Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel

Ft-tól/fő 239.600
Időpont: 2021.06.16 - 06.23
Legjobb ár: 239.600 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.06.16 - 06.23

Tartson velünk a Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 239.600 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Kívánságlistára teszem
A Balti-tenger összesen 9 ország partjait mossa, mégis hagyományosan csak 3 ország tartozik a balti államok közé: Litvánia, Lettország és Észtország. Bár a 3 ország nyelve, kultúrája, történelme teljesen különböző, vannak hasonlóságok is. Például az, hogy ezek a népek több évszázados idegen elnyomás után a XX. században egyszerre lettek függetlenek, előbb az I. világháború után egy 20 éves periódusra, majd a század végén, a Szovjetunió összeomlása után. Mindhárman egyszerre csatlakoztak a NATO-hoz és az Európai Unióhoz, mindhárom ország nagyon gyorsan fejlődik, egyre jobb infrastruktúrával várják a turistákat. A fő vonzerőt a 3 gyönyörű főváros, Vilnius, Riga és különösen Tallinn jelentik, megtekintésük nagy élményt jelent még a legtapasztaltabb világutazóknak is.

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, egyszeri átszállással (érkezés Vilniusba, elutazás Tallinnból). A helyszínen modern, légkondicionált autóbusszal.

Szállás

7 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban; kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

1. nap: Vilnius, Trakai
Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Vilniusba, Litvánia fővárosába. Megérkezés a kora délutáni órákban, majd utazás a közeli Trakaiba. Vilnius mellett található egy hangulatos tóvidék, az egyik tó félszigetén fekszik a színes házairól ismert Trakai falu, a faluval szemben, egy kis szigeten pedig Trakai romantikus várkastélya található (gyalogos híd vezet át a szigetre). Látogatás a várkastélyban, az érdekes iparművészeti és történelmi kiállítások megtekintése, rövid szabadidő, majd utazás Vilniusba, szállás (1 éj).

2. nap: Vilnius, Klaipéda
Vilnius gyönyörű fekvésű város, erdős dombvidékre épült, hangulatos barokk óvárosa igazi ékszerdoboz közel 30 templommal és rengeteg műemlékkel. A városnéző séta fő látnivalói a következők: a Hajnalpír-kapu (a Csodatévő Madonna képével), a Teréz-templom, az ortodox Szentlélek-templom, a Városháza tér, a Dominikánus-templom, az Anna-templom (amit szépsége miatt Napóleon Párizsba akart vitetni), az egyetem épületei, az Elnöki Palota és a katedrális. Ez utóbbi igazi gyöngyszeme a barokk Kázmér-kápolna. Lehetőség felmenni a katedrális mellett álló várdombra (csodálatos panoráma az egész városra).
A nap folyamán megállunk az autóbusszal az óvárostól kissé távolabb eső Péter-Pál-templomnál is, amely mintegy megkoronázását jelenti a vilniusi városnézésnek (egészen egyedülálló, meseszép stukkók).
Kora délután elutazás Vilniusból a Balti-tengernél fekvő Klaipédába, mely a litván partvidék legjelentősebb városa. A német neve Memel, valaha németek lakták, a Német Birodalom egyik fontos városa volt. A megérkezést követően rövid városnézés, majd a szállodai szobák elfoglalása. Szállás Klaipédában (1 éj).

3. nap: Kur-földnyelv, Nida, Keresztek Hegye
Délelőtt komppal átkelünk a Kur-földnyelvre egy keskeny tengerszoroson keresztül. A közel 100 km hosszú, átlagosan 1 km széles félsziget (a Kur-földnyelv) a Baltikum talán legjelentősebb természeti látnivalója, része az UNESCO világörökségnek. Barangolás a homokdűnék különös világában, majd séta egy hangulatos halászfaluban, Nidában.
Visszatérünk komppal Klaipédába, továbbutazás. Egy újabb neves litván látnivaló, az immár európai hírű zarándokhely, a Keresztek Hegye a következő programunk. A kis dombon felállított több ezer kereszt a litván nép mély vallásosságának és a Szovjet Birodalommal szembeni ellenállásának nagyszerű példája.
Késő délután búcsú Litvániától, átkelés Lettországba. Szállás a litván-lett határ közelében (1 éj).

4. nap: Rundāle-kastély, Riga
Lettország déli részén található a Baltikum talán leglátványosabb kastélya, a Rundāle-kastély. A helyiek által kis Versailles-nak is nevezett egykori cári palotát ugyanaz az építész tervezte, aki a szentpétervári Téli Palotát. A gazdagon berendezett belső termek és a szép park megtekintése után utazás Rigába.
Lettország egykor német kereskedők lakta fővárosában szinte minden építészeti korszakból maradtak fenn értékes műemlékek. Ezek közül a legfontosabbak a céh-házak, a városháza, a Lőportorony, a Svédkapu, a 3 fivér házak, a dóm és a Szt. Péter-templom. Ez utóbbi tornyából gyönyörű panoráma nyílik szinte az egész városra (lifttel lehet feljutni).
Szállás a belváros közelében (1 éj).

5. nap: Riga, Turaida, Livóniai Svájc
A rigai városnézés folytatása. Lehetőség lesz Riga legszebb palotájának, a Feketefejűek Házának megtekintésére és a híres rigai szecessziós negyed felkeresésére is.
Utazás a Rigához közeli Gauja Nemzeti Parkba. A környéket Livóniai Svájcnak is szokták nevezni. Látogatás a Gauja folyó völgye felett emelkedő Turaida-várban. A vármúzeumban sok érdekességet megtudhatunk Lettország történelméről; a komplexumhoz tartozik még egy szép szoborpark, egy fatemplom és egy miniskanzen is.
Ezt követően búcsúzunk Lettországtól. A késő délutáni órákban érkezünk meg Tartuba, Észtország második legnagyobb városába, szállás a városközpontban (1 éj).

6. nap: Tartu, Narva, Palmse-birtok
Délelőtt Tartuban a közös séta során megnézzük a város szép főterét a városházával, az egyetem épületét, a Szent János-templomot és az egykori dóm monumentális romjait. Ezt követően szabad program, majd utazás az észt-orosz határ mellett fekvő Narvába, ahol a lakosok döntő többsége oroszajkú. A Narva folyó észt oldalán található Narva vára, vele szemben, a folyó orosz oldalán pedig az orosz város, Ivangorod monumentális erődítménye (kiváló fotótéma). Lehetőség a várban berendezett helytörténeti múzeum megtekintésére (rendkívül mozgalmas történelme volt Narvának), majd utazás Tallinn irányába. Útközben látogatás a Lahemaa Nemzeti Park területén található bájos Palmse-birtokon (szép kúria, békés tavacska, látványos park stb.).
Szállás az észt fővárosban, Tallinnban (2 éj).

7. nap: Tallinn
Egész napos program az egykori büszke Hanza-városban, Tallinnban, ahol a nagy területen fekvő középkori óváros bebarangolása egyike a nagy európai városélményeknek. A felsővárosban található a dóm és az ortodox katedrális is, két kilátópontról pedig csodálatos panoráma nyílik a hatalmas falakkal és bástyákkal körbevett alsóvárosra és a kikötőre. Az alsóvárosban szinte minden kis utca újabb meglepetést tartogat, különösen a gyönyörű Városháza tér környékén. Lehetőség lesz a gótikus városháza belső termeinek megtekintésére is.
Délután néhány órás szabad program a tallinni óvárosban, ezalatt az érdeklődők idegenvezetőnkkel egy kirándulást tesznek a „Rocca al Mare” skanzenbe, az Észt Szabadtéri Múzeumba. A skanzen Tallinn külvárosában található, gyönyörű környezetben, egy erdős tengerparton.

8. nap: Tallinn
Szabadidő Tallinnban, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Tallinnból egyszeri átszállással Budapestre. Érkezés Ferihegyre az esti órákban.

x Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2021. jún. 16-23.  196.000 Ft + 43.600 Ft (reptéri ill.) = 239.600 Ft  
2021. júl. 15-22.  208.000 Ft + 49.100 Ft (reptéri ill.) = 257.100 Ft  
2021. aug. 11-18.  220.000 Ft + 46.500 Ft (reptéri ill.) = 266.500 Ft  

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Kur-földnyelvre és vissza, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  43.500 Ft (7 vacsora) 

Egyágyas felár: 69.900 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

A reptéri illeték nagy eséllyel véglegesnek tekinthető!

Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2021. jún. 16-23.  196.000 Ft + 43.600 Ft (reptéri ill.) = 239.600 Ft  
2021. júl. 15-22.  208.000 Ft + 49.100 Ft (reptéri ill.) = 257.100 Ft  
2021. aug. 11-18.  220.000 Ft + 46.500 Ft (reptéri ill.) = 266.500 Ft  

\n

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Kur-földnyelvre és vissza, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

\n

Félpanziós felár:  43.500 Ft (7 vacsora) 

\n

Egyágyas felár: 69.900 Ft

\n

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

A reptéri illeték nagy eséllyel véglegesnek tekinthető!


Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Utazás repülőgéppel
Repülőtéri illeték
Transzfer
Utasbiztosítás
Belépők

Felárak*:
  1. 1 ágyas felár 69.900 Ft fő
  2. 7x vacsora felár 43.500 Ft fő
  3. BBP biztosítás 3.760 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 124765
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel

Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel

Észtország, Körutazás Észtországban

Útazonosító: 124765

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel

Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel

Észtország, Körutazás Észtországban

Útazonosító: 124765

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!