN - FÉCAMP - ETRETAT

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy eljön velünk egy mesés fakultatív kirándulásra, vagy sétál, önállóan nézelődik a városban. Akik jönnek a kirándulásra, azokkal először meg­tekintjük Normandia fővárosát, Rouent, melyet múzeumvá­rosként is emlegetnek. A belvárosi sétánk során érintjük azt a teret, ahol Jeane D'Arc-ot megégették, majd a katedrálist keressük fel. A roueni Notre Dame a francia gótika csúcsalko­tása. Nem véletlen, hogy az impresszionista festészet királyát, Monet-t is megihlette. Következő megállásunk Fécampban, a híres gyógylikőr városában lesz. A városnak is hírnevet hozó likőrt, a Benedictine-t először az itt élő Benedek-rendi szerzete­sek készítették el. Látogatást teszünk a szépséges bencés apát­ság templomába, majd a gyógylikőrgyár múzeumában kóstolás és vásárlási lehetőség. Ezt követően az atlanti-óceáni partsza­kasz felfedezésére indulunk. Délután érkezünk az egyik leg­kedveltebb üdülővárosba, Etretatba. Gyönyörű panoráma tárul elénk: a meredek sziklafalak, a tenger által kivájt ,,sziklakapu", és a folyamatosan hullámzó és morajló óceán, csodás élmény. Este érünk vissza szállásunkra. Garantált fakultatív kirándulás, (jelentkezés a helyszínen) Rouen - Fécamp - Etretat (belépővel): 40 EUR.

4. NAP: HONFLEUR - DEAUVILLE - CAEN

Először az ódon hangulatú kikötővárosba, Honfleurbe uta­zunk. Itt rövid séta keretében megcsodáljuk a város közép­kori épületeit, romantikus kikötőjét, melynek egységes, színes házsora a festőket is megihlette. Ezt követően ellátogatunk a térség ismert üdülőhelyére, Deauville-be. A homokos tenger­part és a patinás díszsétány igazán kellemes hangulatot áraszt. Szabadidő alatt a bátrabbak megmártózhatnak a kicsit hűvös óceánban is. Délután Alsó-Normandia fővárosába, Caenbe uta­zunk. A várost a ,,normann Athén"-ként is emlegetik, meg­határozó történelmi jelentősége miatt. Gyalogos városnézés keretében felkeressük a XI. századi alapokon nyugvó monumen­tális erődöt és a férfiak apátságát, melyeket még Hódító Vilmos építtetett. Rövid szabadprogram után utazás a szállásra.

5. NAP: BAYEUX - ARROMANCHES - LONGES-SUR-MER

A mai nap Bayeux-ba indulunk, ahol megcsodáljuk a látványos gótikus katedrálist, illetve ellátogatunk a városi múzeumba, ahol megnézzük a világhírű bayeux-i szőnyeget. A hímzett falikárpit színes képeken keresztül meséli el a normannok 1066-os ang­liai hódítását. A terület ahol járunk, a II. Világháború legfonto­sabb hadműveleti partszakasza volt. A déli órákban elérkezünk Arromanches-ba, a normandiai partraszállás egyik központi helyszínére, ahol egy különleges múzeumban rekonstruálták a partraszállás, a D-Day történéseit. Tengeri ételkülönlegességek kipróbálására is lesz lehetőségük azoknak, akik ebédelni szeret­nének. A partszakaszon haladva Longes-sur-Merben világhábo­rús bunkereket láthatunk. Este szállásunk elfoglalása.

6. NAP: MONT ST. MICHEL - ST. MALO

Reggeli után egy misztikus helyszínre kalauzoljuk el a csopor­tot. Mont Saint Michel szigete és a rajta lévő apátság az elsők között került fel az UNESCO Világörökség listájára. A ,,sziget" egyedülálló élményt nyújt, hiszen apálykor száraz lábbal meg­közelíthető, míg dagálykor igazi szigetté válik. Mi egy frissen megépített gáton közelítjük meg a sziklát. A csodálatos ben­cés apátság megtekintése után délután az egykori kalózvá­rosba, St. Malóba látogatunk el. Városnézésünk során láthatjuk a tenger fölé magasodó várat, az erődítményrendszert, az óvá­ros zegzugos, középkori hangulatot idéző szűk utcácskáit, vala­mint a Saint Vincent katedrálist. Különleges a látvány ahogy a dagály folyamatosan ,,foglalja el" a partszakaszt. Jó idő ese­tén, fürdési lehetőség a homokos tengerparton. Este szálláshelyünkre buszozunk.

7. NAP: RENNES - CHARTRES - PÁRIZS

Reggel irány Rennes központja. A város Bretagne tartományi székhelye. Itt megismerhetjük az egyedülálló breton kultúrát. Lefényképezhetjük többek között a középkori város jellegzetes színes, fagerendás házait, a bretagne-i parlament palotáját és a Városházát. A szabadprogram keretében a helyi finomságo­kat is megkóstolhatjuk. A koradélutáni órákban továbbindulunk a világhírű katedrálisról híres Chartres-ba. A XII. századi Notre Dame - melynek tornyai a különböző építési korok miatt telje­sen eltérőek -, igazán különleges látványt nyújt. Az esti órák­ban érkezünk Párizs környéki szálláshelyünkre.

8. NAP: PÁRIZS - STRASBOURG - NÉMETORSZÁG (REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: PÁRIZS - BUDAPEST)

A repülős utasoknak reggelit követően szabadprogram, mely alatt egyénileg be lehet metrózni Párizs belvárosába és lencsevégre kap­hatjuk a leghíresebb látványosságokat. Menetrend függvényében, várhatóan délután a szállodától transzfer a reptérre és hazarepül­nek Budapestre. A buszos utasok továbbindulnak és a déli órákban érkeznek Strasbourgba, a Rajna-parti városba, melynek történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. A hatalmas Miasszonyunk temploma és a középkori kőhíd a mellette található tornyokkal sok turista kedvelt célpontja. Belvárosában érdekes a francia és a német építészeti stílus keveredése. Szabadprogram is lesz a városban. A kb. 2 órás nézelődésünk után folytatjuk utunkat Németországba. Este érkezünk szálláshelyünkre.

9. NAP: NÉMETORSZÁG - AUSZTRIA - BUDAPEST

Reggel hazaindulás. Ausztrián keresztül 21 óra körül várható az érke­zés Budapestre. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x A festői Normandia - Bretagne

A festői Normandia - Bretagne utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Fakultatív vacsora (8 alkalom) 84.000 Ft fő
  2. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 18.500 Ft fő
  3. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 10.800 Ft fő
  4. Utasbiztosítás - Standard 7.200 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 164110
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
A festői Normandia - Bretagne

A festői Normandia - Bretagne

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 164110

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A festői Normandia - Bretagne

A festői Normandia - Bretagne

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 164110

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!