Ciprus - Csillagtúra a napfény és a szerelem szigetén 8 nap / 7 éj

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2025.02.22 - 03.01
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2025.02.22 - 03.01
További árak és időpontok

Tartson velünk a Ciprus - Csillagtúra a napfény és a szerelem szigetén 8 nap / 7 éj utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás

1. NAP | Utazás Ciprusra
Utazás repülővel Budapestről Ciprusra. Érkezés Pafoszra. Idegenvezetőnk fogadja Önt. Transzfer a hotelbe. Szállás: Hotel Theo Sunset 4* vagy hasonló.

2. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Chrysorrogiatissa - Afrodité fürdője - egész napos
Töltse kedvére az időt, vagy fakultatív programcsomag: A Chrysorrogiatissa -kolostor felé indulunk. Útközben belefeledkezhetünk a szőlős lankák, gyümölcsöskertek festői látványába. A kolostor alapítása a 12.századra tehető, a jelenlegi épület a 18. században került kialakításra. A 800 méteres magasságban, békés környezetben fellelhető nevezetesség fontos ikonokat, és egyéb kincseket rejt. Itt a szerzetesek borkészítéssel is foglalkoznak, melyeket megkóstolhatunk mi is, kenyér, sajt, és olívabogyó kíséretében. A görög mitológia egyik jelentős helyszínére, Afrodité fürdőjéhez tartunk. A kis barlangi természetes medence volt az, ahol a hiedelem szerint a szépség, és a szerelem istennője fürdött, és itt találkozott szerelmével, Adonisszal. A pafoszi nemzeti park növény-és állatvilágával ismerkedhetünk a szabadidő során. Majd a vadregényes pafoszi tengeri barlangok várnak ránk, hogy megörökíthessük ezeket a természeti csodákat.

3. NAP | Pafosz - félnapos
Pafosz múltja egészen az új kőkorszakig nyúlik vissza, mikor már lakott terület volt. Az egykori, ősi főváros a Földközi-tenger partján festői szépségű templomokkal, középkori kolostorokkal, múzeumokkal büszkélkedhet. Megismerhetjük történelmének fontos alkotórészeit. A királysírok egy nagy területű nekropolisz, mely az UNESCO-Világörökség listáját gazdagítja. A sírok közül nem egy a Kr.e. 4.századból származik, és helyi magas rangú tisztségviselők, arisztokraták sziklákba vájt temetkezési helyei voltak. Yeroskipou, a tengerparti település nevének jelentése Szent Kert. Ez adott otthont Afrodité legendás kertjeinek. Itt található sziget legjelentősebb templomai közé tartozó Agia Paraskevi, mely a 9. századból származik. A Dionüszosz-ház, a 3. századi villa egykor egy nemesember tulajdonát képezte. Egyedülálló mozaikjai a görög és római mitológiát idézik fel. A kikötő környékén élvezhetjük a szabadidőt. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Lefkara és Larnaka - egész napos
Szabadidő, vagy fakultatív programcsomag: Lefkara és Larnaka: a mai napon Leonardo Da Vinci és Szent Lázár nyomában járunk. Lefkara falu híres csipkéiről, terítőiről. A jellegzetes termék neve lefkaritika. A csipketerítők a legenda szerint annyira megtetszettek Da Vincinek, hogy vásárolt belőlük, és a milánói katedrálisnak adományozott belőle. Lefkara ismertségét az ezüst áruinak, takaros utcácskáinak is köszönheti. Ezt követően Larnaka felé tartunk. A Szent Lázár-templom a 9. században épült, majd a 17. században felújították. Még napjainkban is a bizánci építészeti stílus egyik szemet gyönyörködtető példája. Szabadidő a meseszép, pálmákkal övezett promenádon, ebédelési lehetőség. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP | Helyszínen foglalható fakultatív: Nicosia - egész napos
Szabadidő, vagy helyszínen foglalható fakultatív: Nicosia, mely a világ utolsó, jelenleg is kettéosztott fővárosa: egyik része görög, másik török fennhatóság alá tartozik. 1974 óta maga Ciprus is megosztott: északon a törökök, délen a görögök élnek. Nicosia kozmopolita, nyüzsgő, pezsgő vonásaival, gazdag történelmi, kulturális hátterével bűvöli el a látogatókat, megkapó keveréke a réginek és újnak. Főbb nevezetességei a Hagia Sophia-templom, a piactér, és az ENSZ által felügyelt Zöld Vonal, mely elválasztja a főváros két részét egymástól. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Tródosz-hegység, borkóstolás - egész napos
Töltse kedvére az időt, vagy fakultatív programcsomag: Ezen a kiránduláson Ciprus zöld szíve felé indulunk, és a Trodósz-hegység idilli erdői tárulnak elénk. Áthaladunk Platres hegyi falun. Majd festői falucskák váltogatják egymást. Kakopetria fenyőillatú településén sétát teszünk. Hírnevét kénes forrásai, és az Agios Nikolaos bizánci templom is öregbíti. Utóbbiban a 11. századból származó freskók az UNESCO világörökségi listát gazdagítják. A Trodósz-hegység déli oldalán, borral foglalkozó kis községek szegélyezik utunkat Omodos felé, mely Ciprus egyik legszebb borfaluja. Igazi felüdülést jelent ráfeledkezni a békés, festői vidéki tájra. Alkalmunk nyílik egy borkóstolás keretében megismerkedni a régió nedűivel, és a kis helyi falatkákkal.


7. NAP | Limassol - félnapos
A legenda szerint Aphrodité, a szépség, a szerelem istennője Cipruson született. Úgy tartják, hogy Petra tou Romiu-nál emelkedett ki a tenger habjaiból, mely az első megállónk a mai napon. A múltba enged bepillantást Kourion, az egykori ókori városállam területén található régészeti lelőhely, mely fantasztikus kilátást kínál: sziklák tetejéről tekint le a tenger szikrázó kékjére. A görög-római színház, a mozaikok segítségével utazást teszünk a múltba. Visszatérés a hotelbe.

8. NAP | Hazautazás
Transzfer a repülőtérre a repülőgép indulási idejétől függően. Életre szóló élményekkel gazdagodva hazautazás Budapestre.


Fontos információk!
Az utazáshoz olyan útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes. A programok sorrendje változhat, fel is cserélődhetnek! Min csoportlétszám: 20 fő.
Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. A helyszínen kiegészítő fakultatív programok foglalhatóak.

Az ár tartalmazza

o Repülőjegy oda-vissza, Ryanair vagy hasonló légitársasággal
o Feladott poggyász, kézipoggyász
o Transzferek
o Szállás minőségi, középkategóriájú hotelben
o Reggeli
o Kirándulások: Pafosz, Limassol
o Magyar nyelvű idegenvezetés

Egyéb

o Egyágyas szoba felár : 49.990 Ft/fő
(Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén)
o Helyszínen fizetendő borravaló - Kb. 30 euro / fő / út

Amiket ajánlunk Önnek
o Vacsoracsomag: 39.990 Ft/fő
o Fakultatív programcsomag: 59.990 Ft/fő - Chrysorogiatissa, Lefkara + Larnaka, Tródosz-hegység
o Helyszínen foglalható fakultatív program: Nicosia - várhatóan kb 65 EUR/fő
o Biztosítási csomag: 20.300 Ft/fő
Baleset és poggyászbiztosítás: 7.600 Ft és útlemondási biztosítás: 12.700 Ft.
A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a
visszajár Önnek!)

Fakultatív programok

o Fakultatív programcsomag: 59.990 Ft/fő - Chrysorogiatissa, Lefkara + Larnaka, Tródosz-hegység
o Helyszínen foglalható fakultatív program: Nicosia - várhatóan kb 65 EUR/fő
o A helyszínen kiegészítő fakultatív programok foglalhatóak.

Hotel

o Hotel Theo Sunset 4* vagy hasonló

Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

x Ciprus - Csillagtúra a napfény és a szerelem szigetén 8 nap / 7 éj

Ciprus - Csillagtúra a napfény és a szerelem szigetén 8 nap / 7 éj utazás foglalás

1
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Utazás repülőgéppel
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Transzfer
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. 1 * Biztosítási csomag (BBP 7600 Ft + Útlemondási 12700 Ft) 20.300 Ft fő
  2. 1 * Fakultatív programcsomag (Chrysorogiatissa, Lefkara + Larnaka, Tródosz-hegység) 59.990 Ft fő
  3. 1 * Vacsoracsomag 39.990 Ft fő
  4. Egyágyas szoba felár 49.990 Ft fő (egy utas esetén)* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 189793
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Ciprus - Csillagtúra a napfény és a szerelem szigetén 8 nap / 7 éj

Ciprus - Csillagtúra a napfény és a szerelem szigetén 8 nap / 7 éj

Ciprus

Útazonosító: 189793

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Ciprus - Csillagtúra a napfény és a szerelem szigetén 8 nap / 7 éj

Ciprus - Csillagtúra a napfény és a szerelem szigetén 8 nap / 7 éj

Ciprus

Útazonosító: 189793

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!