Dél-Anglia meseszép tájain - csoportos utazás Devon és Cornwall régiókban magyar idegenvezetővel 2021.08.15-22.

Ft-tól/fő 349.000
Időpont: 2021.08.15 - 08.22
Legjobb ár: 349.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.08.15 - 08.22
További árak és időpontok

Tartson velünk a Dél-Anglia meseszép tájain - csoportos utazás Devon és Cornwall régiókban magyar idegenvezetővel 2021.08.15-22. utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 349.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

Bűbájos falvak és izgalmas városok, vadregényes tengerpartok és zöldellő nemzeti parkok, ősi várak és fenséges katedrálisok, angol tea és a tenger gyümölcsei - tegyük félre a ködös Albionról alkotott képeket és fedezzük fel e varázslatos, napsütötte vidék rejtett kincseit! A dél-angliai Devon és Cornwall megyék nem véletlenül kedvelt úti célok a britek körében is, hiszen a kedvező klíma mellett itt mindenki megtalálja a számára ideális kikapcsolódási lehetőséget, legyen az sportos vagy pihenős időtöltés, kultúrára vagy természetre vágyódás.
Utunk során felkeressük többek között Winchester és Exeter történelmi belvárosait, Corfe és Tintagel romantikus várromjait, Cornwall gyönyörű tengerpartjait és a mesebeli Cotswolds régió kőházas falvait. Kóstolunk angol teát, gint és csokoládét, utazunk hajóval és gőzössel, megmásszuk az ősi várromokat és sétálunk Bath elegáns utcáin. Tartson velünk ezen a különleges felfedező úton!

Az út kiemelt értékei:

 • Nyolc teljes nap a kedvező menetrendnek köszönhetően
 • Izgalmas, látnivalókban gazdag út Dél-Anglia varázslatos tájain
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban
 • Az utazás az augusztus 20-i hosszú hétvégére esik
   

Programok:
 

augusztus 15. vasárnap
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával London Luton repülőtérre (6:15-7:55). Buszra szállunk, majd megkezdjük utazásunkat dél felé. Első megállónk Windsor lesz, ahol meglátogatjuk a királyi kastélyt. A palotát még Hódító Vilmos kezdte építtetni a 11. században és az elmúlt 900 évben 39 uralkodó rezidenciája volt. Jelenleg a világ legnagyobb lakott kastélya és egész évben látogatható. Felkeressük a gazdagon díszített fogadótermeket és elsétálunk a számos királyi esküvő helyszíneként ismert Szent György kápolnához, ahol 11 uralkodó sírja található.
Következő megállónk Winchester lesz, ahol a déli partokig végigfutó középkori erődrendszer egyik legfontosabb vára állt. Meglátogatjuk a várból fennmaradt egyetlen termet, a Great Hallt, ahol Artúr király kerekasztalát őrzik, majd Winchester katedrálisába térünk be. Európa egyik legnagyobb templomát még a 11. században kezdték építeni, akkor román, később gótikus stílusban.
Este érkezünk Portsmouth közelébe, elfoglaljunk szállásunkat: Holiday Inn Fareham 3*.

augusztus 16. hétfő
Reggeli, majd szabadidő, lehetőség Portsmouth felfedezésére egyénileg. Szállás Portsmouth közelében.

Egész napos fakultatív kirándulás Wight szigetén (Isle of Wight): 80 GBP/fő (helyben fizetendő)
A La Manche csatornában fekvő szigetet komppal közelítjük meg. Felkeressük az Osborne házat, Viktória királynő és férje, Albert herceg kedvelt nyári pihenőhelyét. A dús kertekkel övezett, olaszos stílusban épült kastélyban a királyi pár eredeti használati tárgyai is megtalálhatók. Később átutazunk a déli oldalra, a sziget legmagasabb pontján álló Szent Katalin kilátóhoz, amely Anglia egyetlen középkori világítótornya. Következő megállónk a Tennyson-emlékmű, mely Viktória királynő kedvenc költőjének állít emléket. Csodás panorámában gyönyörködünk a Freshwater-öbölnél, ahol fantasztikus sziklaképződmények mellett tenger vájta barlangokra is bukkanhatunk. Ezeket az apálykor látható barlangokat évszázadokig használták a kalózok és csempészek, akikről legendás történek maradtak fent mind a mai napig. Mielőtt visszakompozunk Portsmouth-ba, megállunk Isle of Wight jelképévé vált Needles-nél, a sziget legvégén található három hófehér sziklahalomnál.
Visszatérve Portsmouth-ba, meglátogatjuk a Mary Rose-t, VIII. Henrik legendás hajóját.

augusztus 17. kedd
Reggeli után nyugat felé utazunk, és először Corfe váránál állunk meg. Anglia egyik legősibb várának maradványai egy festői falucska fölötti dombon állnak. A kastély ezer éven át uralta a tájat, ez idő alatt volt normann erődítmény, királyi palota és családi rezidencia is. A 10. században itt lett merénylet áldozata Edward király. A vár sok sérülést szenvedett az angol polgárháború alatt, végül pedig Cromwell katonái robbantották fel 1646-ban. Így is varázslatos élmény a falak között sétálni és érezni az ezer éves történelmet.
A délutánt a két évezredes múltra visszatekintő Exeterben töltjük, melynek legszebb ékköve gótikus katedrálisa. Két normann tornyáról, nyugati homlokzatának falfaragványairól és a világon leghosszabb boltozatáról híres. Sétánk során láthatjuk majd Anglia legrégebb óta működő önkormányzati épületét, a Guildhall-t (eredetileg a 12. században az itt létesült céhek székháza volt). Megpróbálunk átsétálni a Parlament utcán, mely egyike az Egyesült Királyság legszűkebb utcácskáinak: két ember is nehezen fér keresztül rajta.
Este Devon megye egyik legkedveltebb üdülővárosába, Torquay-ba érkezünk. Szállás: TLH Resort 3*.

augusztus 18. szerda
Ma Devon meseszép tájain kalandozunk. Első megállónk Cockington, ahol visszarepülünk az időben: sétálunk a zsúptetős házak között, megismerkedünk a helyi kovács és az üvegfúvó mester munkájával, felkeressük a fallal körülvett rózsakertet és a falu csokoládé készítő műhelyét. Gőzössel utazunk tovább, miközben rácsodálkozunk a gyönyörű angol vidékre. Dartmouth-ban megkóstolhatjuk az igazi devoni teát (Devon cream tea). Útközben megállunk a Greenway House-nál, a krimi királynőjének, Agatha Christie-nek nyaralójánál. Késő délután érkezünk Plymouth-ba, ahol felkeressük a helyi gin lepárlót. Szállás Plymouth-ban: Jurys Inn Plymouth 4*.

augusztus 19. csütörtök
Reggeli után a romantikus Cornwall megye legszebb látnivalóit járjuk be: felkeressük a brit nemzeti örökség részét képező Lizzard Point-ot, a Brit-sziget legdélebbi pontját. A hihetetlen szépségű, sziklákkal szabdalt tengerparti sáv gazdag, különleges élővilággal büszkélkedhet.
Marazion városkából közelítjük meg Saint Michael's Mount-ot. Ár-apály függvényében száraz lábbal vagy csónakon juthatunk át a szigetdomb tetején messziről hívogató 12. századi várhoz, amely egykor kolostor, börtön és erőd is volt. A birtokot az utolsó angol-szász uralkodó, Edvárd ajándékozta a bencés rendnek a 11. században. Ha jártunk már a normandiai Mont Saint Michel apátságnál, sok hasonlóságot fogunk találni, a nevén túl is.
Délután St Ives-ba, a hangulatos tengerparti üdülővárosba érünk: szabadidőnkben betérhetünk a neves galériák, múzeumok egyikébe, teázhatunk a tengerparti teraszokon vagy sétálhatunk a színes házak övezte kis utcákon. Visszautazunk Plymouth-ba, szállás, mint előző este.

augusztus 20. péntek
Délelőtt az Artúr-mondakörhöz kapcsolódó Tintagel várát fedezzük fel. Ha hinni lehet a középkori történeteknek, Artúr király ebben az erődítményben foganhatott egy mámoros éjszakán, ami később úgy megihlette Reginald de Dunstanville-t, Cornwall első grófját, hogy 1230 és 1240 között egy olyan várat építtetett, melynek egy része a szárazföldön, másik fele pedig egy tenger fölé nyúló sziklaormon áll. A két várrészt évszázadokig egy keskeny földnyelv kötötte össze, amelyet azonban a természeti erők lassan elpusztítottak. A 2019-ben átadott új híd ismét lehetővé teszi az átkelést. Érdekessége a közepén található 40 milliméteres hasadék, amelyet ugyan könnyedén át lehet lépni, de éppen elég ahhoz, hogy egy kicsit megemelje a magasságtól rettegők pulzusát, és egyben utaljon a múlt és a jelen, a legendák és a történelem törékeny határvonalára.
A látogatás után a tengerparti úton haladva érünk Barnstaple-be (ebédszünet), majd este Bristolba, ahol a következő két éjszakai szállásunk lesz: Doubletree Bristol City Centre 4*.

augusztus 21. szombat
Reggeli, majd szabadidő, lehetőség Bristol felfedezésére egyénileg. Szállás Bristolban.

Egész napos fakultatív kirándulás - Glastonbury, Wells és Bath: 80 GBP/fő (helyben fizetendő)
Reggeli után a glastonbury-i apátság impozáns romjaihoz látogatunk, melynek falai már a 7. században is álltak. Ez Nagy-Britannia legrégebbi keresztény temploma és apátsága, ahol a legenda szerint Artúr király nyughelye található. Alapításától kezdve évszázadokig virágzott és nagy befolyással rendelkezett - VIII. Henrik a 16. században oszlatta fel az ország szerzetes rendjeit, emiatt az elhagyatott épületegyüttes az enyészeté lett. A 20. század elején kezdett átfogó rekonstrukcióknak köszönhetően mi is a történelem részesei lehetünk. Később ellátogatunk a közeli 158 m magas dombhoz, a Glastonbury Torhoz, melyet Anglia legmisztikusabb helyének tartanak. Sokan Artúr király titokzatos városával, Avalonnal hozzák összefüggésbe. Felsétálunk a középkori Szent Mihály templomból megmaradt toronyhoz, ahonnan fantasztikus kilátás tárul elénk - tiszta időben Wales-ig is ellátni.
A délután már Wells városában ér minket, ahol városnéző sétánk során ellátogatunk a 14. századi Vicar's Close-hoz, mely Európa legrégebbi, eredeti állapotában fennmaradt lakóházakból álló utcája. Ennek közelében találjuk a 12. századi katedrális és a Püspöki palotát.
Kirándulásunk utolsó állomása Bath, az Egyesült Királyság egyetlen természetes melegvizes forrással büszkélkedő fürdővárosa, ahol már a rómaiak idején virágzott a fürdőkultúra. Az évszázadok alatt élénk kulturális élet bontakozott ki Bath-ban, a 18. században pedig az arisztokrácia kedvelt üdülőhelye lett. Felkeressük a Római Fürdőt, a Royal Crescent-et (,,Királyi félhold", a György-korabeli építészet kiemelkedő példája) és a boltíves Pulteney hidat.

augusztus 22. vasárnap
Kijelentkezés a szállodából, majd elindulunk kelet felé. Elsőként a romantikus angol falvakat felsorakoztató dimbes-dombos Cotswolds régióban időzünk. A Clon folyó partján épült Bibury legtöbbet fotózott utcája az Arlington row, ahol hajdan a takácsok házai sorakoztak. Bourton-on-the-Water a térség Velencéjeként ismert falu. A Windrush folyó partján több mint száz műemlékvédelem alatt álló, sárga mészkőből épült házikó található.
A délutánt Oxfordban, a kultúra és oktatás jelentős központjában töltjük. Az egyetemi város ódon épületei közül nem is egy olyan van, ami megihlette a Harry Potter filmek készítőit és szerencsére több egyetemi épület látogatható is. Felkeressük a Bodleian Könyvtárat, a világ egyik legrégebbi és legszebb könyvtárát; a Keble's College-ot, a vörös téglás neogótikus egyetemi épületet; a Radcliffe Camerát, a Bodleian Könyvtár jellegzetes, kör alakú olvasótermét.
Este transzfer a repülőtérre, hazautazás a Wizz Air járatával Budapestre (21:45-1:15, érkezés augusztus 23-án).

 


Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-London Luton útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Repülőtéri illeték
 • Személyenként egy db kis kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)
 • Különbusz a teljes kinttartózkodás során
 • Szállás középkategóriás szállodákban, a program szerint
 • Reggeli
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Városnézések a szükséges belépőkkel a program szerint

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 GBP/fő

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum létszám 20 fő
 • Minimum létszám a félpanzió foglalásához: 10 fő
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 120 000 Ft
 • 3. fő pótágyon maximum 15 éves korig foglalható
 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 GBP/fő
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel, mely 44 500 Ft/fő

x Dél-Anglia meseszép tájain - csoportos utazás Devon és Cornwall régiókban magyar idegenvezetővel 2021.08.15-22.

Dél-Anglia meseszép tájain - csoportos utazás Devon és Cornwall régiókban magyar idegenvezetővel 2021.08.15-22. utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
leírásánál jelzett szolgáltatások
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás 4.560 Ft fő
 2. Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás 4.800 Ft fő
 3. Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás 5.920 Ft fő
 4. Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás 6.320 Ft fő
 5. Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás 7.600 Ft fő
 6. Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás 8.800 Ft fő
 7. Elsőbbségi beszállás 19.000 Ft fő
 8. Feladott poggyász (max. 10 kg) 27.000 Ft foglalás
 9. Feladott poggyász (max. 20 kg) 35.000 Ft foglalás
 10. Félpanzió felára (3 fogásos menüvacsorák) 59.000 Ft fő
 11. Repülőtéri illeték 40.000 Ft fő
 12. Sztornó biztosítás 2,00 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 146815
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Dél-Anglia meseszép tájain - csoportos utazás Devon és Cornwall régiókban magyar idegenvezetővel 2021.08.15-22.

Dél-Anglia meseszép tájain - csoportos utazás Devon és Cornwall régiókban magyar idegenvezetővel 2021.08.15-22.

Egyesült Királyság, Körutazás Nagy-Britanniában

Útazonosító: 146815

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-Anglia meseszép tájain - csoportos utazás Devon és Cornwall régiókban magyar idegenvezetővel 2021.08.15-22.

Dél-Anglia meseszép tájain - csoportos utazás Devon és Cornwall régiókban magyar idegenvezetővel 2021.08.15-22.

Egyesült Királyság, Körutazás Nagy-Britanniában

Útazonosító: 146815

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!