GÖRÖG EMLÉKEK

Ft-tól/fő 599.000
Időpont: 2022.06.17 - 06.25
Legjobb ár: 599.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.06.17 - 06.25
További árak és időpontok

Tartson velünk a GÖRÖG EMLÉKEK utazásra! A kiutazás történik, teljes panziós ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 599.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Hajós utak
Ellátás:teljes panziós
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

Görög emlékek

Velence romantikája, Montenegro ékszerdoboz városkái mellett Görögország kincsei is feltárulnak a gazdag útvonalú hajóút során. Korfu és Santorini a görög szigetvilág szépségeibe enged bepillantást, Olympia és Athén felfedezése a felbecsülhetetlen értékű ókori görög emlékek nyomába ered. A változatos látnivalóknak az Adriai-, a Jón- és az Égei-tenger szemkápráztató kékjei nyújtanak hátteret, a felhőtlen fedélzeti szórakozásról pedig az MSC Musica hajójának pompás élményei gondoskodnak!

1. nap

Budapest - VelenceElutazás a kora reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Velencébe. Érkezést követően autóbuszos transzfer a szállodába. Bejelentkezés, majd délután szabadprogram. Velence minden kétséget kizáróan az Adria királynője. Elegáns, bájos, kacér, bámulatos. Páratlan gazdagságáról számos palota és templom, valamint a bennük őrzött felbecsülhetetlen értékű műalkotások tanúskodnak. Leghíresebb nevezetességei közé tartozik a Rialto és a Rialto híd, a Szent Márk-bazilika csodálatos, bizánci stílusú épülete, illetve annak harangtornya, a Campanile. A vízen fekvő várost áthatja a romantika, elmesélni nehéz mitől ennyire különös, egyszerűen látni kell!

2. nap

Velence, Olaszország

Délelőtt szabadprogram, majd dél körül transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés az MSC Musica fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Brindisi (Alberobello), Olaszország

Érkezés Bari kikötőjébe a kora délutáni órákban. Félnapos fakultatív kirándulás Alberobellóba. A kikötőt elhagyva 1 órás autóbuszos utazás a festői olasz tájakon a Puglia tartományban lévő Alberobellóba. A tartomány az ,,olasz csizma sarkának" tetején helyezkedik el. A várost jellegzetes házai a ,,trulli"-k miatt 1996-ban az UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánította. Ezek az épületek kerek kövekből, habarcs nélkül összerakott, kúpos tetejű házak, sokuk tetején az ún. ,,pinnacolo" egyfajta fehér sapka vagy gömb található. Valamennyi tetőre különös szimbólumokat festettek, feltehetően a jó szerencse megidézésére. Séta a rendkívül érdekes, szokatlan látnivalókat kínáló városban, mely során a St.Antonio templom - a világ egyetlen ,,trullo" temploma is látható. Visszautazás a hajóra, majd vacsora és szállás.

4. nap

Katakolon (Olympia), Görögország

Késő délelőtt kikötés Katakolon városában. Félnapos fakultatív kirándulás a kb. 20 km -re levő Olympiába, mely Görögország egyik legnagyobb ásatási területe és 1989 óta UNESCO világörökségi védelem alatt áll. Az ókori olimpiai játékok színhelye a Kronosz-hegység erdős lankáinak lábánál található. A Zeusz tiszteletére rendezett első játékok i.e. 776-ban kezdődtek, mely a görög időszámítás kezdete is. 1896 óta ezen a helyen lobbantják lángra a modern kori nyári olimpiai játékok lángját. A kirándulás során Zeusz-templom romjai, a tornacsarnok, a lóversenypálya és a stadion tekinthető meg, melyet 40.000 néző befogadására építettek. Látogatás az 1982-ben nyílt olympiai Régészeti Múzeumban, ahol az ásatások során előkerült tárgyak egyedülálló gyűjteménye tekinthető meg. A kirándulás után visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Santorini, Görögország

Kikötés a reggeli órákban a Szantorini szigeténél lévő kalderában (a hajó nem tud kikötni a kikötőben, ezért a szárazföld kishajókkal közelíthető meg). Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Santorini szigetén, mely egy 3500 évvel ezelőtti vulkánkitörés nyomait őrzi. A szárazföldet rövid hajózással Athinios kikötőjében érik el, ahonnan kezdetét veszi az autóbuszos kirándulás, melynek első állomása a minószi bronzkorban virágzó, majd később egy tűzhányó áldozatául eső Akrotiri. 1967-ben kezdték el feltárni a területét és azóta számos nagyon jó állapotban lévő lelet került elő, köztük freskók és néhány háromemeletes épület is. Az ásatási területen tett látogatást követően utazás a fővárosba, Firába. A szabadprogram alatt lehetőség nyílik felfedezni a hangulatos kis sikátorok világát, esetleg beülni egy kávézóba és onnan csodálni a kilátást Kameni varázslatos szigeteire és az öbölre. Utazás az utolsó állomás helyszínére, Oia-ba. A macskaköves utcákat övező kék-fehér házak lenyűgöző látványt nyújtanak. A vezetett séta során borkóstolás egy helyi borászatban. A program mozgásában korlátozott és kerekesszékes utasoknak nem javasolt. Visszautazás a kikötőbe, ahonnan kishajókkal szállítják vissza az utasokat az MSC Musica hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Pireusz (Athén), Görögország

Érkezés a reggeli órákban Pireusz kikötőjébe. Egész napos fakultatív kirándulás Athénban: az Akropolisz a Parthenónnal és a Régészeti Múzeum megtekintése. Athén a világ egyik legrégebbi városa, már az időszámítás előtt 3000 évvel is városként létezett. A görög főváros a civilizáció bölcsője, hisz itt született a demokrácia, itt szökkent szárba a színművészet, itt alkották meg a nyugati filozófia alapjait és itt rendezték meg az első olimpiai játékokat is. A város legszentebb helye napjainkban is az Akropolisz, sziklája a város legmagasabb pontja. Az épületek nagy része templom, melyeket Pallasz Athéné, a város védőszentjének tiszteletére emeltek. Méreteik és arányaik még mindig fenségesek. Legkiemelkedőbb közülük a dór stílusú, márvány Parthenón temploma, a világ egyik legismertebb ókori épülete. A Nemzeti Régészeti Múzeum egyedülálló gyűjteményének megtekintése után séta a Plaka negyedben, ahol az aprólékosan felújított neoklasszicista épületek között, szűk utcákon barangolva átérezhető a régi korok hangulata. Rövid szabadidővel zárul a program, mielőtt a csoport visszatérne a hajóra. A kirándulás a kimerítő gyaloglás, egyenetlen talaj miatt nem alkalmas mozgásban korlátozott és kerekes székes utasoknak. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Korfu, Görögország

Kora délután kikötés Korfu szigetén. Félnapos fakultatív városnézés a sziget egyik legszebb kastélyához. Az ókori Görögországban Odüsszeusz hazafelé, Ithakába tartó legendás útjának utolsó állomása Korfu volt. Nem eposzi méretekben, de ez a kirándulás alkalmat kínál arra, hogy megismerjék a zöldellő sziget gyönyörű tájait. A kirándulás tartalmazza az Achilleon palota megtekintését; ez a gyönyörű fehér kastély egykor Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné - vagy ahogy szeretetteljesen nevezték - Sissi lakhelye volt. A gazdagon díszített kastély egy tengerre néző színpompás kert közepén fekszik; nevét egy másik mitológiai hősről, Achillesről kapta. Idő függvényében a hajóra történő visszatérés előtt rövid szabadidő Korfu városában, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Kotor, Montenegro

Kikötés a reggeli órákban Kotorban, mely Montenegró legértékesebb műemlékekkel büszkélkedő városa. A Kotori-öböl az Adria egyik legmélyebben benyúló öble, emiatt Európa legdélibb fjordjának is nevezik. Kotor a háttérben a hegyek védelmét élvezi, keskeny sikátorokkal és terecskékkel átszőtt, városfallal körülvett mediterrán hangulatú óvárosa 1979 óta gazdagítja az UNESCO kulturális világörökségeit. A félnapos fakultatív kirándulás Kotor óvárosában tett sétával veszi kezdetét, majd látogatás a tengerhajózási hagyományok emlékeit őrző Tengerészeti Múzeumban. Ezt követően autóbuszos utazás az UNESCO világörökségi listáján szerepelő Perast gyönyörű kisvárosába, ahol a barokk építészeti remekeket mellett katolikus templomok, ortodox épületek is megcsodálhatók. A Szirti Madonna apó, mesterséges szigetére Perastból induló kishajóval lehet eljutni, a templomában tett látogatás egyedülálló élmény. Aki a hajózáson nem vesz részt, egyénileg fedezheti fel Perast partmenti hangulatos utcáit. A kirándulás végén Perastban a St.Nikolaus templom megtekintése, majd visszautazás autóbusszal a kotori kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Velence - Budapest

Kikötés a reggeli órákban Velencében. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Velencében, mely a középkorban fontos kereskedelmi csomópont és ezáltal már akkoriban is kedvelt úti cél volt. A Szent Márk teret Napóleon ,,Európa legszebb szalonjának" nevezte, Petrarca szerint pedig ,,nincs párja a Földön". A téren található Székesegyház Velence egyik legismertebb látnivalója. A város fő közlekedési útvonala a Canal Grande, melyen 4 híd ível át, ezek közül a leghíresebb a Rialto-híd. Az impozáns Dózse-palota homlokzatát isztriai kőből faragott gótikus oszlopsor díszíti. Az Óriások lépcsőjén koronázták meg a dózsékat. Sétával egybekötött gyalogos városnézés a Szent Márk térről a Rialto hídig, rövid szabadidőt követően autóbuszos transzfer a repülőtérre. Hazautazás az esti órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2020. június 13-21. (1 éjszaka Velencében + 7 éjszaka hajón)

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Velence - Budapest útvonalon, turista osztályon
illetékek
transzfer autóbusszal
1 éjszakai szállás a hajóút előtt Velencében helyi négycsillagos szállodában kétágyas elhelyezéssel reggelivel, 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást)
félnapos városnézés Velencében
a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára
audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díj nem tartalmazza:

szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő)
fakultatív programok
italcsomag igény szerint
baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

x GÖRÖG EMLÉKEK

Az ár tartalmazza:

Indulási időpontok:

2020. június 13-21. (1 éjszaka Velencében + 7 éjszaka hajón)

Hajótársaság:MSC CruisesÚtvonal:
Velence/Olaszország | Brindisi/Olaszország | Katakolon/Görögország | Szantorini/Görögország | Pireusz/Görögország | Korfu/Görögország | Kotor/Montenegro | Velence/Olaszország |  

Az ár nem tartalmazza:

Brindisi (Alberobello)

Időtartam: 4 óra

Félnapos fakultatív kirándulás Alberobellóba.
Akikötőt elhagyva 1 órás autóbuszos utazás a festői olasz tájakon a Puglia tartományban lévő Alberobellóba. A tartomány az ,,olasz csizma sarkának" tetején helyezkedik el. A várost jellegzetes házai a ,,trulli"-k miatt 1996-ban az UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánította. Ezek az épületek kerek kövekből, habarcs nélkül összerakott, kúpos tetejű házak, sokuk tetején az ún. ,,pinnacolo" egyfajta fehér sapka vagy gömb található. Valamennyi tetőre különös szimbólumokat festettek, feltehetően a jó szerencse megidézésére.
Séta a rendkívül érdekes, szokatlan látnivalókat kínáló városban, mely során a St.Antonio templom - a világ egyetlen ,,trullo" temploma is látható.

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.

GÖRÖG EMLÉKEK utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Az ár tartalmazza:

Indulási időpontok:
\n
\n2020. június 13-21. (1 éjszaka Velencében + 7 éjszaka hajón)
\n
\nHajótársaság:MSC Cruises


\n
\n

Útvonal:
\nVelence/Olaszország | Brindisi/Olaszország | Katakolon/Görögország | Szantorini/Görögország | Pireusz/Görögország | Korfu/Görögország | Kotor/Montenegro | Velence/Olaszország |  

\n

Az ár nem tartalmazza:

Brindisi (Alberobello)
\n
\n

Időtartam: 4 óra
\n
\nFélnapos fakultatív kirándulás Alberobellóba.
\nAkikötőt elhagyva 1 órás autóbuszos utazás a festői olasz tájakon a Puglia tartományban lévő Alberobellóba. A tartomány az ,,olasz csizma sarkának\" tetején helyezkedik el. A várost jellegzetes házai a ,,trulli\"-k miatt 1996-ban az UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánította. Ezek az épületek kerek kövekből, habarcs nélkül összerakott, kúpos tetejű házak, sokuk tetején az ún. ,,pinnacolo\" egyfajta fehér sapka vagy gömb található. Valamennyi tetőre különös szimbólumokat festettek, feltehetően a jó szerencse megidézésére.
\nSéta a rendkívül érdekes, szokatlan látnivalókat kínáló városban, mely során a St.Antonio templom - a világ egyetlen ,,trullo\" temploma is látható.


\n
\n

\n

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. illeték 0 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 138973
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
GÖRÖG EMLÉKEK

GÖRÖG EMLÉKEK

Kelet-Mediterrán hajóutak

Útazonosító: 138973

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
GÖRÖG EMLÉKEK

GÖRÖG EMLÉKEK

Kelet-Mediterrán hajóutak

Útazonosító: 138973

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!