Karácsony Sri Lankán- körutazás üdüléssel 12 nap 10 éj

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2024.12.15 - 12.26
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.12.15 - 12.26
További árak és időpontok

Tartson velünk a Karácsony Sri Lankán- körutazás üdüléssel 12 nap 10 éj utazásra! A kiutazás repülővel történik, all inclusive ellátással. Az utazás időtartama 12 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Kiutazás:Repülő
Ellátás:all inclusive
Turnusok: 12 nap / 10 éjszaka
Kívánságlistára teszem

KARÁCSONY  SRI LANKÁN
PRÉMIUM - KISCSOPORTOS UTAZÁS all inclusive/félpanziós ellátással
Félpanzió a körutazás alatt, all inclusive az üdülés idején

Rövid ismertető: 
Él a fejünkben egy kép az "igazi" karácsonyról, ami csak akkor tökéletes, ha mindenkinek vettünk ajándékot, ha hibátlan az ünnepi díszítés és a karácsonyi menü.
Valóban csak így ünnepelhetünk? Szakadjunk el a hétköznapoktól, hogy élményekkel gazdagodva töltsük együtt a karácsonyt, meseszerű, varázslatos műemlékek között, hamisítatlan hangulatban, ahol egy szaloncukor, egy mosoly, kis beszélgetés is felejthetetlen széppé teheti ezt a pár napot! Varázslatos látnivalók, meghitt vacsora várja Önöket, ha velünk töltik az év legszebb ünnepét! 
Karácsonykor az ember mindig hisz egy kicsit a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, mert ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni. (Márai Sándor) 

Ha érdekel egy távoli kultúra, a több mint 2500 éves kőbe vésett történelem, ha szeretnél különleges növény és állatvilágot látni, ha még nem láttad, hogy hol termesztil a világ legjobb minőségű teáját, ha szeretnél világot látni, és egyúttal meleg, homokos tengerparton nyaralni…Tarts velünk és ismerkedj meg ezzel a különleges országgal!

Utazás: Turkish Airlines légitársaság menetrendszerinti járatával, isztambuli átszállással
Tervezett menetrend:
TK1034    15DEC    Budapest - Istanbul    1350 - 1800
TK 730     15DEC    Istanbul - Colombo    1925 - 0610 (másnap)
TK 731     26DEC     Colombo - Istanbul    0740 - 1415
TK1037    26DEC    Istanbul - Budapest   1925 - 1930

Szállások: 4-5*-os jó minőségű szállodák (La Grotta vélemény 4*)
-  Sigiriya (12.16-19)– Aliya Resort / deluxe szoba 4*                   3 éj      https://www.themacollection.com/aliya-resort/
-  Kandy (12.19.) – Amaya Hills/ deluxe szoba       4*                   1 éj      https://www.amayaresorts.com/amayahills/
-  Nuwara Eliya (12.20.) – Araliya Red Hotel / deluxe szoba   4*  1 éj      https://www.araliyaresorts.com/araliya-red/
-  Ahungalla (12.21-26.) – Riu / oldalról óceánra néző    5*(4*+)   5 éj      https://www.riu.com/en/hotel/sri-lanka/ahungalla/hotel-riu-sri-lanka/

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora) a körutazáson,
             all inclusive az óceánparton a nyaralás alatt 

Időpont: 2024.12.15-12.26. (vasárnap-csütörtök)
               12 nap /10 éj 

PROGRAM:

1.nap: Budapest – Isztambul– Colombo
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren. Utazás a Turkish Airlines légitársaság menetrendszerinti járataival, isztambuli átszállással Sri Lankára. 

2.nap: Colombo repülőtér – Sigiriya
Reggeli órákban érkezés Colomboba. Találkozás a helyi idegenvezetővel, aki velünk lesz a körutazás alatt, majd indulás Sigiriyaba útközben rövid megállókkal. Késő délután az egyedülálló Dambulla-i sziklatemplom megtekintése. Dambulla (Unesco világörökség): ez a hatalmas sziklatömb méltóságteljesen emelkedik ki a Srí Lanka-i tájból. A sziklába vésett barlang volt a 14 évig száműzetésben élő Walagamba király menedéke. Trónra való visszatérése után a király megépítette Dambulla híres sziklatemplomát, ami ma már a világörökség része. Barlangjaiban 2000 m2-n számos csodás falfestmény és szobor található. 
Vacsora és szállás az Aliya Resort szállodában.(3 éj)

3.nap: Sigiriya – Polonnaruwa – Minneriya NP / Hurulu Eco Park
Reggeli után meglátogatjuk Sri Lanka középkori ősi fővárosát, Polonnaruwát. (Unesco világörökség része), mely napjainkban műemlékek, szobrok, régi templomok széles tárháza. ség): A romok között sétálgatva egy időutazáson érzi magát az idelátogató.  A rövid, de viharos történelme ellenére nagyon sok csodás építészeti emléket hagyott hátra. Gal Vihara (Kőtemplom) komplexumában gyönyörködünk, ahol három nagyméretű, egyetlen szikladarabból kifaragott Buddha szobor tekint le ránk. További látnivalók: Királyi Palota, Tanácsterem, a kőből épült Lótusz fürdő, a nagy Parakramabahu király által építtetett Parakrama Samudraya tó és a király szobra. Polonnaruwa meglátogatása után kirándulás a lenyűgöző Minneriya Nemzeti Parkba. A parkot jeeppel és helyi sofőrrel fedezzük fel.  A Sigiriya közelében fekvő 9 hektáros területen számos  különleges növény- és állatfaj található. Elefánt és szarvas csordákkal, majmokkal, mongúzokkal, leopárdokkal, valamint krokodilokkal, óriáskígyókkal, teknősbékákkal találkozhatunk utunk során. Amennyiben az elefántok vonulása miatt indokolt, a Minneriya helyett az egyik szomszédos parkot látogatjuk meg – pl. HuruluEco Park
Vacsora és szállás az Aliya Resort szállodában.

4.nap: Sigiriya
Reggeli a szállodában, majd egy különlegességet, a Sigiriya Sziklaerőd (UnescoVilágörökség) látogatuk meg. A síkságból meredeken kiemelkedő sziklatömb az egyik legemlékezetesebb hely a Srí Lankára látogató turisták számára. A 200 méter magas szikla tetejére Kasyapa király építtette bevehetetlen fellegvárát az 5. században.  Halála után a hely buddhista szerzetesek remete alakjául szolgált. Itt láthatóak a világörökség részét képező "Sigiriya-i asszonyok" freskók, a tükörfal, az Oroszlán terasz, valamint a Vízikert - mely Ázsia egyik legrégebbi tervezett kertje, fürdőkkel, tavakkal, szökőkutakkal. A sziklaerőd megmászása után visszatérés a szállodába. Délután szabadidő a szállodában.
Vacsora és szállás az Aliya Resort szállodában.

5.nap: Sigiriya – Matale – Kandy
Reggeli után utazás Mataleba, ahol egy  varázslatos fűszerkertet látogatunk meg. Fűszer – évszázadokon keresztül Srí Lanka legfontosabb export terméke, a mai napig nagyon sok családi gazdaság foglalkozik a termelésével. Fahéj, gyömbér, bors, vanília, szerecsendió, kardámom a legismertebb itt termő fűszerek, de láthatunk gumifát és kakaó bokrot is. Továbbutazás Kandybe, a hegyi fővárosba, ahol rövid városnézés után a Buddhista világ egyik legfontosabb zarándokhelye, a Szent Fog Templom varázsol el bennünket. Kandy (Unesco világörökség): Srí Lanka  festői, kulturális fővárosa. Hegyekkel és teaültetvényekkel övezett tágas völgyben fekszik 490 m magasságban, melynek központja egy szép, hosszan elnyúló mesterséges tóval büszkélkedik. melyet  az utolsó Sinhala király építtetett.  A városban a kulturális látnivalók mellett számos különlegesség: drágakövek, kézműves tárgyak, selymek csábítják vásárlásra a turistákat. A fenséges egykori Királyi Palotában található Dalada Maligawa, azaz a Szent Fog Temploma, ahol a buddhizmus egyik legszentebb ereklyéjét, Buddha fogát őrzik. A templom meglátogatása után lehetőség van egy tradicionális táncbemutató megtekintésére. Kandy táncbemutató: tradicionális, az ősi, királyi időket felelevenítő Srí Lanka-i táncok. A táncosok hagyományos népviseletben, színes, festett maszkokban adják elő ünnepi táncaikat. A dobok hangja, a fantasztikus forgatag ragad minket magával. Befejezésül tűznyelők, tűzön járók szórakoztatják a látogatókat.
Vacsora és szállás Kandyben az Amaya Hills szállodában. (1éj)

6.nap: Kandy – Peradeniya – Nuwara Eliya
Reggeli a szállodában, majd Peradeniyaban Ázsia egyik legszebb, a világ egyik laggazdagabb botanikus kertét - Peradeniya Királyi botanikus kertet látogatjuk meg, Sri Lanka leghosszabb folyója, a Mahaweli kíséretében. Eredetileg azért hozták létre, hogy növénynemesítéssel és honosítással kísérletezzenek.  4000 féle növényt tartanak számon, legfőbb attrakciója az orchidea-ház, ahol több száz csodás növény virágzik és illatozik. Déli órákban továbbutazás a fennséges hegyek közé, Nuwara Eliyaba. Utunk gyönyörű tájon vezet keresztül, vízesések és végeláthatatlan teaültetvények között.  Tea – Sri Lanka (Ceylon) Kenyát és Indiát megelőzve ma a világ legnagyobb tea exportőre. A teatermelés körülbelül 200 évvel ezelőtt kezdődött, miután egy járvány miatt tönkrementek a kávéültetvények. Késő délután megérkezés Nuwara Eliyaba. NuwaraEliya – jelentése: “fények városa”, vagy ahogy manapság nevezik “Kis Anglia”. A város 1890 méter magasan fekszik. Itt a levegő mindig tiszta, hűvös, 10 – 15 C, sokszor ködös, esős. Ne, felejtsünk berakni egy pulóvert és egy esőkabátot a csomagba. Az angol gyarmatosítók kikapcsolódni jártak ide. A sziget tehetősebb lakossága a mai napig itt tölti szabadságát. Felejthetetlen emléket hagynak az erre járókban az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei. Itt található a világ egyik legrégebbi – több mint 120 éves - golfklubja, valamint Ázsia egyik legkülönlegesebb 18 lyukú golfpályája. Nuwara Eliyába érkezés után lehetőség egy tradicionális „5 órai” teára a híres NuwaraEliya Grand Hotelben.
Vacsora és szállás az Araliya Red szállodában. (1éj)

7.nap: Nuwara Eliya – teagyár – óceánpart
Reggeli után utazás az óceánpartra, útközben egy teagyár és teaültetvény meglátogatása. 
A Kelani folyón fakultatív lehetőség egy rafting túrára. Bárki bátran vállalkozhat rá, a rafting hajók, több személyes gumihajók, képzett és gyakorlott kormányossal. További érdekesség, hogy itt forgatták egykor a 8 Oscar díjjal kitüntetett, jól ismert „Híd a Kwai folyón” című filmet.
Szállás és a szobák elfoglalása után all inculsive ellátás a RIU Ahungalla szállodában. (5éj)

8.nap: Ahungalla / óceánpart
Pihenés a szállodában.

9.nap: Ahungalla– Galle – Madu folyó
Pihenés az óceánparton vagy egésznapos. különleges fakultatív kiránduláson vehetünk részt -  Galleba, hajószafarival a Madu folyón - majd a teknősök keltetőjén csodálkozunk rá a természet csodás alkotásaira . (Ár: 50 USD/fő.)
GALLE – a kikötőváros (UnescoVilágörökség): A szigetország délnyugati csücskében fekszik Galle kikötővárosa, mely európai stílusú óvárosával és ódon erődítményével a gyarmati időszak kimagasló jelentőségű emléke.  Öble a legjobb kikötőhely a nyugati parton. A városban megfordultak a kínai, majd az arab kereskedők is, akik drágakövekkel, elefántcsonttal és fűszerrel kereskedtek. A város főbb nevezetességei a holland GrooteKerk, azaz Nagytemplom; a Régi Kapu; a Tengerészeti Múzeum és a Nemzeti Múzeum. Utunk következő megállója a Madu folyó. A környék egyik legfontosabb folyóján, a Madun hajózva nagyon gazdag növény és állatvilágot figyelhetünk meg. Ha szerencsénk van láthatunk varánuszt, majmokat, papagájokat, megállunk a fahéj szigeten, valamint a halászok mólóján. Mielőtt visszatérünk a szállodába, meglátogatunk egy teknős keltetőt is. Sri Lanka déli, délnyugati partján jelenleg 18 teknős keltető/teknős menedék van, Ne hagyja ki- érdemes meglátogatni! . Teknős menedék: a teknős keltetők legfontosabb küldetése, hogy minél több kisteknős kikeljen a tojásokból, védett helyet biztosítanak számukra az első pár napban, majd gondoskodnak arról, hogy a kikelt kisteknősökből minél több jusson el biztonságban a nyílt óceánba. Ezekben a teknős menedékekben emellett gyógyítanak sérült és beteg teknősöket is, majd gyógyulás után visszaengedik őket az óceánba.

10.nap: Ahungalla / óceánpart
Nyaralás, pihenés a szállodában karácsonyi hangulatban.

11.nap Ahungalla / óceánpart
Nyaralás, pihenés a szállodában.  

12.nap Colombo-Isztambul-Budapest 
Hajnalban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás. Érkezés Budapestre 12.26-án az esti órákban. (tervezett menetrend lsd. fennt)

x Karácsony Sri Lankán- körutazás üdüléssel 12 nap 10 éj

Karácsony Sri Lankán- körutazás üdüléssel 2024

ELŐFOGLALÁSI ÁR- VISSZAVONÁSIG!

Időpont félpanzió + all inclusive
12.15-12.26. 1 199 000 Ft/fő (3074 €) 

Megjegyzés: 
- felár ellenében van lehetőség a szállodákban magasabb kategóriájú szobát foglalni.

- a körutazáson a szálloda változtatás jogát fenntartjuk, azonos vagy magasabb kategóriájú szállodára

Felárak: EGYÁGYAS FELÁR NÉLKÜL FOGLALHATÓ  - kétágyas szobában társítási lehetőséggel
Egyágyas felár (társítás nélkül): 350 000 Ft/fő ( 897 €) 
Audio guide: 7 200 Ft/fő (18 €)

3.ágyon: 995 000 Ft  (2551 €) 

Minimum létszám: 15 fő

A részvételi díj tartalmazza: üdülőhelyi díj, repülőjegy és illetékek, szállás 5 éj a körutazáson félpanziós ellátással és 5 éj all inclusive ellátással a nyaralás alatt, a programokat, kivétel a 9.napi fakultatív kirándulás, magyar idegenvezető és helyi angolul beszélő idegenvezető a körutazás alatt, helyi közlekedés légkondicionált autóbusszal.

A részvételi díj nem tartalmazza: útlemondási biztosítás díját 3%, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (prémium típus 950 Ft/fő/nap, foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással az önrész kiváltható), a felárakat, az audio guide költségét, vízumdíjat 26 000 Ft/fő, belépőjegyek a program szerint: kb. 170 USD/fő– helyszínen fizetendő, borravaló - javasolt/kötelező borravaló kb. 80 USD/fő, ebéd és italok az étkezésekhez a körutazás alatt, egyéb személyes költségek.

 

Sri Lanka beutazási feltételek – magyar állampolgároknak https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/sri-lanka

(beutazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél, 2 db üres oldal az útlevélben, vízum – utasainknak előre elkészítjük)

Karácsony Sri Lankán- körutazás üdüléssel 12 nap 10 éj utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Karácsony Sri Lankán- körutazás üdüléssel 2024

ELŐFOGLALÁSI ÁR- VISSZAVONÁSIG!

Időpont félpanzió + all inclusive
12.15-12.26. 1 199 000 Ft/fő (3074 €) 

Megjegyzés: 
- felár ellenében van lehetőség a szállodákban magasabb kategóriájú szobát foglalni.

- a körutazáson a szálloda változtatás jogát fenntartjuk, azonos vagy magasabb kategóriájú szállodára

Felárak: EGYÁGYAS FELÁR NÉLKÜL FOGLALHATÓ  - kétágyas szobában társítási lehetőséggel
Egyágyas felár (társítás nélkül): 350 000 Ft/fő ( 897 €) 
Audio guide: 7 200 Ft/fő (18 €)

3.ágyon: 995 000 Ft  (2551 €) 

Minimum létszám: 15 fő

A részvételi díj tartalmazza: üdülőhelyi díj, repülőjegy és illetékek, szállás 5 éj a körutazáson félpanziós ellátással és 5 éj all inclusive ellátással a nyaralás alatt, a programokat, kivétel a 9.napi fakultatív kirándulás, magyar idegenvezető és helyi angolul beszélő idegenvezető a körutazás alatt, helyi közlekedés légkondicionált autóbusszal.

A részvételi díj nem tartalmazza: útlemondási biztosítás díját 3%, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (prémium típus 950 Ft/fő/nap, foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással az önrész kiváltható), a felárakat, az audio guide költségét, vízumdíjat 26 000 Ft/fő, belépőjegyek a program szerint: kb. 170 USD/fő– helyszínen fizetendő, borravaló - javasolt/kötelező borravaló kb. 80 USD/fő, ebéd és italok az étkezésekhez a körutazás alatt, egyéb személyes költségek.

 

Sri Lanka beutazási feltételek – magyar állampolgároknak https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/sri-lanka

(beutazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél, 2 db üres oldal az útlevélben, vízum – utasainknak előre elkészítjük)


Utazás repülőgéppel
Transzfer
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Üdülőhelyi díj
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Vízumdíj
Kötelező borravaló a helyszínen
Belépők

Felárak*:
  1. Audio guide 7.200 Ft fő
  2. BBP Premium biztosítás 11.400 Ft fő
  3. Sri Lanka vízumdíj 26.000 Ft fő
  4. Sztornó biztosítás 3,00 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 189784
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Karácsony Sri Lankán- körutazás üdüléssel 12 nap 10 éj

Karácsony Sri Lankán- körutazás üdüléssel 12 nap 10 éj

Srí Lanka, Colombo

Útazonosító: 189784

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Karácsony Sri Lankán- körutazás üdüléssel 12 nap 10 éj

Karácsony Sri Lankán- körutazás üdüléssel 12 nap 10 éj

Srí Lanka, Colombo

Útazonosító: 189784

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!