Szaúd-Arábia - Egy zárt királyság múltja és jövője

Ft-tól/fő 890.000
Időpont: 2021.03.17 - 03.26
Legjobb ár: 890.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.03.17 - 03.26

Tartson velünk a Szaúd-Arábia - Egy zárt királyság múltja és jövője utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 10 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 890.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 10 nap / 8 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Részletes program

1-2. nap: Budapest-Rijád

Esti érkezésünk és pihenés után Rijád óvárosában, Dir'ija oázisában kezdjük ismerkedésünket a félszigettel. Az UNESCO Világörökségi terület jól példázza a királyság viszonyát saját múltjával: megőrizni, mai szemmel bemutatni. Az óváros nedzsdi stílusú, romantikus küllemű palotái közül jelentőségében, és szó szerint is kiemelkedik a Maszmak-erőd, a királyság szimbolikus központja. Itt találjuk a környezetébe illő, mégis modern Nemzeti Múzeumot, és a sokszor csak Aranypiacnak nevezett híres bazárt. A napot pazar kilátással fejezzük be a Királyság Központ felhőkarcoló tetején, 300 méterrel a nyüzsgő utcák felett. Szállás: Rijád.

3. nap: Rijád-Al-Ahsza-oázis

Reggeli után kelet felé tartunk a világ legnagyobb oázisáig. Az Al-Ahsza-oázis ma UNESCO Világörökség, tizenkét egyedi látványossággal, köztük az Al-Kara-hegy egyedi sziklaképződményeiben megbújó piaccal, és az ötszáz éves Ibrahim erőddel. Az oázis modern küllemét a közeli olajmezők gazdagságának köszönheti, de nagy múltú kulturális központ is; az iszlám világ leghíresebb szerelmes történetének főszereplői, egy költő és kedvese állítólag itt nyugszanak. Mi is itt töltünk egy éjszakát, szállás: Al-Hofuf.

4. nap: Al-Ahsza-Rijád-Ha'il

Autóinkkal visszatérünk Rijádba, ott repülőre szállunk, hogy elérjük a Mekkába vezető karavánút egyik fontos állomását, Ha'il városát. A település Hatim al-Tai költőről híres, aki mindekit szívesen látott sátrában. Az arab világban közmondás, hogy valaki ,,nagylelkűbb Hatimnál." Szállás: Ha'il.

5. nap: Ha'il-Dzsuba-Al-'Ula

Reggelit követően bevetjük magunkat a Nefud-sivatag dűnéi közé. Úticélunk Dzsuba városa, környékén sziklavésetek és feliratok tömegét találjuk az elmúlt tízezer évből (UNESCO Világörökség). Délután Ha?il két monumentális épületét vesszük szemügyre. A Kisla erőd hagyományos stílusú épülete kedvelt filmdíszlet manapság. A festői U?eir kastélyban alkalmunk lesz szemügyre venni egy iftár ágyút is (midfa al-iftar), ami ramadán idején a napi böjt végét jelzi a város népének. Az erődöket elhagyva Al-?Ulaiba indulunk, ahol sátortáborban töltjük el csillagos éjszakánkat.

6. nap: Madáin Szálih (Hegra)

Az al-?Ula-oázis az ókori Tömjénút fontos állomása, majd a mekkai zarándoklat pihenőhelye. Az oázisban elterülő kisváros al-Hidzsr - ókori neve, Hegra nyomán. Az UNESCO világörökségi listáján a régészeti lelőhely neve, Madáin Szálih szerepel. A nevek halmozása is mutatja a régió gazdag történetét, melyek közül látványban a nabateus korszak emlékei emelkednek ki. Bő kétezer éve e nép nagy déli központja Hegrában épült fel. A környező sziklák testébe 111 monumentális sírt faragtak, palotahomlokzatot utánzó hatalmas bejáratokkal. Az ókori emlékeket az oszmán birodalom hasonlóan grandiózus vállalkozásának nyomai egészítik ki. A 120 éves Damaszkusz-Mekka vasút avitt emlékei fekszenek itt. Az egész napos barangolás és fotózkodás után sátortáborunkba vonulunk vissza.

7. nap: Al-?Ula-Medina-Dzsidda

Reggel sivatagi utakon autózunk Medináig, az iszlám második legszentebb városáig, ahol a Próféta háza áll. Itt repülőre szállunk, hogy Mekka kikötőjébe, Dzsiddába jussunk. A város neve az arab nagymama szóból ered, a legendák szerint ugyanis itt temették el Évát, az emberiség ősanyját. Szállás: Dzsidda.

8-9. nap: Dzsidda-Budapest

Az ország kereskedelmi központjának mottója - Dzsidda másmilyen. A város tengeri és szárazföldi karavánutak metszéspontján, a nagy zarándoklat útvonalán mindig is nyitottabb, vallási és kulturális értelemben sokszínűbb volt a belső területek oázisainál. Nem véletlen, hogy az ország kulturális sokszínűségét bemutató ,,Szaúdi Évszakok" rendezvénysorozat első házigazdája volt 2019-ben. Az UNESCO Világörökség óvárosban pazar kereskedőházakat nézünk végig, melyek jellegzetes kiugró ablakfülkéikkel (masrabija), és tengeri korallokból faragott köveikkel kápráztatnak el. Többszáz éves mameluk és oszmán erődítések falai, valamint hasonló korú mecsetek és bazár várják az ide látogatót. A város modern részeit sem felejtjük el. Ha marad elég időnk, benézünk az Abdul Raouf Khalil Múzeumba, ahol a legkülönfélébb ,,etnográfiai" tárgyakat halmozták eklektikus kiállítássá. Dzsidda zászlórúdját akkor is megnézzük, ha nem szeretnénk, hiszen ez ma a világ legnagyobb ilyen tárgya 171 méteres magasságával. A tengerparti sétány kihagyhatatlan - mintha csak Kaliforniában korzóznánk a kézműves büfék, hipszterek és ingyenes WiFi hullámok között. Másnap a hotelben elköltött reggeli után szedjük a beduin sátorfáinkat, és a helyi repülőtérről hazaindulunk. Szállás a nyolcadik napon: Dzsidda.

Ár tartalmazza

 • 6 éjszaka szállást 4-5*os hotelekben reggelivel,
 • 2 éjszaka szállást beduin sátor táborban reggelivel
 • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
 • minden kiegészítő transzfert, a sofőrök díját (busz, terepjáró)
 • a magyar és helyi csoportvezetők díját
 • a csoportos vízumügyintézés díját
 • a szakértő idegenvezetést

Az ár tartalmazza

6 éjszaka szállást 4-5 - os hotelekben reggelivel,2 éjszaka szállást beduin sátor táborban reggelivela részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert, a sofőrök díját (busz, terepjáró)a magyar és helyi csoportvezetők díjáta csoportos vízumügyintézés díjáta szakértő idegenvezetést

x Szaúd-Arábia - Egy zárt királyság múltja és jövője

Szaúd-Arábia - Egy zárt királyság múltja és jövője utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Utazás repülőgéppel
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Szervízdíj
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Baleset-, betegség - és poggyászbiztosítás (Optimum) 9.000 Ft fő
 2. Baleset-, betegség - és poggyászbiztosítás (Premium) 15.800 Ft fő
 3. Belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek 0 Ft fő
 4. Egyágyas felár 250.000 Ft fő
 5. Repülőjegy 280.000 Ft fő
 6. Repülőtéri illeték 115.000 Ft fő
 7. Útlemondási biztosítás 25.700 Ft fő
 8. Útlemondási biztosítási díj 25.700 Ft fő
 9. Vízumdíj 25.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 142342
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Szaúd-Arábia - Egy zárt királyság múltja és jövője

Szaúd-Arábia - Egy zárt királyság múltja és jövője

Szaúd-Arábia

Útazonosító: 142342

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szaúd-Arábia - Egy zárt királyság múltja és jövője

Szaúd-Arábia - Egy zárt királyság múltja és jövője

Szaúd-Arábia

Útazonosító: 142342

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!