Bali és Nusa Penida

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Tartson velünk a Bali és Nusa Penida utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Kalandtúra és pihenés az egzotikus Balin és a kevesek által ismert Nusa Penida szigetén. Elkerüljük a zsúfolt strandokat és a természeti látnivalókra, a különleges programokra koncentrálunk. A hegyek között fekvő Ubud és Sidemen kisvárosokban lesz a bázisunk, innen fedezzük fel Bali természeti és kulturális kincseit. Vulkántúra, rafting, rizsteraszok, balinéz templomok és a különleges állatvilág szerepel a programban. Két éjszakát a Balihoz közeli Nusa Penida szigetén töltünk, amit még csak most kezd felfedezni a turizmus. Fantasztikus kilátópontok és gyönyörű strandok kápráztatnak el minket. A programban bőven jut idő a pihenésre és strandolásra is.

Részletes program

1. nap - Budapest - Dubai - repülés Bali felé

 • Repülés: kora délután indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről Dubaiba, ahová éjfél előtt érkezünk. Rövid várakozás után folytatjuk a repülésünket Bali felé. Az éjszakát a repülőn töltjük.

2. nap - Denpasar - Ubud

 • Denpasar: helyi idő szerint kora délután érkezünk Denpasarba, Bali nemzetközi repülőterére. Beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és Ubud városába utazunk.
 • Ubud: miután megérkeztünk Bali legelragadóbb és leghangulatosabb városába, elfoglaljuk a szállásunkat egy hotelben. A nap hátralévő részét pihenéssel és Ubud szabadprogram keretében való felfedezésével töltjük. A sziget közepén, a hegyek között megbúvó város Bali kulturális és művészeti központja, ahonnan a legérdekesebb látnivalók könnyedén elérhetőek.
 • Szállás: szálloda****.

3. nap - Ubud - Tanah Lot - Bali Madárpark - Goa Gajah Elefánt barlang - Ubud

 • Tanah Lot templom: egész napos körutazásra indulunk, amelynek első állomása a Bali nyugati tengerpartjánál található Tanah Lot templom. Ez a legszebb fekvésű balinéz templom a szigeten, egyben az egyik legfontosabb és a legnagyobb tiszteletnek örvendő szent épület, ahová nem is léphetnek be, akik nem a helyi vallást gyakorolják. Ez azonban nem is igazán lényeges számunkra, hiszen az igazi látnivalót a templom környezete és a sziklás tengerpart jelenti.
 • Bali Madárpark: a következő látnivalónk az egzotikus Madárpark, ahol hosszasan sétálhatunk a nem csak Baliról, hanem Afrikából és Dél-Amerikából származó ritka szárnyasok között. A madarak mellett láthatunk legalább kétezer fafajt és a 2,5-3 méteresre is megnövő komodói varánuszokat is.
 • Goa Gajah Elefánt-barlang: délután az UNESCO Világörökségek között is szereplő mesterséges barlangot keressük fel, amelynek legfőbb különlegessége a bejáratában található, elefántra emlékeztető figura. A barlang körülbelül 700 éve készült.
 • Ubud: a délután második felét Ubud központjában töltjük, ahol benézhetünk a kézművestermékeket kínáló igényes üzletekbe, folytathatjuk ismerkedésünket a balinéz konyhaművészettel vagy pihenhetünk a szállodánk trópusi kertjében.
 • Szállás: szálloda****, étkezés: reggeli és ebéd.

4. nap - Ubud - Ayung folyó - Majom-erdő - Ubud

 • Rafting az Ayung folyón: az utazásunk legizgalmasabb programja következik Bali első számú vadvízi evezős helyszínén. Fejvédőt és mentőmellényt viselve hatszemélyes rafting csónakokba szállunk, amiket profi túravezetők irányítanak. Az Ayung folyó egy zúgókkal teli szakaszán evezünk végig, ahol kaland, izgalmak és látványos tájak várnak ránk. A rafting Balin azért is nagy élmény, mert a trópusi éghajlatnak köszönhetően a folyó vize kellemesen meleg.
 • Majom-erdő: az ebédet követően az Ubud közelében fekvő Majom-erdőbe látogatunk, ahol a szerecsendiófákon rengeteg makákó él szabadon. Az élelmes, bátor, sőt talán már kissé szemtelen állatok alig várják a finomságokat hozó turistákat, és szívesen kiveszik kezünkből a csemegéket, sőt ha nem vigyázunk, kikutatják a zsebeinket is. Cserébe remek fotókkal gazdagodhatunk.
 • Ubud: a nap hátralévő részét ismét Ubud központjában érdemes eltölteni, ahol jobbnál jobb éttermek közül választhatunk.
 • Szállás: szálloda****, étkezés: reggeli és ebéd.

5. nap - Ubud - Tegalalang rizsteraszok - Gunung Kawi - Tirta Empul - Tukad Cepung vízesés - Sidemen

 • Tegalalang rizsteraszok: reggel elhagyjuk az ubudi szállásunkat és több látnivalót is érintve Bali kevésbé felkapott részeire utazunk. Az első állomásunkat a Tegalalang falu melletti rizsteraszok jelentik, ahol a meredek hegyoldalakon látványos teraszokat alakítottak ki az itt élők.
 • Gunung Kawi: a rizsteraszok után egy 11. századi hindu királyi temetkezési helyet keresünk fel, ahol a sziklába faragott emlékműveket rizsteraszok, kókusz- és banánültetvények szegélyezik. A misztikus helyszín Bali egyik legkülönlegesebb archeológiai területe.
 • Tirta Empul: a következő látnivalónk a hinduk szent forrása, a Tirta Empul, ahol a hívők megtisztulhatnak a testet ért negatív hatásoktól és kigyógyulhatnak betegségekből.
 • Tukad Cepung vízesés: sok gyönyörű vízesés van Balin, de a Tukad Cepung zuhatagnál nehéz lenyűgözőbbet találni. Egy barlangszerű sziklakürtőben, a vízben gázolva érjük el a vízesést, ami egy igazi titkos kincs Bali belsejében.
 • Sidemen: délután érkezünk a kicsiny Sidemenbe, amely a húsz évvel ezelőtti Ubudot idézi. Egy fantasztikus fekvésű hotelben lesz a szállásunk három éjszakára. Sidemen elsősorban a környezetével hódít. A völgyet rizsteraszok borítják, a háttérben zöldellő hegyeket láthatunk, de feltűnik Bali legmagasabb hegye, a 3031 méteres Agung vulkán is.
 • Szállás: szálloda***, étkezés: reggeli és ebéd.

6. nap - Sidemen - Batur vulkán - Kintamani - Tampak Siring - Sidemen

 • Batur vulkán: Bali legizgalmasabb gyalogtúrájára indulunk, amihez az éjszaka közepén kell elhagynunk a hotelt. Hajnalban érkezünk a buszunkkal a Mount Batur lábához, Toya Bungkah faluba, ahonnan gyalog folytatjuk utunkat. Egy poros, de jól járható úton túrázunk fel a Batur vulkán 1717 m magas tetejére, ahol a napfelkelte aranyló fényeiben nézhetünk körbe. Tiszta időben egyszerre három vulkáni tavat is láthatunk, a távolban pedig megpillanthatjuk a szomszédos Lombok szigetet és rajta a 3726 m magas Rinjani vulkánt. Némi pihenést követően a kráter peremén haladunk tovább egy ideig, majd a vulkáni kúp másik oldalán ereszkedünk le meredeken a buszunkhoz. Táv: 9 km, szint: fel 690 m, le 690 m, a túra nehézsége: (***).
 • Termálfürdő: a túra után kellemes kikapcsolódást ígér a Toya Bungkah termálfürdő, ahol a meleg vizes medencéket az alattuk feltörő természetes vizek táplálják.
 • Kintamani: a túra és a fürdő után megebédelünk. Az étterem elől pazar kilátás nyílik a Mount Batur vulkánra és a Batur-krátertóra.
 • Sidemen: kora délután érkezünk vissza a szállodába, ahol a nap hátralévő részét pihenéssel töltjük.
 • Szállás: szálloda***, étkezés: reggeli és ebéd.

 

7. nap - Sidemen - Lempuyang - Tirta Gangga - Taman Soekasada - Goa Lawah - Sidemen

 • Lempuyang templom: egész napos körutazásra indulunk, hogy megismerjük Bali keleti, turisták által kevésbé látogatott helyszíneit. Az első állomásunk Bali egyik legrégebbi temploma, amely a Lempuyang-hegységben található. A látogatás egy kisebb kirándulásnak is beillik, mivel 1700 lépcsőfokot kell megmásznunk. Az épület fantasztikus környezetben, hűvös erdőkkel körbevéve áll, ahol hosszúfarkú makákó is élnek. A túra nehézsége: (*).
 • Tirta Gangga vízi palota: a következő látnivalónk a Tirta Gangga palota, aminek igazából a környezete érdekes. Az épület előtt ugyanis egy gyönyörű kert, kisebb-nagyobb medencék és díszes csobogók találhatóak.
 • Taman Soekasada: ebéd után egy újabb vízi édenkert, a századfordulón épült királyi Taman Soekasada palota következik. Az épület egy tó közepén, egy szigeten fekszik.
 • Goa Lawah: a mai utolsó látnivalónk a Denevér-barlang templom, amely fekete bazaltkövekből, egy természetes barlang mellett épült. A balinézek számára fontos vallási helyszín, ezért gyakran tartanak itt különféle ünnepségeket.
 • Szállás: szálloda***, étkezés: reggeli és ebéd.

8. nap - Sidemen - Nusa Penida

 • Utazás: délelőtt elhagyjuk a szállodánkat, majd rövid buszos utazás után hajóra szállunk. Két napra elköszönünk Balitól és a szomszédos Nusa Penida szigetére utazunk.
 • Nusa Penida: a 200 négyzetkilométeres Nusa Penida Bali ,,kistestvére", amit még alig fedezett fel magának a turizmus. A természet, a táj és a növényzet fantasztikus, a kilátópontok lélegzetelállítóak. A szállásunk Nusa Penida északi részén, egy tengerparti szállodában lesz két éjszakára. A szobák elfoglalása után a sziget látnivalóinak felfedezésére indulunk. Elsőként Nusa Penida egyik legszebb tengerpartját, a Crystal Bayt keressük fel, majd a Pasih Uug következik, egy hatalmas sziklaüreg, ami egy természetes sziklakapuval csatlakozik a tengerhez. A tengervíz akadálytanul áramlik a sziklafalakkal körülvett lagúnába, amely festői látványt nyújt. Ezután egy újabb lagúna, az Angel's Billabong következik, amely ismét ritka és csodaszép példáját mutatja meg a tenger és szárazföld találkozásának. Végül Nusa Penida talán legnépszerűbb kilátópontját keressük fel, ahonnan a Klingking-sziklákat látjuk. A nap végén visszatérünk a szállodába.
 • Szállás: szálloda***, étkezés: reggeli, ebéd és vacsora.

9. nap - Nusa Penida

 • Utazás: délelőtt felkerekedünk, hogy megismerjük Nusa Perida szigetének keleti részét. Az első megállónk az Atuh Beach, egy gyönyörű fehér homokos tengerpart, amit függőleges sziklafalak és elképesztő alakú tengeri sziklák vesznek körbe. Ezután a Pulau Seribut, azaz az Ezer Sziget kilátópontot keressük fel, Nusa Perida egyik legnagyobb attrakcióját. Ha ezret nem is, de jónéhány apró szigetet és tengeri sziklát láthatunk innen. Ezt a helyszínt sokan hasonlítják a híres Raja Ampat szigetvilágához. Elfogyasztjuk a csomagolt ebédünket, majd visszautazunk a hotelbe. A délutánt a tengerparton tölthetjük.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli, csomagolt ebéd.

10. nap - Nusa Penida - Sanur - Uluwatu Templom - Denpasar

 • Nusa Penida: a délelőttöt még Nusa Penidán, a tengerparton töltjük. Úszhatunk egy utolsót a tengerben és felkészülhetünk a hazautazásra.
 • Utazás: dél körül elhagyjuk a szállodánkat és visszahajózunk Bali szigetére.
 • Sanur: a délutánt a kellemes hangulatú Sanur városában töltjük. Remek üzletek kínálkoznak, hogy elköltsük az utolsó rúpiáinkat és megnézzük a tengerparti üdülőváros látnivalóit.
 • Jimbaran-öböl: a nap végén megvacsorázunk a festői Jimbaran-öböl egyik éttermében, majd a repülőtérre utazunk.
 • Denpasar: éjfél után szállunk fel az Emirates járatával Dubaiba; az éjszakát utazással töltjük.
 • Étkezés: reggeli és vacsora.

11. nap - Denpasar - Dubai - Budapest

 • Repülés: a kora reggeli órákban érkezünk Dubaiba, ahonnan rövid várakozás után indulunk tovább Budapestre. A déli órákban érkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.

Fotók: Schlanger DávidFontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.
 • A pontos indulásról és menetrendről indulás előtt 1 hónappal adunk tájékoztatást.

A gyalogtúrák nehézsége

 • A programban mindössze egy gyalogtúra szerepel, amelynek közepes a nehézsége. A Batur vulkánra vezető ösvény poros és sziklás, egyes helyeken meredek. A szintemelkedés és a távolság közepesnek mondható. A terepviszonyok miatt lényeges a kényelmes túracipő vagy túrabakancs. A túra átlagosan sportos erőnléttel és némi túrázási tapasztalattal könnyedén teljesíthető. A tériszonyban szenvedőknek azonban nem ajánljuk.
 • A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Szükséges felszerelés

 • Öltözet: kényelmes tú­ra­öl­tö­zet, esőkabát, ké­nyel­mes túracipő (nem edzőcipő!), tartalék cipő és me­leg ru­ha, fürdőruha, papucs vagy túraszandál, valamilyen fejfedő napszúrás ellen (kendő, baseball sapka), esernyő.
 • Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a na­pi kirándulásokhoz, elemlámpa (fejlámpa), UV-szűrős nap­szem­üveg, napolaj, szúnyogriasztó.

Szállás

 • Az éjszakákat 3-4 csillagos, kényelmes szállodákban, kétfős szobákban töltjük.

Étkezés és ivóvíz

 • Az utazás részvételi költsége minden nap tartalmazza a reggelit, valamint néhány ebédet és vacsorát. Az étkezések felsorolása a részletes programban olvasható.
 • Ami­kor nincs szer­ve­zett ét­ke­zés, ak­kor min­dig van le­he­tő­ség ét­ter­mek­ben ét­kez­ni. Egy va­cso­ra egy át­la­gos ét­te­rem­ben kb. 8-15 USD.
 • Ki­zá­ró­lag pa­lac­ko­zott ivóvíz fo­gyasz­tá­sát ja­va­sol­juk, amely rengeteg helyen kap­ha­tó. Más­fél li­ter ivó­víz ára: 0,5-1 USD.

Időjárás

 • Az utazás időpontjában kellemes idő várható Balin és Nusa Penidán. Nap­köz­ben 25-30 °C valószínű, míg éj­sza­ka 22-24 °C várható.
 • Igaz ugyan, hogy az utazás a monszun idejére esik, de ez Balin nem jelent tartós és állandó esőzést. Olykor előfordulhat borús idő vagy rövid ideig tartó eső, de az eddigi tapasztalataink alapján ez egyáltalán nem befolyásolja a programot, a kirándulásokat vagy a tengerparti pihenést.
 • Ezeken az oldalakon láthatod, Ubud, Sidemen és Nusa Penida aktuális időjárását.

Idő­el­to­ló­dás

 • + 7 óra.

Kommunikáció

 • Az angol nyelv elterjedt, szinte mindenhol használhatjuk.
 • Az internet wifin keresztül érhető el a szállodákban.

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum.
 • Kiemelt fontosságú, hogy az útlevélnek a ha­za­ér­ke­zés­től számítva leg­alább további 6 hó­na­pig ér­vé­nyesnek kell lennie és tartalmaznia kell egy 1 üres oldalpárt.
 • Nem magyar állampolgárok a lakhelyük szerint illetékes indonéz nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.
 • Az irodánk túravezetői elsősegélynyújtásban tudnak segíteni, de gyógyszert nem tudnak biztosítani a résztvevőknek.
 • Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz.
 • A biztonság kedvéért utazás előtt (minél hamarabb) konzultálj a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szak­em­be­re­i­vel, illetve a háziorvosoddal.
 • Érdemes ellátogatni az utazaselott.hu honlapra is.

Elektromos áram

 • Indonéziában különféle elektromos csatlakozók vannak használatban, de az általunk használt hotelekben az európai szabványnak megfelelő csatlakozók fordulnak elő.

Va­lu­ta

 • Euró (EUR) vagy ame­ri­kai dol­lár (USD) ki­vi­tel­ét ja­va­sol­juk kész­pénz for­má­já­ban, amit min­den gond nél­kül be­vált­ha­tunk in­do­néz rú­pi­á­ra (IDR). 1 Ft = kb. 50 in­do­néz rú­pia.
 • Az amerikai dollár esetén nagyon fontos, hogy csak 2001-nél újabb kiadású és kis címletű papírpénzeket vigyünk magunkkal, mert a régebbieket nem váltják be.

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 300-400 USD + a belépők és fakultatív programok árai.

Helyszínen fizetendő költségek

 • Toya Bungkah, termálfürdő: 15 USD
 • Nusa Penida, sznorkel felszerelés bérlése: 10 EUR
 • Borravalók összesen: kb. 60 USD
 • A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás a repülőre

 • Információ a repülőn feladható poggyászokról, valamint a kézipoggyászokról: Budapest Airport.
 • Ritkán, de sajnos előfordul, hogy a repülőre feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Emiatt elővigyázatosságból célszerű magunknál tartani a túracipőnket, az esőkabátunkat és némi meleg ruhát.

Csomagolás az autóbuszra és hajókra

 • Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába, amely kellőképpen strapabíró és vízálló. Az autóbusz csomagtartójába illetve a motorcsónakokba való pakoláshoz egy erős anyagból készült sporttáska ajánlott. A gurulós bőröndök használata kifejezetten nem ajánlott.
 • A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit kézipoggyászként felvihetünk a repülőre, magunkkal vihetjük a napi kirándulásokra és az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér.

Biztosítások

 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • Az utazás kalandtúra, amely Indonézia ritkán lakott részeire is elvezet. A közlekedési eszközök nem mindenben érik el a fejlett világban elvárható színvonalat.
 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy kirándulások sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén - a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Egy ilyen jellegű döntés Irodánk túravezetőjének hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű.
 • Egy esetleges programváltozás esetén túravezetőnk minden esetben alternatív programokat javasol a helyszínen.
 • Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 20 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • Az utazás ajánlott életkora: 7-60 év.
x

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbuszokkal és hajóval.
 • 8 éjszaka szállást 3-4 csillagos szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 8 reggelit, 7 ebédet és 2 vacsorát.
 • A programban szereplő látnivalók belépőit.
 • A helyi idegenvezetést.
 • Irodánk túra- és idegenvezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegyet és a repülőtéri illetéket.
 • A további étkezést és az italokat az étkezések során.
 • A fakultatív programokat.
 • A borravalókat.
 • A biztosításokat.
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 117880
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Bali és Nusa Penida

Bali és Nusa Penida

Indonézia, Bali, Bali

Útazonosító: 117880

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Bali és Nusa Penida

Bali és Nusa Penida

Indonézia, Bali, Bali

Útazonosító: 117880

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!