Túrázás a Nagy Raab-szurdokban

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2024.08.19 - 08.19
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.08.19 - 08.19

Tartson velünk a Túrázás a Nagy Raab-szurdokban utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 1 nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 1 nap
Kívánságlistára teszem

Leírás: 1 napos kirándulás a Nagy Raab-szurdokban, Ausztria legszebb és leghosszabb szurdokvölgyében, a Raab-folyó mentén. A túra során ritka madarakat is láthatunk, a vadregényes útvonal hidakon, létrákon, sziklához erősített kötelek mentén halad. Tartson velünk Ön is!

Ellátás: Önellátás

Közlekedés: Autóbusz

Program: Program

Indulás 05:00 kor, (Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 5., Városligeti csónakázó és Műjégpálya). A vidéki felszállást kérjük, foglaláskor jelezzék! Folyamatos buszos utazás rövid pihenőkkel a Nagy Raab-szurdokhoz, érkezés a délelőtti órákban.

A Raabklamm-szurdok a Große és Kleine, azaz a nagy és a kicsi szurdokra osztható. Arzbergtől Mitterdorfig húzódik és 17 kilométeres teljes hosszával Ausztria legjelentősebb, leghosszabb szurdoka. A Nagy Raab-szurdok Arzberg és Weiz között a NATURA 2000 hálózat része és ritka madarak otthona, mint a fekete gólya, a jégmadár vagy a karvaly. A zord sziklafalak mentén, gyönyörű szürkeéger rétek árnyékában zúg a Raab-folyó.

A túra egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak. A körösvény kiinduló pontja az idilli Arzberg, amely a hegyek között húzódó útvonallal büszkélkedhet, s gazdag bányászati lelőhely, ma már a kirándulási célpontjairól ismert: a régi ezüstbánya, az almenlandi sajtgaléria és végül, de nem utolsó sorban a Raabklamm-szurdok. A Raab-folyó a természetvédelmi park közepén, az Osser lábánál ered, 250 km hosszan folyik keresztül a természetvédelmi parkon Stájerország és Magyarország között, amíg Győrnél a Dunába nem torkollik. Arzberg és Mortantsch között található a Nagy Raab-szurdok, amely nehezen megközelíthető, ezért igazi természeti paradicsom maradt.

A Raabklamm-szurdokon átvezető útvonal: nagyobb emelkedők nélkül, az út legtöbbször közvetlenül a Raab-folyó mentén vezet ösvényeken és hidakon át. A folyóparti tájak váltakoznak sziklafalakkal, és kis szerencsével jégmadarakat, fekete gólyákat és karvalyokat is láthatunk. A forró nyári napokon a kavicsos partok népszerűek egy kis hűsöléshez. A hangulatos bükkösben ereszkedünk le, majd a Jägerwirt fogadóhoz érünk. Autóbuszunk itt fog várni minket. Érkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

Fontos megjegyzés!
A Nagy-Raab-szurdok túraútvonalai sok helyen gyaloghidak, falétrák, sziklás, sziklás kötélvédelemmel vezetett útvonalon haladnak.

Táv: kb. 10 km
Szintkülönbség: 450 m
Túra időtartama: kb. 5 óra (a csoport tempójától függően), átlagos állóképességgel teljesíthető
Az útra javasolt felszerelés: szendvics, víz, esőkabát, kényelmes, jó talpú, jó tapadású vízhatlan túracipő szükséges!
A szurdokba a belépés: ingyenes!

Kirándulás a Nagy Raab-szurdokban
oBuszos utazás a Nagy Raab-szurdokhoz
oTúrázás a szurdokvölgyben

Kérjük, irodánk ASZF feltételeit ( https://www.adutours.hu/oldalak/35:utazasi-szerzdes.html ), illetve általános tudnivalóit ( https://www.adutours.hu/altalanos_informaciok.html ) figyelmesen olvassák el!

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a túrán való részvétel csak saját felelősségre történik! Bármely szív-, és mozgásszervi betegségben szenvedők számára nem ajánlott! Visszafordulási lehetőség nincs, mert a kiindulópont nem egyezik az érkezési ponttal.
Kérjük, a mellékelt túranyilatkozatot kitöltve hozzák magukkal az utazáshoz!
turanyilatkozat_2 (1).pdf

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy az utazáshoz érvényes úti okmánnyal (személyi igazolvány, vagy útlevél) szükséges rendelkezni! Ezt indulás előtt a csoportkísérő ellenőrzi.
További fontos tudnivalók:
oA vidéki fel- és leszállási helyek mindig a menetirány szerinti oldalon találhatók. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor! A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
oAz indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora, stb.)
oNévmódosítás, felszállásihely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő megfizetése esetén lehetséges.
oAz autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
oAz utazások az időjárástól függetlenül indulnak, javasoljuk az évszaknak megfelelő öltözködést, illetve hátizsákot, amely tartalmaz némi szendvicset és vizet, esős időjárás esetén esőkabátot.
oAz ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt. Fix ülőhely: 3.000 Ft/fő foglaláskor fizetendő. Akik együtt jelentkeznek, mindenképp egymás mellett ülnek.
o20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!
o35 fő alatti létszám esetén 2.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.
oAz iroda a program változtatás jogát fenntartja.
oA pihenőhelyek mosdóinál fizetni kell, így jó, ha rendelkezik apró pénzzel.
oA belépők árát az utaskísérő/idegenvezető szedi össze a buszon. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel készülni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb.). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerülnek.
oA foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
oAz autóbuszon elektromos roller valamint kerékpár szállítása biztonsági okokból tilos!
Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.

UTASBIZTOSÍTÁS: Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megléte. Amennyiben irodánknál kötötte, egyéb teendője ezzel kapcsolatban nincs. Ellenkező esetben viszont felszállás előtt idegenvezetőnknek/csoportkísérőnknek szükséges bemutatni az utazás időtartamára szóló, non-stop asszisztenciával rendelkező utasbiztosítási kötvényt. (Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást).

Kérjük indulás előtt ellenőrizzék mobiltelefonjuk működését, roaming szolgáltatásukat a mobil szolgáltatójuknál! Amennyiben a programban változás lesz, sms-ben értesítjük önöket. Ha a telefon ki van kapcsolva, vagy nem működik a roaming szolgáltatás, nem tudjuk Önöket elérni, felelősséget nem vállalunk, az utazási irodát kártérítési felelősség nem terheli!

Felszállási lehetőségek az autóbuszra:

oBudapest, Budapest,14. kerület,- Olof Palme sétány 5.(Városligeti csónakázó és Műjégpálya)
oM7/M1-es autópálya, Budaörsi- Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő
oM1-es autópálya, Sasfészek-tó Pihenőhely, MOL benzinkút, 21-es km kő
oM1-es autópálya, Zsámbéki- Pihenőhely, MOL benzinkút, 28-as km kő
oM1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő
oM1-es autópálya Tatabánya (Vértesszőlős) - MC Donald's 61 km kő (Sztráda Áruház mellett)
oM1-es autópálya, Remeteségi- Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő
oM1-es autópálya, Tata -Concói Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő
oM1-es autópálya, Arrabona- Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő
oM1-es autópálya, Mosoni- Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő

Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

x Túrázás a Nagy Raab-szurdokban

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezető/csoportkísérést.

Az ár nem tartalmazza:

 • A biztosítást, az adminisztrációs díjat, mely foglaláskor fizetendő, étkezést, valamint a turista buszok parkolási díját helyszíni fizetéssel.

  BBP biztosítás (70 éves korig): 600 Ft/fő
  BBP biztosítás (70 éves kortól): 1.200 Ft/fő
  Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő (kötelezően fizetendő)
  Külön fizetendő a turistabuszok utáni parkolási díj: 5 EUR /fő, melyet kötelezően az autóbuszra felszálláskor szükséges az idegenvezetőnek/csoportkísérőnek fizetni.

Túrázás a Nagy Raab-szurdokban utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Az ár tartalmazza:

\n
  \n
 • Az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezető/csoportkísérést.
 • \n
\n

Az ár nem tartalmazza:

\n
  \n
 • A biztosítást, az adminisztrációs díjat, mely foglaláskor fizetendő, étkezést, valamint a turista buszok parkolási díját helyszíni fizetéssel.
  \n
  \nBBP biztosítás (70 éves korig): 600 Ft/fő
  \nBBP biztosítás (70 éves kortól): 1.200 Ft/fő
  \nAdminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő (kötelezően fizetendő)
  \nKülön fizetendő a turistabuszok utáni parkolási díj: 5 EUR /fő, melyet kötelezően az autóbuszra felszálláskor szükséges az idegenvezetőnek/csoportkísérőnek fizetni.
 • \n

leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Adminisztrációs díj - Szállás nélkül 2.000 Ft fő
 2. BBP Biztosítás - Szállás nélkül 600 Ft fő
 3. BBP Biztosítás 70 év felett - Szállás nélkül 1.200 Ft fő
 4. Fix ülőhely felár - Szállás nélkül 3.000 Ft fő
 5. M1-es autópálya, Arrabona Pihenőhely, MOL benzinkút, 119-es km kő 0 Ft fő
 6. M1-es autópálya, Concó-Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő 0 Ft fő
 7. M1-es autópálya, Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő 0 Ft fő
 8. M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMVbenzinkút, 43-as km kő 0 Ft fő
 9. M1-es autópálya, Sasfészek-tó Pihenőhely, MOL benzinkút, 21-es km kő 0 Ft fő
 10. M1-es autópálya, Tata, Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő 0 Ft fő
 11. M1-es autópálya, Zsámbéki-Pihenőhely, MOL benzinkút, 28-as km kő 0 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 187146
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Túrázás a Nagy Raab-szurdokban

Túrázás a Nagy Raab-szurdokban

Ausztria, Stájerország (Steiermark), Arzberg

Útazonosító: 187146

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Túrázás a Nagy Raab-szurdokban

Túrázás a Nagy Raab-szurdokban

Ausztria, Stájerország (Steiermark), Arzberg

Útazonosító: 187146

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!