Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2023.07.18 - 07.24
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.07.18 - 07.24

Tartson velünk a Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Színpompás virágok és óceáni bálnales
?  Érintetlen természet az óceán közepén
?  Csodás vulkáni képződmények, mesés táj
?  Porto, Lisszabon és két lenyűgöző sziget megtekintése

"A világ egy kevésbé ismert gyöngyszeme, ahol szerencsére még nincs turistatömeg. Buja növényzet, különleges történelem és szemet gyönyörködtető látvány mindenhol!"
Prónay Gyula - Irodánk tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - PORTO - SAO MIGUEL

Indulás kora reggel Budapestről repülővel Portoba. A portugál városba várható érkezés a délelőtti órákban. Érkezés után, aki szeretne, bemetrózhat idegenvezetőnkkel a közeli belvárosba. A Tejo folyó fölé magasodó hidak és a folyópart hangulatos épü­letei mind jó fotótémát jelentenek. A belváros megtekintése során szabadprogram is lesz, amely alatt először kóstolhatunk bele a portugál gasztronómiába. Késő délutáni órákban vissza­indulunk a reptérre, és repülőnk tovább az Azori-szigetek főszi­getére, Sao Miguelre. Transzfer a szállodánkba (4 éj).

2. NAP: SAO MIGUEL - BÁLNALES - PONTA DELGADA

A korai reggelit követően - ha jó idő lesz -, nyolc órakor két és fél órás bálna- és delfinlesre indulunk. Mivel az Azori-szigetek az Atlanti-óceán közepén helyezkedik el, az egyik legnagyobb bálna- és delfinpopulációnak ad otthont. A kirándulás során nagy valószínűséggel láthatunk bálnát és (vagy) delfint. A prog­ram során esőkabát viselése javasolt. Fakultatív bálnales hajókirándulás: 12.000,- Ft. Rossz idő esetén ez a kirándu­lás elhalasztásra kerülhet, ilyen esetben másik napon próbáljuk megvalósítani a bálnalest (programcsere). Reggeli programunk után gyalogos városnézésre indulunk Ponta Delgadában, a sziget fővárosában. A várost főképp a fekete bazalt és a fehér mészkő használata jellemzi, ezért sokhelyütt igen színpompás látvány tárul elénk. A helyi piacon tett látogatás után a város Matriz nevű kerületébe megyünk, ahol megnézzük a Sao Sebastiao templo­mot, a Portas da Cidade-t, mely egy városkapu, és a városháza épületét. A Sao Francisco tér felé sétálva láthatjuk az Esperanca kolostort, ami a Csodatevő Krisztus kultuszhoz kapcsolódik. Ez a szigetvilág legnagyobb vallási ünnepeinek helyszíne. A másik híres látványosság a környéken a Forte de Sao Bras, ez egy erőd, melyet a kalóztámadások kivédésére építettek. A városnézés befejeztével visszatérünk a szállodába.

3. NAP: SETE CIDADES - RIBEIRA GRANDE - FOGO-TÓ

Reggeli után buszos kirándulásra indulunk. A sziget nyugati része felé haladva érintjük a Pico do Carvao kilátót, ahol egy rövid időre meg is állunk, megcsodáljuk a tájat, amelyet a sziget legkeskenyebb része nyújt. Kiváló fényképek készítésére lesz lehetőség. Az elénk táruló területet 290 apró vulkán formálta meg évmilliókkal ezelőtt. Folytatjuk utunkat Vista do Rei felé. Itt újra egy kilátóhoz érünk, ahonnan a Sete Cidades-t nézhetjük meg. Ez a terület tele van szikrázóan kék és zöld tavakkal. A Vista do Rei portugálul azt jelenti, hogy ,,királyi kilátás", ami méltó név az itt elénk táruló csodára. A sziget északi részén megte­kintjük Capelasban az Oficina Múzeumot. Végül a sziget északi részén egy kisvárost, Ribeira Grandét látogatjuk meg, megnéz­zük történelmi központját és sétát teszünk a szűk utcáiban, ahol a XVII. és XVIII. századi városi építészetre is láthatunk néhány szép példát. Ellátogatunk Lagoa do Fogo krátertóhoz, amely a legmagasabban elhelyezkedő tó a szigeten. Miután kigyö­nyörködtük magunkat a csodás látványban, visszaúton egy ananászültetvényt keresünk fel. Láthatjuk az üvegházas tech­nikát, amivel a helyiek rosszabb idő esetén elősegítik az ana­nászok növekedését. Ennek az érdekes látnivaló emlékképeivel megyünk vissza a szállásunkra. Kényelmes ruha és edzőcipő viselése javasolt. Fakultatív vacsora.

4. NAP: VILA FRANCA DO CAMPO - FURNAS - T. NOSTRA

Reggeli után, aki szeretne, fürdőzhet a szállodával szemben lévő strand medencéiben illetve az óceánban, vagy ismét útra kelhet velünk, célpontunk a Furnes-völgy. Kelet felé indulunk, Vila Franca do Campóba, mely 1522-ig a főváros is volt, azonban sajnálatos módon egy erőteljes földrengés következtében meg­semmisült. A városnézést és szabadidőt követően érkezünk meg a Furnas-völgybe. A vulkáni komplexumban található Lagoa das Furnas tó, továbbá számos meleg vizű forrás és sok más ter­mészeti különlegesség. Miután megcsodáltuk a látnivalókat a Terra Nostra kertbe megyünk, ami az egyik legcsodálatosabb kert Európában, több mint kétezer féle fafajjal, és egy termál­vizes úszómedencével, ahol lehetőség nyílik egy relaxáló fürdőt venni. Ezután a Furnas völgybe megyünk, ahol a lakosok helyi ételeket főznek a vulkán hőjének felhasználásával. Lehetőség nyílik arra is, hogy ezeket az ételeket megkóstoljuk. Késő dél­után érünk vissza szállásunkra. Furnes-völgy fakultatív kirándulás fürdőbelépővel: 45 EUR

5. NAP: ANGRA DO HEROÍSMO - SERRA DO CUME - PRAIA DA VITÓRIA

Reggeli után transzfer a repülőtérre és átrepülünk az Azori-szigetek másik gyöngyszemére, Terceiára. A szigetre érkezés után buszra szállunk és városnézésre indulunk. A város, Angra do Heroísmo, ahol a szállásunk is van, a Világörökség része 1983 óta, hiszen biztonságos kikötője évszázadokon át a keres­kedők, felfedezők kedvelt megállóhelye volt. A kőhomlokzatok, és az élénk színre festett házak, fémkerítésű balkonok szem­kápráztató látványt nyújtanak. Áthaladunk a Praca Velha téren is, ahol a Városháza épülete található. Láthatjuk még a Duque de Ávila kertet és a Capitaes Generais palotát, a Sé katedrálist (kívülről) és a kikötőt. Busszal a Serra do Cume kilátó felé indu­lunk, ahol meg is állunk egy fotószünetre, és elmerengünk a Praia da Vitória öböl látványán. Tovább haladunk Praia da Vitória városa felé, mely méltán híres strandjáról. Útközben megállunk, hogy megnézzük Sao Sebastiao templomát, amit 1455 körül az első telepesek építettek, azonban az évszáza­dok alatt sok átalakításon ment át. Utunk során több, a szigetre jellemző kis falun is áthaladunk, majd Angra do Heroísmóba visszaérkezve felmegyünk a Monte Brasil hegyre, ahol fantasz­tikus panoráma tárul elénk a városra és az öbölre. Este elfoglal­juk szállásunkat a szigeten (2 éj).

6. NAP: CINCO RIBEIRAS - BISCOITOS - ALGAR DO CARVAO

Megreggelizünk és a sziget nyugati részének felfedezésére indulunk. Buszos utunk során elhaladunk Sao Mateus kicsiny halászfaluja mellett, majd megállunk Cinco Ribeirasban, ahol meglátogatunk egy sajtgyárat. Lehetőség lesz a különböző sajtok kóstolására is. Az északi területekre érve Biscoitos-ba megyünk, mely híres a borkészítéséről, és a sötét fekete vulkáni kőzetekből kialakított tengeri úszómedencéiről. Itt lehetőségünk van egy pihentető fürdőt venni a tenger­ben. A sziget középső részén áthaladva elmegyünk Algar do Carvaóhoz. A 90 méter mély vulkáni kráter 3.200 évvel ezelőtt alakult ki. Mesébe illő a látvány, amikor leereszkedünk a haj­dan volt kráter mélyébe. Programunk végeztével visszame­gyünk a szállodánkba.

7. NAP: TERCEIRA - LISSZABON - BUDAPEST

Kora reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fővárosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló többszázéves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál fel­fedezők életét ismerhetjük meg. Következő állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostor, melyben indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget a tengeri útjá­hoz. Ezt követően a Rossio teret keressük fel, majd végigme­gyünk a város sétálóutcáján és megtekintjük az ízléses főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogramot követően felkeressük a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban született.) Látni fogjuk a híres történelmi sárga villamosokat is. Napunk zárásaként kimegyünk a Világkiállításra épített tengeri akvá­riumhoz. Sok különlegesebbnél - különlegesebb halat, cápát, pingvint, vidrát láthatunk Európa egyik legnagyobb ilyen jel­legű létesítményében. Este fakultatív vacsora, majd transz­fer a repülőtérre. Menetrend függvényében, a Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés éjfél után.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 185.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (7 alkalom) 130.000 Ft fő
  3. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 20.500 Ft fő
  4. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 45.000 Ft fő
  5. Ingyenes reptérközeli parkolás (foglalásonként 1 autó) 0 Ft fő
  6. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft fő
  7. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft fő
  8. Utasbiztosítás - Prémium (repülős utakhoz, kiemelt védelem) 10.400 Ft fő
  9. Utasbiztosítás - Standard (repülős utakhoz) 7.200 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 164122
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Portugália, Azori-szigetek, Körutazás az Azori-szigeteken

Útazonosító: 164122

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Portugália, Azori-szigetek, Körutazás az Azori-szigeteken

Útazonosító: 164122

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!