Párizstól Bordeaux-ig

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2023.06.25 - 07.01
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.06.25 - 07.01

Tartson velünk a Párizstól Bordeaux-ig utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Másfél napos városnézés Párizsban
?  Négy Loire-menti kastély megtekintése
?  Séta az Atlanti-óceán partján La Rochelle-nél
?  Az italok világában fogalom: Cognac és Bordeaux

A francia kastélyok és azok parkjai világhírűek. Ezek megtekintését egészítettük ki egy kis nyugat-francia körúttal.
Csécsei Barbara - Francia utak szakreferense

Program:

ÚJDONSÁG 2023 - HOGYAN SZÜLETETT MEG EZ A PROGRAM?

Franciaország páratlan kulturális gazdagsága és történelmi emlékei miatt a körutazások terén kihagyhatatlan célpont. Irodánk alapítása óta utaztatunk Párizsba, az elmúlt évtizedekben folyamatosan bővítettük francia kínálatunkat. Előbb délre, Provance és a francia Riviéra, a Cote d'Azur felé, majd Normandia és Bretagne felfedezése következett. Ami mindezidáig váratott magára, az az Atlanti-part és Bordeaux fantasztikus vidéke. 2023-ban elindítjuk a Párizs és a Loire-menti kastélyoktól induló új programunkat, mely olyan városokat jár végig Nyugat-Franciaországban, melyek igazi kuriózumnak számítanak: Angers, Nantes és La Rochelle. Az épített kulturális kincsek felfedezése után pedig jönnek a kulináris élmények, a világhírű ital központja, Cognac és Franciaország legjobb bortermő vidéke Bordeaux-nál. Anikó és Bogi idegenvezetőinkkel együtt szívünket-lelkünket beleraktuk ebbe a programba, hogy egy újabb Proko Specialitást hozzunk össze.

 

 

1. NAP: BUDAPEST - PÁRIZS

Menetrend függvényében, várhatóan a dél körüli órákban uta­zás Párizsba. A reptéren vár autóbuszunk. Elhelyezkedünk benne és irány a belváros. Buszos és gyalogos városnézésünk főbb lát­nivalói: Tuileriák Palotája, Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Luxemburg-kert, Opera, Champs-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmartre-ra. Sétát teszünk a művészek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus lát­vány a kivilágított városra. A Montmartre-ról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd párizsi szál­lásunkra buszozunk (2 éj).

2. NAP: PÁRIZS

Egész napos párizsi városnézés. Közlekedés metroval és gyalog. Gyalogos sétánkat, a Cité-szigetén kezdjük. Lefényképezhetjük a leégett Notre Dame-ot, és a szintén ezen a szigeten talál­ható Conciergerie-t és a St. Chapelle templomot. Átsétálunk a Városházához, majd a Louvre érintésével megyünk a Champ- Elysées-éhez. A világ egyik legismertebb főutcáján szabadprog­ram. Ezt követően az Eiffel-toronyot keressük fel (a felmenetel lehetősége, a várakozás nagyságától függ). A közelben található Napoleon síremléke, ide is elsétálunk. A nap során lesz szabadprogram is, majd késő délután hajózási lehetőség a Szajnán. Szállás mint előző nap.

3. NAP : PÁRIZS - ORLÉANS - CHAMBORD - BLOIS

Reggeli után kezdjük francia körutazásunkat. Először a Loire folyó völgyében lévő várost, a régió egyik központját, Orléans-t keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. századból valók. Szép főterének közepén az Orléans-i szűz lovasszobra áll. Városi sétánk után folytatjuk utunkat és a Chambord kastélyt keressük fel. A Chambord kastély számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Ahogy az erdő­ből kibukkan ez a szép parkkal körbevett épülettömb, egyből az ember csodálatát váltja ki. Ez is, mint a kirándulásunk során fel­keresendő összes Loire-völgyi kastély az UNESCO listáján sze­replő látványosság. Ezután Blois-ba folytatjuk utunkat. Blois régi királyi város, kastélya azonban különbözik a Loire-völgyben találhatóaktól, hiszen az a belváros pompás ékköve. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Megérkezésünk után csak a belvá­rosban sétálunk, majd szállásunkra buszozunk (2 éj).

4. NAP: BLOIS - AMBOISE - CHENONCEAU - TOURS

Reggeli után bemegyünk Blois belvárosába és megtekintjük az ott található reneszánsz kastélyt. Ez a palota 7 királynak és 10 királynénak volt a rezidenciája. A királyi apartmanok külö­nösen látványosak. Kastélylátogatásunk után mindenki eldönt­heti, hogy marad Blois belvárosában egésznap, vagy folytatja egy fakultatív kirándulás keretében a Loire-völgy megisme­rését. Ez utóbbi esetben beülünk az autóbuszba, és elhagyjuk Blois-t. Először Amboise reneszánsz kastélyát tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a kastélyban. A következő csodá­nak, a Chenonceau kastélynak nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. A ,,Hölgyek Kastélya" azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízikastély az országban. Programunk zárásaként a régió másik központját Tours-t keressük fel. Katedrálisa és bel­városa különösen szép. Este megyünk vissza szálláshelyünkre. Amboise - Chenonceau - Tours fakultatív kirándulás (2 belépővel) : 75 EUR.

5. NAP: VILLANDRY - ANGERS - NANTES

Reggeli után folytatjuk utunkat nyugat felé. A legpompásabb kerttörténeti stílus: a franciakert. Ennek talán legszebb példája a 3 szintes Villandry-kastély parkja. Nyírott sövények, formára metszett gyümölcsfák, labirintusok, virágágyak, konyha-, gyógy­növény- és rózsakertek, tavak, csatornák teszik látványossá a par­kot. A park megtekintése után folytatjuk utunkat Angersbe mely ,,Franciaország kulturális és történelmi városa" címet viseli, mivel több mint 2.500 éves. A várkastély a XIV. században épült, csak­úgy, mint a Saint-Maurice katedrális. Még ezeknél is régebbi a Saint-Aubin torony. Sétálunk és gyönyörködünk a városban, majd tovább indulunk a bretagne-i régió egykori fővárosába, a Loire partján fekvő Nantes-ba. Itt található a környék legmagasabb egyházi épülete, a Szent Péter és Szent Pál katedrális. Belvárosi városnézésünk után foglaljuk el szállásunkat.

6. NAP: NANTES - LA ROCHELLE - COGNAC - BORDEAUX

Reggeli után elhagyjuk Nantes-t és délre fordulunk. Az Atlanti-óceán mentén haladunk és betérünk a környék legismertebb tengerparti városába. La Rochelle, melyet az Atlanti-óceán gyöngyének is neveznek, a középkori tornyok városa. Már a régi kikötőnél láthatóak azok a tornyok, melyek évszázadokon át védelmet nyújtottak a városnak. Ezek közelében található az Óratorony és a Városháza is. A belvárosban a hangulatos kisven­déglők mellett láthatjuk a Tőzsde, a Bíróság és a Szépművészeti Múzeum épületét. Szabadprogrammal fejezzük be La Rochelle-i városnézésünket. Következő megállónk egy ismert nevű telepü­lésen, Cognac-ban lesz. Ennek a kb. 20.000 fős városnak a veze­tői elérték, hogy csak az itt készült konyaknak lehet cognac az elnevezése, az összes többit brandy-nek kell nevezni. Itt megál­lunk egy konyakkóstolásra. (Ennek összegét nem tartalmazza a részvételi díj). A végén vásárolni is lehet a kiváló, de nem olcsó italokból. Folytatjuk utunkat a Garonne folyó tölcsértorkolatá­nál elhelyezkedő Bordeaux városa felé. Elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: BORDEAUX - BUDAPEST

Reggeli után Bordeaux belvárosába megyünk. A város leg­szebb része a régi kikötő, a Hold Kikötője negyed, mely beke­rült az UNESCO Világörökségei közé. A 109 m magas Szt. Mihály Torony Dél-Franciaország legmagasabb építménye. További érde­kességek: az Érseki palota, a Tőzsde épülete; a Nagyszínház és a közelében található árkádos házak. A város lélegzetelállító modern épülete a Bormúzeum, különlegessége mindenkit meg­lep. Városnézésünket követő szabadprogramunk után transzfer a repülőtérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés az esti órákban.

 

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Párizstól Bordeaux-ig

Párizstól Bordeaux-ig utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 138.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (6 alkalom) 76.000 Ft fő
  3. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 13.500 Ft fő
  4. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 27.000 Ft fő
  5. Ingyenes reptérközeli parkolás (előfoglalási időszakban) 0 Ft fő
  6. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft fő
  7. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft fő
  8. Utasbiztosítás - Prémium (repülős utakhoz, kiemelt védelem) 9.100 Ft fő
  9. Utasbiztosítás - Standard (repülős utakhoz) 6.300 Ft fő



* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 164127
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Párizstól Bordeaux-ig

Párizstól Bordeaux-ig

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 164127

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Párizstól Bordeaux-ig

Párizstól Bordeaux-ig

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 164127

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!