Római vakáció tengerparti pihenéssel

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2023.05.21 - 05.26
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.05.21 - 05.26

Tartson velünk a Római vakáció tengerparti pihenéssel utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Repülünk Rómáig és vissza Budapestre
?  Autóbusszal megyünk a tengerparti városba
?  Róma ókori és mai látnivalói és a Vatikán
?  Nyaralás ***-os közvetlen tengerparti szállodában

Ezen az úton lehetőségünk van Róma megismerésére és pihenésképpen egy kis tengerparti fürdőzésre is.
Petrovics Erika - utazási referens

Program:

1. NAP: BUDAPEST - RÓMA - OSTIA

Menetrend szerint találkozás az idegenvezetővel a Liszt Ferenc Repülőtéren a reggeli órákban. Bechekkolás és repülés Rómába. Autóbuszos transzfer tengerparti szállodánkhoz, ahol még nem tudjuk elfoglalni szobáinkat, így csomagszobában helyez­zük el a poggyászunkat. Szállás (5 éj). Aki szeretne, a nap hát­ralévő részében megmártózhat a tengerben, vagy sétálhat egyet Ostia városában. Ostiát Ancus Martius (Marcius), az ókori Róma negyedik uralkodója alapította, mely 3 célt szolgált: kijá­ratot nyitott a tengerre, biztosította a só- és gabonaellátást, valamint meggátolta, hogy az ellenség felhajózzon a Tiberisen (Teverén). Hangulatos üdülőváros, mely a II. világháború után vált a rómaiak kedvelt üdülőhelyévé, kiépült a várossal a vasúti összeköttetés. Az egykori hatalmas kikötőváros Pompeinél két­szerte nagyobb területű volt, a régészeti kutatások több emlé­ket is feltártak, ilyen a Neptunusz fürdők, a Színház félköríves maradványa, az ókori római sírok, vagy a Borgo di Ostia Antica, XV. századi kastély. Este fakultatív vacsora a szállodában.

2. NAP: OSTIA - PIHENÉS

A mai napon reggeli után, aki szeretne, sétálhat a városban, vagy egész nap strandolhat a tengerparton. Este fakultatív vacsora a szállodában.

3. NAP: FAKULTATÍV RÓMAI VÁROSNÉZÉS -VATIKÁN

A mai napon, aki szeretne, pihenhet és strandolhat. Aki szom­jazik az ókori kultúra megismerésére, az választhatja fakulta­tív kirándulásunkat Rómába. Ezen a napon először a több, mint 1 milliárd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg. Ez a világ legkisebb államalakulata. Területe alig haladja meg a 44 hektárt. A Vatikáni Múzeummal kezdünk. Itt megcsodáljuk többek közt Michelangelo különösen szép alkotását a Sixtus-kápolnát, melyet II. Gyula pápa meg­bízásából 3 év alatt készítettek el. A nagy, négyszögletes ter­met freskódíszítéses hordóboltozat fedi. Itt tartják mindig a konklávét, azt a tradicionális gyűlést, amelyen megválasztják az elhunyt pápa utódját. Láthatjuk továbbá Raffaello nevéről elnevezett stanzákat. Ezeket a freskókat is II. Gyula pápa ren­delte meg az akkor még csak 25 éves festőtől. Ezt követően a világ legnagyobb katolikus templomát, a Szt. Péter-bazilikát nézzük meg (külső hosszúsága 212 m, belmagassága 132 m). A főhajó padlóján réz távjelzők mutatják, hogy milyen hos­szúak a világ más híres, nagy katedrálisai. Belül elkápráztat bennünket Michelangelo fantasztikus Pieta szobra is. A temp­lom előtt Bernini hatalmas ellipszis alakú dísztere látható, melyet 284 oszlop és 88 pillér, a híres kolonnádok, szegélyez­nek. Az oszlopcsarnok tetején körben a 162 szent, barokk szobra áll. Délutáni programunk első állomása a Hadrianus császár által építtetett Angyalvár, mely évszázadokon keresztül Róma legfontosabb erődje volt. Monumentális épülete a város egyik jelképe. Folytatva sétánkat a Piazza del Popolo térre érkezünk, ahol lefényképezhetjük a hatalmas egyiptomi obeliszket is. Végezetül egy érdekes órát nézünk meg a Pincio dombon. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, ahol fakultatív vacsora. Fakultatív Vatikán - Róma kirándulás: 35 EUR + 40 EUR (Vatikáni Múzeum belépője).

4. NAP: FAKULTATÍV RÓMAI VÁROSNÉZÉS - ANTIK RÓMA

A mai napra is tervezünk csodás látnivalók megtekintését amennyiben ismét a fakultatív római programot választja velünk. Ez alkalommal az ókori és mai római műemléke­ket keresünk fel. A Forum Romanum az ókori Rómát köz­pontja, mely az évszázadok során folyamatosan épült, szépült. Maxentius császár bazilikájának romjai, Via dei Fori Imperiali a Római Birodalom térképei, a Capitolium a városházával, és Marcus Aurelius ókorból megmaradt szobrával, valamint Nagy Konstantin óriási szobrának maradványaival a délelőtt megha­tározó látványosságai. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatal­mas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopá­val, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szin­tén érdekes látvány. A Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a II. Viktor Emánuel emlékmű magasodik, ahol az isme­retlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más formájú, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait. Ezután a híres Trevi-kúthoz megyünk. Az aprócska térhez viszonyítva súlyosan túlméretezett XVIII. századi kút egyszerre diadalív és a régi Palazzo Poli palota homlokzata. A Pietro Bracci által készített Neptunus szobor a monumentális homlokzat középső fülkéjé­ben szinte felügyeli a szárnyas paripák és a vízből felbukkanó tritonok mozgalmas alakjait. A kútnál ,,biztosíthatjuk", hogy valamikor majd visszatérünk Rómába egy aprópénz bedobá­sával. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet forgattak már. Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője 1717-ben épült, az összesen 138 lépcsőfokból áll. A rómaiak egyik kedvenc találkozóhelye. A híres Pantheon az ókor legcsodálatosabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. A Piazza Navona megtekintésével fejezzük be programunkat. Esti órákban visszatérünk a szállásunkra. Aki nem választja ezt a programot, számára egész napos pihenés, strandolási lehetőség. Fakultatív Antik Róma kirándu­lás: 35 EUR + 25 EUR Colosseum belépő.

5. NAP: OSTIA - PIHENÉS ( FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS: FRASCATI - CASTEL GANDOLFO)

A mai napon egész napos pihenés, strandolás a tengerpar­ton. Akik ma sem tétlenkednének, azokat egy egésznapos autóbuszos kirándulásra invitáljuk. Elsőként a Rómától mind­össze 20 km-re délre, található Frascatiba látogatunk. Egy han­gulatos kisvároska, egy gyönyörű Katedrálissal, finom fehér borokkal. A városban a hagyományos tavernákat ,,Fraschette"- nek hívják, különlegességük abban rejlik, hogy a vendégek maguk hozzák a vacsorájukat, de azt a ház borával fogyasztják. Szabadidőben lesz is lehetőség megkóstolni a méltán világhí­res nedüt. Innen Castel Gandolfóba utazunk, ami elsőre beugor­hat róla, hogy itt van a pápa nyári rezidenciája, ami területileg is a Vatikánhoz tartozik. Az Albanó-tó partján fekvő városka hangulatos belvárosával, a vatikáni palotákkal, és a gyönyörű panorámájáról híres. Délután érünk vissza a szállásunkra. Este fakultatív vacsora a szállodában. Fakultatív Frascati - Castel Gandolfo kirándulás: 40 EUR.

6. NAP: RÓMA - BUDAPEST

Gépünk esti indulásáig Róma kevésbé ismert, rejtett részeit fedez­zük fel. Idegenvezetőnkkel a Trasteverén sétálunk, ahol 7 nemze­dék óta élnek rómaiak. Ezután felmegyünk Róma hét dombja közül az egyikre, az Aventinus-ra. A kilátópontnál benézünk ,,A kulcslyuk"-ba, amin keresztül roppant különleges látvány tárul szemünk elé. A picinyke rés egyenesen a Szt. Péter bazilika kupo­lájának a tetejére irányítja tekintetünket a sok érdekes teória is mítosz központi eleme. Ezt követően elsétálunk a város kilátó­teraszához, a Narancsok Kertjén keresztül, ahol Róma a lábunk előtt hever. Magunkba kell szívni ezt a látványt! Madártávlatból látjuk azokat az épületeket, emlékműveket, amelyek az elmúlt napokban testközelből is megtekintettünk. Egy kis pihenőt köve­tően lesétálunk a Circus Maximushoz, majd fotózkodhatunk az ,,Igazság szájánál". Megnézzük az ókori görög és római építészet hagyatékait a Herkules és Portonus templomoknál, majd az antik marhapiac bejáratát, a Foro Boariot is. A transzferig hátralévő időben szabadprogram. A repülőgép indulásának függvényében transzfer a reptérre és várhatóan az esti órákban hazarepülünk. Budapestre várható érkezés éjfél körül.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Római vakáció tengerparti pihenéssel

Római vakáció tengerparti pihenéssel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 46.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (5 alkalom) 62.000 Ft fő
  3. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 6.400 Ft fő
  4. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 14.500 Ft fő
  5. Ingyenes reptérközeli parkolás (előfoglalási időszakban) 0 Ft fő
  6. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft fő
  7. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft fő
  8. Utasbiztosítás - Prémium (repülős utakhoz, kiemelt védelem) 7.800 Ft fő
  9. Utasbiztosítás - Standard (repülős utakhoz) 5.400 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 164128
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Római vakáció tengerparti pihenéssel

Római vakáció tengerparti pihenéssel

Olaszország, Róma

Útazonosító: 164128

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Római vakáció tengerparti pihenéssel

Római vakáció tengerparti pihenéssel

Olaszország, Róma

Útazonosító: 164128

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!