Kanári-szigetek

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2023.05.15 - 05.21
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.05.15 - 05.21

Tartson velünk a Kanári-szigetek utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Pihenés mindkét sziget tengerpartján
?  Egy úton két egyedülálló sziget megtekintése
?  A különleges spanyol gasztronómia felfedezése
?  Számos izgalmas, érdekes fakultatív program

"Napsütés, pálmafák, óceán! A szigetek tengeri élővilága, egzotikus éghajlata, természeti kincsei különleges nyaralást biztosítanak. A strandok és hatalmas vulkánok mindenkit lenyűgöznek."
Holecska Krisztián - A repülős utazások szakreferense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - TENERIFE

Menetrend függvényében, utazás Tenerifére. Transzfer a szállo­dába (3 éj), majd pihenés. Hotelünktől (mely májusban a három­csillagos Sol Arona, októberben pedig a négycsillagos Be Live Experience Sol Tenerife) kis sétával érhető el az óceánpart.

2. NAP: TEIDE SZIGETTÚRA TENERIFÉN

Egy egész napos szigettúrára indulunk, amely magában fog­lalja Tenerife déli, észak-nyugati és középső részének megte­kintését. Idegenvezetőink segítségével a kirándulás alatt átfogó képet kapunk Tenerife, valamint a Kanári-szigetcsoport múltjáról és jelenéről. Első megálló a Los Gigantes lesz, ahol többek között egy lélegzetelállítóan látványos sziklafalat csodálhatunk meg, mely valójában egy vulkán hosszmetszete. Következő megálló El Tanque, ahol megkóstolhatjuk a helyi kávét (baraquito). Ezután megismerkedhetünk a szerencsétlen sorsú kisváros, Garachico történetével és panorámás látképével, majd Icod de los Vinosba érkezve megtekinthetjük az ezeréves sárkányfát és megcsodál­hatjuk a San Marcos templomot, ahol egy gyönyörű ezüst oltár található. Utunkat tovább folytatva a nagyon ízletes és bőséges ebédet egy farmon, az Orotava-völgyben fogyasztjuk el. Ebéd után a sziget északi részének legszebb városában, Puerto de la Cruzban Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkja követke­zik. Ezt követően körbejárjuk Spanyolország legmagasabb hegyét a 3.718 m magas, többkamrájú alvó rétegvulkánt, a Teidét. Több megálló után a déli lejtőn térünk vissza a szállodánkba.

3. NAP: ÉSZAK-TENERIFE VAGY PIHENÉS

Ezen a napon, aki szeretné jobban megismerni a szigetet, részt vehet a több éve a szigeten élő magyar idegenvezetővel egy fakul­tatív kiránduláson, ami Tenerife történelmi városait és egyedülálló több millió éves babérerdejét mutatja be. A kirándulásra reggel indulunk, első állomásunk candelaria, ahol a Kanári-szigetek védő­szentjének emelt bazilika áll. A szentről készült mű érdekessége, hogy a számára varrott különleges ruhát visel, amit az adott köze­ledő ünnephez illik. Ezt követően megismerkedünk a kilenc hatal­mas szoborral, amelyek a szigetek őslakosainak, a guancséknak királyait ábrázolják. Következő megállónk San Cristobal de La Laguna, ami a sziget régi fővárosa volt azonban különböző természetföldrajzi adottságai, többet között a korban nehéz meg­közelíthetősége miatt elveszítette a státuszát. Óvárosa az UNESCO világörökség része. A kirándulás természeti látnivalókban sem szűkölködik, ezután ugyanis átszeljük a híres neves babérerdőt. Fotószünet után az Anaga-hegység egyik legszebb kilátójában, egy kis étteremben hagyományos kanári ebédet kapunk. A nap utolsó megállója Santa Cruz de Tenerife, mely a sziget jelenlegi fővárosa. Késő délután érünk vissza a szállásunkra. Észak-Tenerife fakultatív kirándulás: 90 EUR (fizetés a helyszínen).

4. NAP: TENERIFE - GRAN CANARIA

A reggelit követően a hajó indulásáig szabadprogram, majd Teneriféről áthajózunk a másik látnivalóban gazdag szigetre, Gran Canariára. A kompon csomagunk zárható szekrénybe tör­ténő elhelyezéséért kb. 1 EUR-t kell fizetni. Szállás Gran Canarián négycsillagos Servatur Waikiki szállodában (3éj).

5. NAP: PIHENÉS GRAN CANARIÁN

Ezen a napon, aki akar, pihenhet, fürödhet az óceánban, vagy a szálloda medencéjében. A tengerparti sétányon is kelle­mes órákat tölthetünk el, miközben megkóstoljuk a sangriát, vagy a helyi kávét. Ha valaki tovább akar ismerkedni a sziget­tel, azoknak a helyszínen lesz lehetősége befizetni a többféle, helyi szervezésű, fakultatív programra. Itt is lehet hajózni, vagy más látványosságokat felkeresni szervezett kirándulás kereté­ben, vagy egy állatparkot megtekinteni. A lehetőségekről és a programok árairól az idegenvezetőnk a helyszínen fog részlete­sebb tájékoztatást adni, mely után a választott programra tud­nak jelentkezni. Szállás, mint előző éjszaka.

6. NAP: SZIGETTÚRA GRAN CANARIÁN

A mai nap kirándulunk a szigeten. Az első megálló a Degollada de las Yeguas kilátópont, ahonnan egyrészt ráláthatunk egy szép kanyonra, túloldalt pedig visszanézhetünk Maspalomas homok­dűnéire és gyönyörű fotókat készíthetünk a változatos tájról. A fotószünet után tovább kapaszkodunk felfelé a kanyon men­tén, és elhaladunk egy pálmaoázis, majd egy tevefarm mellett is, és így érjük el Fataga termékeny vidékét, ahol már déligyü­mölcsfák között vezet az út. A következő megálló a Mirador de Tunte, ahol a kilátóból történő fotózás mellett a helyi étteremben megkóstolhatjuk a narancs-kaktuszfüge és a narancs-ananász gyümölcsleveket. Ezután vadregényes sziklaképződmények között kanyarog az út körülbelül 1.200 m magasságig. Megnézzük Gran Canaria legmagasabb pontját, a Pico de las Nieves-t (1.950 m) és a következő megállóban lefotózhatjuk a Roque Nublo-t és a Roque El Fraile-t, melyek érdekes formájú sziklák. Jó idő esetén átláthatunk a szomszédos szigetre, Tenerifére és gyönyörködhe­tünk a Teidében, Spanyolország legmagasabb csúcsában. Tovább haladva, Terorban városnézés, ahol megtekinthetjük a 150 éves araukária fenyőket, a templomot, ahol Gran Canaria védő­szentje, a ,,Fenyő Szűz Mária" található, amihez zarándokok tízez­rei látogatnak el minden évben, érthető, hogy ez a sziget vallási központja. Ugyanitt található a híres Balkonok utcája és a parfüm­készítők műhelyei is. A következő megálló Firgas, a vizek városa. Ezután következik a Restaurante Cuatro Hermanas, ahol megebé­delünk egy a helyiek által is kedvelt étteremben. Következő látni­valónk a Bandama. Ez volt Gran Canaria utolsó működő vulkánja, kb. 5.000 évvel ezelőtt tört ki utoljára. A Pico de Bandama csúcsá­ról gyönyörű kilátás nyílik a tájra, belekukkanthatunk a 200 méter mély kráterbe és megcsodálhatjuk Las Palmas panorámáját. A nap során megállunk egy családi aloe vera termelőnél is, ahol megis­merkedünk ennek a rendkívül hasznos növénynek a tulajdonsága­ival és feldolgozásával. A termékeket ki lehet próbálni, meg lehet kóstolni, és ha elnyeri tetszésüket vásárolhatnak is. Az esti órák­ban érkezünk vissza szállásunkra.

7. NAP: GRAN CANARIA - BUDAPEST / LANZAROTE

A mai napon a menetrend függvényében még lehetőségünk lesz fürdeni az óceánban vagy a hotel medencéjében. Aki pedig inkább Play del Ingles boltjait, bárjait, kávézóit látogatná meg a hazautazásig, szintén lehetősége lesz rá. Ezt követően akik úgy döntöttek, hogy hazautaznak, nekik transzfer a repülőtérre és Budapestre utazás. A hosszabbítást választók Gran Canariáról Lanzarote-ra repülnek.

8. NAP: LANZAROTE SZIGETTÚRA / PIHENÉS

Ma is lesz lehetőség pihenni, fürödni az óceánban, vagy a város­ban sétálni, megkóstolni a helyi különlegességeket. Aki pedig szeretne, egész napos fakultatív program keretében megismer­heti a páratlan színvilágú szigetet. A kirándulás első állomáshelye a Timanfaya Nemzeti Park, ahol megérthetjük, hogy miért neve­zik a tűz szigetének. A színek igazi kavalkádja tárul elénk a több mint 100 kráter között elhaladva. A nemzeti park területére bus­szal tudunk csak bemenni. A következő állomáshelyünk La Geria vidéke, ahol a fekete, élettelen földben, az erős széltől védett mélyedésekbe ültetett szőlőtőkék között haladunk el, melyek akár többszáz éves kort is elérhetnek. Mancha Blanca faluban lesz ebédidő, majd irány a Jameos del Agua, a páratlan szépségű vul­kanikus barlangrendszer, ahol egy koncerttermet is kialakítottak. A barlangi tóban különleges albínó rákocskák és számos növény­faj él. A napot Lanzarote szimbólumává vált zöld tónál fejez­zük be. Visszatérés a hotelünkbe az esti órákban. Fakultatív Lanzarote szigettúra: 110 EUR (fizetés a helyszínen).

9. NAP: LANZAROTE - FUERTEVENTURA

Reggeli után szabadprogram. Lanzarote szigete is vulkanikus, főként fekete, sötét barna bazalt képződmények uralják a sok­szor holdbéli tájat, melyek között a fehér épületek, zöld barna vagy kék ablakokkal pompáznak. A komp menetrend függvé­nyében, várhatóan koradélután áthajózunk Fuerteventúrára. Megérkezés után transzfer a négycsillagos medencés szállo­dába, ahol pihenés.

10. NAP: FUERTEVENTURA SZIGETTÚRA / PIHENÉS

A kb. 150 km hosszú, csodálatos fehér homokos strandokkal tarkított sziget a vízi sportok szerelemeseit csábítja évről évre. Választás alapján vagy pihenés all inclusive ellátással a szállo­dában, vagy a sziget felfedezése. A fakultatív kirándulás első megállója egy bio aloe vera farmra vezet, ahol megismerked­hetünk a növények termesztésével, valamint az olíva feldolgo­zás folyamatába is betekinthetünk. Innen Pájara városába vezet utunk, a barátságos belvárosában sétálunk egyet, meglátogat­juk a Nuestra Se?ora de Regla templomot, melynek homlokzati díszei egyes szakértők szerint azték befolyásról tanúskodnak. A következő megállóhelyünk Betancuria - Fuerteventúra első fővárosa. Innen Pepe bácsi kecskefarmját látogatjuk meg, ahol a sajtkészítés rejtelmeibe kalauzolnak el minket és természe­tesen némi kóstolót is kapunk a kézműves termékekből. Innen a páratlan panorámát nyújtó Mirador de Guise y Ayosába érke­zünk és egy rövid fotószünet után lehetőségünk lesz elfogyasz­tani tipikus kanári szigeteki ebédünket. Ebéd után észak felé vesszük az irányt a Montana Quemada és a Tindaya magányo­san emelkedő vulkánikus hegyei közé. A nap végén a Corralejo Nemzeti Park, káprázatos érintetlen fehér homokdűnéi tárul­nak fel előttünk. Kora este visszatérés a szállodába. Fakultatív Fuerteventura szigettúra: 80 EUR (fizetés a helyszínen).

11. NAP: FUERTAVENTURA - BUDAPEST

Reggelit követően strandolás és pihenési lehetőség a szállodá­ban vagy a parton, majd menetrend függvényében várhatóan délután transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió + 2 ebéd

Közlekedés: Repülővel

x Kanári-szigetek

Kanári-szigetek utazás foglalás

1
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 84.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 12.200 Ft fő
  3. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 30.500 Ft fő
  4. Ingyenes reptérközeli parkolás (foglalásonként 1 autó) 0 Ft fő
  5. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft fő
  6. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft fő
  7. Utasbiztosítás - Prémium (repülős utakhoz, kiemelt védelem) 9.100 Ft fő
  8. Utasbiztosítás - Standard (repülős utakhoz) 6.300 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 164120
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Kanári-szigetek

Kanári-szigetek

Spanyolország, Tenerife, Tenerife

Útazonosító: 164120

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kanári-szigetek

Kanári-szigetek

Spanyolország, Tenerife, Tenerife

Útazonosító: 164120

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!