Komodo - Raja Ampat - Bali

Ft-tól/fő 975.000
Időpont: 2020.04.10 - 04.23
Legjobb ár: 975.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.04.10 - 04.23
További árak és időpontok

Tartson velünk a Komodo - Raja Ampat - Bali utazásra! A kiutazás egyénileg történik. Az utazás időtartama 14 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 975.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Egyéni
Turnusok: 14 nap / 12 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Bolygónk két igazán különleges helyszínére indulunk. Mindkettő Indonéziában, Ázsia trópusi tengereinek végtelen szigetvilágban található. Mindkét helyszín híresen szép, de nehezen megközelíthető. A kis létszámú, összesen 10 fős csoportunk a garancia arra, hogy semmi ne zavarja a kikapcsolódást Komodo és Raja Ampat szigetvilágában. A Komodo Nemzeti Parkban - a komodói varánuszok élőhelyén - az itt töltött három nap alatt egy saját, bérelt hajóval vágunk neki a tengernek, miközben többször megállunk sznorkelezni és felkeresni a szigeteken élő ,,sárkányokat". Az itteni éjszakákat is a tengeren töltjük. Raja Ampat 1500 kisebb-nagyobb szigetét egyenesen a világ legszebb trópusi szigetláncának tartják. Exkluzív tengerparti lodge-ban lesz itt a szállásunk, napközben pedig kalandos és változatos programok során igyekszünk betelni a káprázatos vízalatti és vízfeletti helyszínekkel.

Részletes program

1. nap - Budapest - Doha - repülés Bali felé

 • Repülés: a délutáni órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről Dohába, ahová késő este érkezünk. Átszállás után Denpasar felé folytatjuk a repülésünket. Az éjszakát a repülőn töltjük.

2. nap - Denpasar - Bali - Kuta Beach

 • Denpasar: helyi idő szerint késő délután érkezünk Denpasarba, Bali nemzetközi repülőterére. Beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és a szállodánkba utazunk.
 • Kuta Beach: a repülőtérről néhány perces utazás csupán a mai szállásunk, egy négycsillagos resort, ahonnan a tengerparot és a városközpontot is könnyen elérhetjük egy rövid sétával. Elfoglaljuk a szobáinkat, majd a nap hátralévő részét pihenéssel töltjük. A szálloda környékén számos étterem közül választhatunk, sőt az estébe egy tengerparti fürdőzés is belefér.
 • Szállás: szálloda****.

3. nap - Kuta Beach - Denpasar - Flores - Labuan Bajo - Rinca

 • Repülés: a korai reggeli után elhagyjuk a szállodánkat és a közeli Denpasar repülőterére utazunk. Baliról Flores szigetére repülünk, ahol a Komodo Labuan Bajo repülőtéren szállunk le.
 • Labuan Bajo: a repülőtérről a kikötőbe utazunk, ahol hajóra szállunk. Egy 12 vendég befogadására képes hajó lesz a szállásunk két éjszakára, ahol kétfős kabinokban tudunk aludni.
 • Rinca-sziget: kihajózunk, elhagyjuk Flores szigetét és megcélozzuk a híres Komodo Nemzeti Park részét képező Rinca-szigetet. Az UNESCO Világörökségek között is helyet kapott sziget a komodói varánuszok egyik élőhelye. Közel ötezer varánusz - a jelenleg élő legnagyobb hüllő - él a három sziget, Komodo, Rinca és Padar alkotta nemzeti parkban. Délután kikötünk a szigeten és egy helyi ranger vezetésével gyalogos vadlesre indulunk. A szigetre jellemző száraz erdő ideális élőhelyet biztosít a szarvasoknak, vaddisznóknak, makákóknak és természetesen a komodói varánusznak vagy más néven komodói óriásgyíknak vagy sárkánynak is. A világ legnagyobb gyíkja elérheti a 3 méteres hosszúságot és a 70 kilogrammos tömeget. Biztonságos távolságból figyelhetjük meg az egyébként veszélyes állatokat, majd visszatérünk a hajóra, ahol megvacsorázunk. A túra nehézsége: (*).
 • Szállás: hajón; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

4. nap - Rinca - Komodo

 • Rinca és Komodo között a tengeren: ezt a napunkat is a Komodo Nemzeti Park területén töltjük. Rinca partmenti vizeiről Komodo szigetéhez hajózunk, miközben többször is sznorkelezve fedezhetjük fel a Rinca és Komodo közti tenger gyönyörű élővilágát.
 • Pink Beach: érintjük a Komodo szigetén fekvő Pink Beach-et, ahol rózsaszín homok borítja a partmenti strandot. A világon összesen hét ilyen partszakasz található. Az éjszakát ismét a hajón töltjük.
 • Szállás: hajón; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

5. nap - Komodo - Bidadari-sziget - Flores - Labuan Bajo

 • Komodo: reggel újabb vadlesre indulunk, ezúttal Komodo szigetén. A másfél órás kirándulás során újra láthatunk komodói varánuszokat, amiknek a létezését csak 1910-ben fedezték fel holland tengerészek. Az óriási gyíkok mellett további érdekességet jelentenek a szigeten élő szarvasok, papagájok, vaddisznók, jégmadarak, valamint a fantasztikusan szép trópusi szigetvilág.
 • Hajózás: a nap során visszahajózunk Flores szigetére, de közben újabb sznorkelezésre is lehetőség nyílik a Bidadari-sziget partjainál.
 • Labuan Bajo: délután Flores szigeténél érünk partot. Elfoglaljuk a szobáinkat Labuan Bajo egyik szállodájában, majd megvacsorázunk a hotel éttermében.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

6. nap - Labuan Bajo - Denpasar - Bali - Kuta Beach

 • Labuan Bajo: reggel elhagyjuk a szobáinkat, majd délelőtt két érdekes látnivalót keresünk fel Floresen. Az első a Batu Cermin vagy a Tükör sziklák barlangja, ahová a fény egy keskeny nyíláson érkezik, majd a barlang falairól verődik vissza. Ezután Labuan Bajo tradicionális piacát keressük fel, majd a repülőtérre utazunk.
 • Repülés: a déli órákban Floresről visszarepülünk Balira.
 • Kuta Beach: Balin a repülőtérről a már ismert Kuta Beach egyik szállodájába utazunk, ahol ezúttal is egy éjszakát töltünk. A nap hátralévő részét pihenéssel és strandolással tölthetjük.
 • Szállás: szálloda****; étkezés: reggeli.

7. nap - Kuta Beach - Denpasar - Makassar

 • Repülés: a reggeli után elhagyjuk a szállodánkat és Baliról Sulawesi vagy más néven Celebesz szigetére repülünk. A sziget legnagyobb városában, a csaknem egymillió lakosú Makassarban - újabb nevén Ujung Pandangban - szállunk le, ahol városnézésre indulunk.
 • Makassar: délelőtt az egykori Gowa Királyság építészeti örökségével ismerkedünk meg, úgymint a Királyi Palota múzeumával, a Sultan Hasanuddin sírkerttel, valamint a Somba Opu erőddel, amely a királyság központja volt a 16. században. A legérdekesebb látnivalók azok a tradicionális épületek, amik a Sulawesi déli részén élő törzsek házai alapján épültek. Ebéd után a 17. századi Fort Rotterdamhoz, egy hollandok által épített erődhöz látogatunk, amely ma kulturális centrumként és múzeumként működik. Délután felkeressük Makassar régi kikötőjét, ahol sok úgynevezett pinisi hajó horgonyoz. Ezek a hagyományos vitorlások Sulawesi déli részéről származnak, de egész Indonéziában elterjedtek. Az itteni tradicionális hajóépítés az UNESCO védelmét is élvezi. Ezután a szállodánkhoz utazunk, ahol pihenünk egy keveset a másnap hajnali repülésig.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli, ebéd.

8. nap - Makassar - Sorong - Waisai - Raja Ampat

 • Repülés: éjfél után nem sokkal indulunk a repülőtérre, hogy egy hajnali géppel körülbelül 3 óra alatt Makassarból Új-Guinea szigetére repüljünk.
 • Sorong: kora reggel Sorong városában szállunk le, ahol a repülőtérről a kikötőbe utazunk. Innen egy menetrendszerinti komppal Waisai városába, Raja Ampat központjába hajózunk, így el is hagyjuk Új-Guinea szigetét.
 • Raja Ampat: a mai kalandos utazásunk még nem ér véget, ugyanis Waisai kikötőjéből egy gyors motoros hajóval jutunk el a szállásunkig, egy fantasztikus hangulatú, tengerparti lodge-ig, amely az egzotikus Pulau Mansuar szigetén épült. Itt lesz a szállásunk három éjszakára. Raja Ampat szigetvilága azon kevés helyek egyike, amiket még ,,földi paradicsomnak" nevezhetünk. Csaknem 1500 sziget található itt a Halmahera-tengerben, amiket még alig fedezett fel a turizmus. A legcsodálatosabb látnivalók - a színes korallok és a gazdag vízalatti élővilág -a tenger alatt találhatóak, de a felszín felett is csodaszámba mennek Raja Ampat szigetei. Miután elfoglaltuk a szállásunkat egy búvárbázis területén, a délután a pihenésé és a strandolásé.
 • Szállás: lodge***; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

9. nap - Raja Ampat: Kabui-öböl

 • Raja Ampat: ezen a napon a végletekig felszabdalt Waigeo sziget egyik öblét keressük fel hajóval. A Kabui-öböl a célunk, ahol más dolgunk sem lesz, mint élvezni a trópusi tengert, és bolygónk egyik leggazdagabb vízalatti élővilágát. Sznorkelezve pillanthatunk a felszín alá, ahol szinte végtelen változatosságban láthatunk korallokat, halakat és más tengeri élőlényeket. Több helyen is lehorgonyzunk a hajóval, az ebédünket is a fedélzeten fogyaszthatjuk el. Délután érkezünk vissza a Pulau Mansuar szigetén található szállásunkra, ahol a napot további strandolással és pihenéssel folytathatjuk.
 • Szállás: lodge***; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

10. nap - Raja Ampat: Penemu

 • Raja Ampat: a reggeli után a kicsiny Penemu szigetére hajózunk át, ahol 20 perc alatt felkapaszkodunk a sziklás szárazföld tetejére. Madártávlatból láthatjuk a tengerből kiemelkedő apró szigeteket, amik élénkzöld színükkel megkapó kontrasztot adnak a türkizkék tengerrel. A túra nehézsége: (*). Penemu után a kicsiny Arborek szigetére hajózunk át, ahol a Raja Ampatra jellemző trópusi környezet vár. Némi szabadidő után, délután visszahajózunk a szállásunkra, Mansuar szigetére.
 • Szállás: lodge***; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

11. nap - Raja Ampat: Pulau Mansuar

 • Raja Ampat: ezt a napunkat teljes egészében szabadprogram keretében, strandolással és nyaralással töltjük Mansuar szigetén, a szállásunkon. Pihenhetünk, úszhatunk a tengerben és felfedezhetjük egyénileg a szállásunk környezetét.
 • Szállás: lodge***; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

12. nap - Pulau Mansuar - Sorong - Makassar - Denpasar - Kuta Beach

 • Hajózás és repülés: a reggeli után elhagyjuk a szállásunkat, Mansuar szigetét és egyben Raja Ampat vidékét. Sorong városába hajózunk, ahonnan először Makassarba repülünk, majd onnan Balira, Denpasar repülőterére.
 • Kuta Beach: a mai éjszakát Balin, Kuta Beach egyik szállodájában töltjük.
 • Szállás: szálloda****; étkezés: reggeli.

13. nap - Kuta Beach - Denpasar

 • Kuta Beach: az egész nap rendelkezésre áll, hogy kedvünkre strandoljunk Kuta Beach-en, Bali legnépszerűbb üdülőhelyén. A szobákat ugyan délelőtt el kell hagyjuk, de a szálloda legtöbb szolgáltatását egész nap igénybe vehetjük.
 • Repülés: késő este a repülőtérre utazunk, ahonnan megkezdjük a hazautazásunkat.
 • Étkezés: reggeli.

14. nap - Denpasar - Doha - Budapest

 • Repülés: éjfél után száll fel a Dohába tartó gépünk, amivel kora reggel érkezünk Qatar nemzetközi repülőterére. Innan átszállás után folytatjuk a repülésünket és kora délután meg is érkezünk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre.

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.
 • A pontos indulásról és menetrendről indulás előtt 1 hónappal adunk tájékoztatást.

Az utazás nehézsége

 • A programban nem szerepelnek komolyabb gyalogtúrák, ugyanakkor érdemes figyelembe venni, hogy az utazás jóval megterhelőbb egy hétköznapi nyaralásnál. A sok és változatos utazás, az eltérő szállások, a sok helyszín, a gazdag program és az aktív kirándulások miatt ezt az utat tapasztalt utazóknak ajánljuk, akik nem először járnak távoli, egzotikus helyszíneken és ázsiai országban.
 • A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Szükséges felszerelés

 • Öltözet: túracipő, kényelmes és sportos ­öl­tö­zet, tartalék meleg ruha és esőkabát, fürdőruha, papucs, túraszandál, kendő vagy baseball sapka napszúrás ellen.
 • Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a na­pi kirándulásokhoz, UV-szűrős nap­szem­üveg, törölköző, napolaj, szúnyogriasztó, esernyő.

Szállás

 • A szállodák mind színvonalasak, 3 és 4 csillagosak, kétágyas szobákkal.
 • Két éjszakát hajón töltünk a Komodo Nemzeti Park területén. A kabinok változatos berendezésűek, franciaágyas és emeletes ágyas kabin áll rendelkezésre. A fürdőszobákat közösen használhatjuk. A hajón egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség.

Étkezés és ivóvíz

 • Az utazás részvételi költsége a legtöbb étkezést tartalmazza; ezek felsorolása a részletes programban olvasható.
 • Néhány olyan helyszínen nem biztosítunk étkezést, ahol a szállásunk közelében sok étterem közül választhatunk.
 • Ki­zá­ró­lag pa­lac­ko­zott ivóvíz fo­gyasz­tá­sát ja­va­sol­juk, amely rengeteg helyen kap­ha­tó. Más­fél li­ter ivó­víz ára: 0,5-1 USD.

Időjárás

 • Indonézia szigetvilágában az utazás alatt kellemes, nyári idő várható. Nap­köz­ben 28-32 °C valószínű, míg éj­sza­ka 24-26 °C várható. Tartós esőzés nem valószínű, de rövidebb záporok előfordulhatnak.
 • Az alábbi oldalakon ellenőrizheted Kuta Beach, a Komodo Nemzeti Park, Makassar és Raja Ampat aktuális időjárását.

Idő­el­to­ló­dás

 • + 7 óra.

Kommunikáció

 • Az angol nyelv elterjedt, szinte mindenhol használhatjuk.
 • Az internet wifin keresztül érhető el a szállodákban. A szigetvilágban azonban ne számítsunk gyors és zökkenőmentes internet elérésre.

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum.
 • Nagyon lényeges, hogy az útlevélnek a ha­za­ér­ke­zés­től számítva leg­alább további 6 hó­na­pig ér­vé­nyesnek kell lennie és tartalmaznia kell egy 1 üres oldalpárt.
 • Nem magyar állampolgárok a lakhelyük szerint illetékes indonéz nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.
 • Az irodánk túravezetője elsősegélynyújtásban tud segíteni; gyógyszert nem tud biztosítani a résztvevőknek.
 • Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz.
 • A biztonság kedvéért utazás előtt (minél hamarabb) konzultálj a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szak­em­be­re­i­vel, illetve a háziorvosoddal.
 • Érdemes ellátogatni az utazaselott.hu honlapra is.

Elektromos áram

 • Indonéziában különféle elektromos csatlakozók vannak használatban, de a legelterjedtebb az Európában is használatos csatlakozó. Ennek ellenére célszerű magunkkal vinni egy univerzális átalakítót.

Va­lu­ta

 • Euró (EUR) vagy ame­ri­kai dol­lár (USD) ki­vi­tel­ét ja­va­sol­juk kész­pénz for­má­já­ban, amit min­den gond nél­kül be­vált­ha­tunk in­do­néz rú­pi­á­ra (IDR). 1 Ft = kb. 50-55 in­do­néz rú­pia.
 • Az amerikai dollár esetén nagyon fontos, hogy csak 2001-nél újabb kiadású és kis címletű papírpénzeket vigyünk magunkkal, mert a régebbieket nehezen tudjuk beváltani.

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 300-500 USD + a helyszínen fizetendő költségek.

Helyszínen fizetendő költségek

 • Raja Ampat, sznorkel felszerelés bérlése: 25 USD
 • Kötelezően fizetendő borravalók: 80 USD
 • A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás a repülőre

 • Információ a repülőn feladható poggyászokról, valamint a kézipoggyászokról: Budapest Airport.
 • Ritkán, de sajnos előfordul, hogy a repülőre feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Emiatt elővigyázatosságból célszerű magunknál tartani a túracipőnket, váltás ruhát és tartalék meleg öltözetet.

Csomagolás az autóbuszra és hajókra

 • Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába, amely kellőképpen strapabíró és vízálló. Az autóbusz csomagtartójába, illetve a hajókba és motorcsónakokba való pakoláshoz egy erős anyagból készült sporttáska ajánlott. Gurulós bőröndök használata ezen az utazáson kifejezetten nehézkes.
 • A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit kézipoggyászként felvihetünk a repülőre és magunkkal vihetjük a napi kirándulásokra.

Biztosítások

 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a speciális helyszínekről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • Az utazás kalandtúra, amely Indonézia ritkán lakott részeire is elvezet. A közlekedési eszközök nem mindenben érik el a fejlett világban elvárható színvonalat.
 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy kirándulások sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén - a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Egy ilyen jellegű döntés Irodánk túravezetőjének hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű.
 • Egy esetleges programváltozás esetén túravezetőnk minden esetben alternatív programokat javasol a helyszínen.
 • Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 20 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • A légitársaság járatainak esetleges késéséből vagy törléséből adódó többletköltségekért irodánk nem vállal felelősséget. Amennyiben a légitársaság nem oldja meg maradéktalanul a járatkésés vagy törlés esetén szükséges váratlan helyzeteket, az emiatt igénybe vett utazási szolgáltatások (szállás, étkezés, transzfer) költsége a résztvevőket terheli.
 • Az utazás ajánlott életkora: 7-60 év.
x

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást különjáratú autóbusszal, komppal és bérelt hajókkal.
 • 5 éjszaka szállást 3 és 4 csillagos szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 2 éjszakát privát hajón, kétfős kabinokban
 • 4 éjszakát tengerparti lodge-ban, kétágyas szobákban.
 • 11 reggelit, 8 ebédet és 7 vacsorát.
 • A nemzeti parkok belépőit és engedélyeit.
 • A programban felsorolt látnivalók belépőit.
 • A helyi idegenvezetést.
 • Irodánk túra- és idegenvezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegyet és a repülőtéri illetéket.
 • A további étkezést és az italokat az étkezések során.
 • A borravalókat.
 • A biztosításokat.

Komodo - Raja Ampat - Bali utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Az ár tartalmazza:

 • Az utazást különjáratú autóbusszal, komppal és bérelt hajókkal.
 • 5 éjszaka szállást 3 és 4 csillagos szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 2 éjszakát privát hajón, kétfős kabinokban
 • 4 éjszakát tengerparti lodge-ban, kétágyas szobákban.
 • 11 reggelit, 8 ebédet és 7 vacsorát.
 • A nemzeti parkok belépőit és engedélyeit.
 • A programban felsorolt látnivalók belépőit.
 • A helyi idegenvezetést.
 • Irodánk túra- és idegenvezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegyet és a repülőtéri illetéket.
 • A további étkezést és az italokat az étkezések során.
 • A borravalókat.
 • A biztosításokat.

leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 117883
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Komodo - Raja Ampat - Bali

Komodo - Raja Ampat - Bali

Indonézia, Bali, Bali

Útazonosító: 117883

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Komodo - Raja Ampat - Bali

Komodo - Raja Ampat - Bali

Indonézia, Bali, Bali

Útazonosító: 117883

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!