Látogatás a Szentföldre

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2023.07.18 - 07.22
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.07.18 - 07.22

Tartson velünk a Látogatás a Szentföldre utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 5 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 5 nap / 3 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Jeruzsálem, 3 vallás szent városa
?  Lebegés a Holt-tenger lenyűgöző vízében
?  Tel Aviv és Betlehem történelmi örökségei
?  A rejtélyes Holt-tengeri tekercsek megtekintése

Izrael olyan ország, ahol az is átszellemül a bibliai látnivalók között utazva, aki nem vallja magát mélyen vallásos embernek. Csodás lelki feltöltődés.
Csorba Klára - Irodánkkiutaztatási csoportvezetője

Program:

1. NAP: BUDAPEST - TEL AVIV

Budapestről indulás, előreláthatólag a reggeli órákban, dél­előtt érkezés Tel Avivba. Innen buszunkkal Betlehembe utazunk, ahol megtekintjük a Születés Templomát, melyet Jézus születé­sének a helyén emeltek a IV. században. A környezetében elénk tárul a Pásztorok Mezeje, háttérben a Júdeai-sivatag és a jordá­niai Móáb hegyei, ahol a hagyomány szerint Mózest eltemették. Az előttünk elterülő óvárosban keresztény templomok mellett muszlim minaret és a török hódoltság korából maradt lakó­épületek is fellelhetőek, melyek számunkra az első jelek Izrael kulturális és vallási sokszínűségére. Szállás Betlehemben, fakul­tatív vacsora (3 éj).

2. NAP: JERUZSÁLEM

Reggeli után elutazunk Jeruzsálembe. Első megállónk az Olajfák hegyén lesz. Ez nem csak Jeruzsálem legszebb kilátópontja, de hittörténetileg is fontos hely. Az apostolok cselekedetei alap­ján itt történt Jézus mennybemenetele, míg a zsidó hit úgy tartja, hogy az utolsó ítélet a hegy alatt kezdődik. Folytatva városnézésünket a Szent Sír-templomhoz megyünk, mely Jézus Krisztus keresztre feszítésének és egyben közeli sírjának és fel­támadásának is a helyszíne. A világ egyik legfontosabb val­lási helyeként számontartott templom 7 vallásnak ad otthont! A templom bejárását követően elmegyünk a Siratófalhoz, mely a zsidó vallás legfontosabb helye. Jeruzsálem egyes részeit vallá­sok alapján különböztetik meg. Sétálunk a zsidó és a keresztény részen is, míg elérünk a Via Dolorosára, Krisztus keresztútjának a helyszínére. A stációk mentén haladunk Szűz Mária sírhelyéig. A szabadprogram során mindenkinek lesz lehetősége, hogy emléktárgyat vásároljon magának a különleges helyszínről. Az óváros felfedezése után térünk vissza szállásunkra.

3. NAP: JERUZSÁLEM VÁROSNÉZÉS

Reggelit követően a világtörténelem egyik legérdekesebb írásos emlékét tekintjük meg, a Holt-tengeri tekercseket. A Krisztus korabeli pergamen és papirusz tekercsek számára külön épüle­tet emeltek, a Könyv Szentélyét. Az Izrael Múzeum után a Sion-hegyen folytatjuk kirándulásunkat, mely Izrael szellemi és lelki központja. Itt található Dávid király sírja is. Nem messze látható az Utolsó Vacsora Terme, ahol állítólagosan a Leonardo által is megfestett jelenet zajlott, illetve az Elszenderülés Bazilika, melynek altemplomában van egy magyar kápolna is. Este vis?­szatérés a szállodába.

4. NAP: TEL AVIV - HOLT-TENGER - TEL AVIV

Reggelit követően elhagyjuk szállásunkat és autóbuszunk­kal ismét egy különleges helyre indulunk, szárazföldünk leg­mélyebb pontjának a közelében lévő Holt-tengerhez. Első megállónknál egy kőtömbön láthatjuk a jelzést, hogy a képze­letbeli tengerszint alá értünk, majd hamarosan megérkezünk a folyamatosan zsugorodó Holt-tenger partjára. Meglátogatjuk Heródes egykori királyi erődjét, a Masadát. Az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő látványosságnak bámulatos az elhelyezkedése, mivel egy meredek szikla tetejére építet­ték, ahová felvonóval jutunk fel. A kulturális emlékek mellett a környék látványa is lenyűgöző a magaslatról. Napunk második felét pihenéssel töltjük, mivel egy privát strandra látogatunk el. A szabadidő alatt meg lehet mártózni a Holt-tengerben, mely­nek roppant magas sótartalma miatt az ember nem merül el, hanem szinte lebeg a víz tetején! Hiába próbálunk, úszni sem tudunk. A felejthetetlen érzés mellé kipróbálhatjuk a magas ásványi anyag tartalmú iszapot is egy pakolás keretében. Programunk végeztével utazunk Tel Avivba, a szállásunkra (1 éj).

5. NAP: TEL AVIV - BUDAPEST

Reggelit követően ízelítőt kapunk Tel Avivból. Autóbuszos városnézésünk után a Carmel piacon nézelődünk. Érdekes a rengeteg árus igényes portékájának látványa. Lesz lehe­tőség vásárolni is a számtalan fűszerből és különleges gyü­mölcsökből. Jaffában, az óvárosban szemügyre vehetjük a híres óratornyot, valamint sétálhatunk a történelmi hangu­latú utcácskákon. Sok helyi művész lakik ebben a negyed­ben, és ez a bohém hangulat érződik a nézelődők számára is. Szabadidőben lehetőség lesz kipróbálni valamelyik helyi étter­met, mivel Izrael egyik gasztronómiai központja is ez a terü­let. Az óvárosi program után a modern városrészt is érintve megyünk ki a repülőtérre, ahonnan menetrend függvényében, előreláthatólag az esti órákban száll fel repülőnk. Budapestre várható érkezésünk a késő esti órákban lesz.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A helyszínen kötelezően fizetendő borravaló 30 USD/fő/szolgáltató. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Látogatás a Szentföldre

Látogatás a Szentföldre utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 120.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (4 alkalom) 52.000 Ft fő
  3. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 13.500 Ft fő
  4. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 27.000 Ft fő
  5. Ingyenes reptérközeli parkolás (foglalásonként 1 autó) 0 Ft fő
  6. Nem veszek részt a Dávid torony esti vetítésen 0 Ft fő
  7. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft fő
  8. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft fő
  9. Utasbiztosítás - Prémium (Európán kívüli utazásokhoz ajánlott) 6.500 Ft fő
  10. Utasbiztosítás - Standard (repülős utazásokhoz) 4.500 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 163449
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Látogatás a Szentföldre

Látogatás a Szentföldre

Izrael, Körutazás Izraelben

Útazonosító: 163449

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Látogatás a Szentföldre

Látogatás a Szentföldre

Izrael, Körutazás Izraelben

Útazonosító: 163449

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!