Kuba

Ft-tól/fő 470.000
Időpont: 2020.07.02 - 07.18
Legjobb ár: 470.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.07.02 - 07.18
További árak és időpontok

Tartson velünk a Kuba utazásra! A kiutazás egyénileg történik. Az utazás időtartama 17 nap / 15 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 470.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Kiutazás:Egyéni
Turnusok: 17 nap / 15 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Két hét alatt keletről nyugatra teljesen bejárjuk a karibi szigetországot. Kuba különleges hely, nem hasonlít semmilyen más országhoz. A gyarmati építészet és a kopottas épületek egy letűnt világba repítenek minket. A változatos programunk teljes képet nyújt Kubáról. Könnyű túrák, városnézések és tengerparti strandolások váltogatják egymást közel ideális arányban, miközben messze elkerüljük a tömegturizmus helyszíneit.

Részletes program

1. nap - Budapest - Zürich- Havanna

 • Repülés: a kora délutáni órákban Budapestről Zürich-be repülünk, majd átszállás után Kuba felé folytatjuk az utazást. Az időeltolódásnak köszönhetően még ezen a napon, az esti órákban meg is érkezünk Havannába.
 • Havanna: a repülőtéren már vár ránk az autóbuszunk, amely az utazás alatt végig velünk lesz. A szállodánkba utazunk, amely Havanna központi részében fekszik. Elfoglaljuk a szobáinkat, majd megvacsorázunk a hotel éttermében.
 • Szállás: szálloda; étkezés: vacsora.

2. nap - Havanna

 • Városnézés Havannában: egész napos városnézésre indulunk Havannában. Az utcákon öreg, kopottas házakat láthatunk, amelyek szinte mindegyike műemlék lehetne. Havanna legtöbb épülete a gyarmatosítás korából származik és néhány kivételtől eltekintve soha nem volt felújítva. Az utcákon matuzsálemi korú, gyakran 60-70 éves amerikai autók parkolnak, amik még Fidel Castro előtt kerültek az országba. Elsőként a Plaza de Armas teret keressük fel, az óváros központját, ahol egymást érik a díszes épületek. Megnézzük az El Templete kápolnát, majd végigsétálunk a díszes Mercaderes utcán. Érintjük a barokk Kormányzói Palotát, Kuba egyik legszebb épületét, valamint a híres La Bodeguita del Medio bárt, aminek egykor Fidel Castro is törzsvendége volt. Rajta kívül megfordult a nevezetes bárban Salvador Allende, Harry Belafonte, Nat King Cole és Ernest Hemingway is. Megkóstolhatjuk a helyi mojitót, majd a Central Parkban épült Nagyszínházhoz utazunk. Ebéd után felkeressük a Capitolium épületét, ami pontos mása a Washingtonban található Kongresszusi Palotának, de kissé nagyobb és díszesebb nála. Ezután érintünk egy szép kilátóhelyet, majd a Forradalmi Múzeum mögötti téren megnézzük a Granma hajó pavilonját. Késő délután érkezünk vissza a szállásunkra, ahol megvacsorázunk.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

3. nap - Havanna

 • Városnézés Havannában: ezen a napon folytatjuk a havannai városnézésünket. Elsőként a Havana Club Rum Múzeumot keressük föl, amely az óváros egyik gyönyörű polgári épületében található. A látogatás során hangulatos történelmi környezetben tudunk meg mindent a rumkészítésről. Ezután meglátogatjuk Hemingway egykori lakóházát, amely az író egyetlen állandó lakóhelye volt az Egyesült Államokon kívül. Több, mint két évtizeden keresztül lakott kubai otthonában, ahol olyan művek születtek, mint az Akiért a harang szól és Az öreg halász és a tenger. Ebédelni Cojímarban fogunk, abban a halászfaluban, ahol Hemingway horgász-yachtja, a Pilar horgonyzott, és amely Az öreg halász és a tenger faluját is ihlette. A délután hátralévő részét szabadprogram keretében töltjük Havanna belvárosában.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

4. nap - Havanna - Santiago de Cuba - Bayamo

 • Repülés: menetrendtől és járattól függően a hajnali vagy reggeli órákban Havanna repülőterére utazunk, ahonnan egy belföldi járattal Santiago de Cuba városába repülünk.
 • Santiago de Cuba: a repülőtérről a belvárosba utazunk, majd gyalogos városnézésre indulunk. Kuba második legnagyobb városa a keleti országrész központja, amely hiába majdnem félmillió lakosú, Havannához képest mégis kisvárosias hangulatú. Többek közöt megnézzük Santiago főterét és a Casa de la Trova épületét, a kubai zene otthonát. Santiago a hagyományos kubai zene egyik szülővárosa, itt ápolják legintenzívebben a kubai népzene hagyományait. Megnézzük a híres Moncada-laktanyát, és ha a járatunk érkezése ezt időben még lehetővé teszi, felkeressük a Szent Ifigénia temetőt is, ahol a kubai történelem legnagyobb személyiségei nyugszanak, köztük Fidel Castro is.
 • Utazás: a városnézés után elhagyjuk Santiagót és Kuba legmagasabb hegysége, a Sierra Maestra lábához utazunk.
 • Bayamo: teszünk egy sétát Bayamo központjában, majd elfoglaljuk a szállásunkat egy városi hotelben vagy a Sierra Maestra hegységhez közelebb eső másik szállodában.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

5. nap - Sierra Maestra

 • Sierra Maestra: ezen a napon Kuba egyik leglátványosabb hegységével ismerkedünk meg. Autóbusszal, majd terepjárókkal közelítjük meg az 1000 méteres magasságban fekvő Alto del Naranjo kilátópontot, ahonnan gyalog folytatjuk utunkat. A Sierra Maestra különösen gazdag növény- és állatvilággal rendelkező tájait nemzeti park védi. Lélegzetelállítóan szép köderdőkkel körbevéve itt emelkedik Kuba legmagasabb csúcsa, az 1974 méteres Turquino. A hegység mikroklímája kedvez a köd kialakulásának, ezért a fákat sok helyen megülő pára különösen sejtelmessé teszi a trópusi dzsungelt. A gyakran szitáló enyhe csapadéknak köszönhetően rengeteg az orchidea és az óriáspáfrány. A sziklákat kiterjedt mohatakarók fedik, a magasban gyönyörű fenyvesek húzódnak.
 • Gyalogtúra: az Alto del Naranjo kilátóponttól a 3 kilométerre fekvő Comandancia de la Plata, azaz a la Plata Parancsnokság felé indulunk. Itt volt Castro egykori főhadiszállása, ahonnan a forradalmat irányította. Megnézzük a múzeumot és a tábori kórházat, de fényképeznünk nem szabad. A kamerákat a parancsnokság előtt 2 kilométerrel le kell adnunk megőrzésre. A tábort elhagyva felkapaszkodunk a szomszédos hegytetőre, ahol a rádióadó állt. Megcsodáljuk a kilátást, majd a már ismert úton visszatérünk az Alto del Naranjo kilátópontba. Táv: 8 km, szint: fel 550 m, le 550 m, a túra nehézsége: (***). A gyalogtúra után visszautazunk a szállodába.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora.

6. nap - Bayamo - Manzanillo - Las Tunas - Camagüey

 • Utazás: a napunk legnagyobb része utazással telik, amelynek során a Sierra Maestra hegységtől Kuba középső vidéke felé haladunk.
 • Manzanillo: útközben egy rövid látogatás erejéig megállunk a tengerparti Manzanillo városában. A település kiesik a turisták útvonalából, épp ezért különösen érdekes számunkra. A belvárosban sétálva mintha még kubai viszonyok között is időutazásban lenne részünk.
 • Las Tunas: kora délután megebédelünk Las Tunas városában, majd megnézzük a bájos városközpontot.
 • Camagüey: estefelé érkezünk a mai szállásunkra, Camagüey városába, ahol egy éjszakát töltünk. A település tartományi központ, háromszázezer lakosával Kuba harmadik legnagyobb városa.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

7. nap - Camagüey - Manaca Iznaga - Playa Ancón

 • Camagüey: délelőtt megismerkedünk Camagüey belvárosával, ahol a gyarmati épületek, a kanyargós utcák, a templomok és a régi piacterek azonnal magával ragadják az utazót. Az utcákat szándékosan tervezték zegzugosra, így védvén meg a várost a kalóztámadásoktól. Camagüey ékessége a katedrális, amelyet a II. János Pál pápa 1998-as látogatása után érkezett adományokból újítottak fel. A közös séta után érdemes szabadprogram keretében barangolni a belvárosban, majd beülni egy kellemes bárba.
 • Utazás: ebéd után buszra szállunk és közel 230 kilométert teszünk meg Kuba nem túl jó minőségű országútjain. Az úti célunk Playa Ancón tengerpartja.
 • Manaca Iznaga: útközben megállunk egy nevezetes látnivalónál, az egykori Manaca Iznaga cukornádültetvény tornyánál. A kilátás kedvéért felkapaszkodunk a toronyba, ahonnan jól láthatjuk a vidéket.
 • Playa Ancón: kora este érkezünk Playa Ancón egyik tengerparti szállodájába, ahol egymás után két éjszakát töltünk. Miután elfoglaltuk a szobáinkat és megvacsoráztunk, sétálhatunk a parton vagy csobbanhatunk egyet a Karib-tengerben.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora. 

8. nap - Playa Ancón - Trinidad - Playa Ancón

 • Trinidad: a délelőttöt Kuba egyik leghangulatosabb kisvárosában, Trinidadban töltjük. Az UNESCO Világörökségek között is megtalálható település párhuzamos és merőleges utcákból áll, a kopottas épületeket szép ablakrácsok díszítik, az utcákon pedig 60-70 éves autók parkolnak, amik többsége ma is használatban van. A macskaköves utcák a főtérre vezetnek, ahol a Szentháromság templom áll. Mellette találjuk a Romantika Múzeumot, ami a 19. századi Palacio Brunet kúriában kapott helyet, és amely korabeli bútorokat és berendezési tárgyakat mutat be. A kellemes hangulatú épület tetejéről szép kilátás nyílik Trinidad városára. A városnéző séta után megihatunk egy koktélt valamelyik autentikus bárban, vagy kedvünkre fényképezhetjük az utcákon közlekedő autómatuzsálemeket és a kedves trinidadi embereket.
 • Playa Ancón, Karib-tenger: kora délután visszatérünk a tengerparti szállodánkba, ahol megebédelünk. A délutánt Playa Ancón strandján, a Karib-tenger partján töltjük, ahol kedvünkre nyaralhatunk, napozhatunk és strandolhatunk.
 • Casildas és Trinidad: este szabadprogram keretében taxival átugorhatunk a szomszédos Casildas faluba, ahol megkóstolhatjuk a kubaik egyik csemegéjét, a langusztát. Vagy visszatérhetünk Trinidadba, ahol ha szerencsénk van, a főtéren egy helyi zenekar éppen vérpezsdítő kubai zenét játszik.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

9. nap - Playa Ancón - Cienfuegos - Playa Giron

 • Karib-tenger és Playa Ancón: a délelőttöt Playa Ancón strandján töltjük nyaralással, majd délben megebédelünk.
 • Utazás: kora délután útnak indulunk és Playa Ancón strandját magunk mögött hagyva a Disznó-öbölhöz utazunk.
 • Cienfuegos: utazás közben megállunk Cienfuegosban, a dél gyöngyszemének nevezett városban, amely sok utazó kedvence. A gyönyörű öbölben fekvő települést a franciák alapították, és a bájos épületek többségén még ma is tetten érhető a gyarmati szépség és elegancia.
 • Playa Giron: kora este érkezünk a Disznó-öbölhöz, egy Karib-tengeri faluba, amelynek partszakasza az 1961-es partraszállásról híres. Az itt található egyetlen üdülő egyszerűen berendezett bungalóiban két éjszakát töltünk.
 • Szállás: bungalók; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

10. nap - Playa Giron - Ciénaga de Zapata Nemzeti Park - Playa Giron

 • Zapata-félsziget: délelőtt a Ciénaga de Zapata Nemzeti Park bioszféra rezervátumába látogatunk. A nehezen megközelíthető Zapata-mocsár a kubai rombuszkrokodilok utolsó természetes élőhelye, de rajtuk kívül otthont ad milliónyi madárnak is. Az ökotúránk az Enigma de las Rocas útvonalat követi, ahol megismerhetjük a mocsári erdő geológiáját és élővilágát. A túra végén kellemeset fürödhetünk az egyik nevezetes cenotéban, azaz egy régen beszakadt barlang helyén keletkezett természetes medencében. A túra nehézsége: (*).
 • Playa Giron: a kirándulás után ebédre visszatérünk a szállásunkra. Délután megnézhetjük az üdülő mellett található Partraszállási Múzeumot, illetve az üdülő saját strandján, vagy a szomszédos Playa los Cocos strandon élvezhetjük a karibi napsütést.

11. nap - Playa Giron - Laguna del Tesoro - Vinales-völgy

 • Laguna del Tesoro: a reggeli után elhagyjuk a szállásunkat, majd egy motorcsónakos kirándulásra indulunk. A mocsaras Laguna del Tesoro vizén utazunk körülbelül 15-20 percet, majd kikötünk egy szigeten. Felkeresünk egy rekonstruált indián falut, ahol képet kaphatunk Kuba őslakosainak életéről. Ezután a motorcsónakokkal visszatérünk a szárazföldre és felkeresünk egy krokodilfarmot.
 • Utazás: délután egy hosszabb utazás áll előttünk, amelynek során Havanna érintésével Kuba nyugati vidékére utazunk.
 • Vinales-völgy: kora este érkezünk a szigetország délnyugati részén fekvő Vinales-völgybe, Kuba leghíresebb dohánytermesztő vidékére. Itt teremnek a világ legjobb dohánylevelei, amelyek a kubai szivar alapanyagát adják. A Vinales-völgy azonban nem csak erről híres: a vörös föld fedte völgyekben trópusi kúphegyek emelkednek, amelyek nem ritkán 300-400 méteresek. A buja erdővel borított gúla alakú hegyek több ezer barlangot rejtenek. A mai éjszakát a Vinales-völgy egyik szállodájában töltjük.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

12. nap - Vinales-völgy - Indián-barlang - Maria la Gorda

 • Lovastúra a Vinales-völgyben: a reggeli után egy lovastúrán veszünk részt a festői Vinales-völgy hegyei között. Aki nem lovagolt még soha, ne aggódjon, mert a kis növésű vinalesi lovak kitűnően ismerik a vidéket és a lovaglásban járatlan turisták szokásait. De emellett persze tapasztalt vezető is kíséri a csoportunkat. Körülbelül egy órát töltünk a lovak nyergében, és bejárunk egy látványos útvonalat, ami a szénaboglya alakú hegyek, a mogoték, dús dohányföldek és apró falvak közt vezet.
 • Barlangtúra a Vinales-völgyben: a lovaglás után a Vinales-völgy leglátványosabb cseppkőbarlangjába, az Indián-barlangba indulunk, amit gyalogosan és kis motorcsónakokkal járunk be. A lenyűgöző szépségű barlangban láthatjuk, mi is van a Vinales-völgy furcsa alakú mogotéinak belsejében. A kirándulás után megebédelünk egy közeli étteremben.
 • Utazás: ebéd után buszra szállunk és a Karib-tenger felé indulunk.
 • Maria la Gorda: néhány órás utazás után a mindentől távoli Maria la Gorda fehér homokos, karibi tengerpartján szállunk ki az autóbuszból. A közelben nincsenek települések, csupán egy több épületből álló szálloda, ahol egymás után három éjszakát töltünk. Mivel a terület távol esik a nagyobb városoktól és a repülőterektől, így zsúfoltság nélkül élvezhetjük a karibi szigetvilág egyik legkáprázatosabb tengerpartját.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

13. nap - Maria la Gorda

 • Robinson Crusoe túra: délelőtt a Maria la Gorda tengerpartjához közeli dzsungelbe kirándulunk. A Guanahacabibes-félsziget Nemzeti Park egyik legszebb túráját, a Robinson Crusoe ösvényt járjuk végig, amelynek neve sokat elmond a vidék háborítatlanságáról. A terület UNESCO bioszféra rezervátum; rengeteg őshonos madárfajnak, emlősnek, hüllőnek és növényfajank ad otthont. Táv: 6 km, szint: fel 50 m, le 50 m, a túra nehézsége: (*).
 • Maria la Gorda: a délutánt strandolással töltjük a Karib-tenger partján.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

14. nap - Maria la Gorda

 • Maria la Gorda: egész nap pihenhetünk és nyaralhatunk Maria la Gorda álomszép tengerpartján.
 • Sznorkeltúra vagy búvárkodás: ezen a napon részt vehetünk egy fakultatív sznorkeltúrán, amelynek során kihajózunk a Karib-tengerre, hogy búvárszemüvegen keresztül vegyük szemügyre a gazdag, vízalatti élővilágot. Maria la Gordán működik egy búvárbázis, ezért aki rendelkezik megfelelő vizsgával, búvárkodhat is.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

15. nap - Maria la Gorda - Havanna - utazás Európa felé

 • Utazás: a déli órákban elhagyjuk Maria la Gorda szállodáját és útnak indulunk Havanna felé.
 • Repülés: az esti órákban érkezünk a havannai repülőtérre, ahonnan megkezdjük a hazautazásunkat. Az éjszakát a repülőn töltjük.
 • Étkezés: reggeli, ebéd.

16. nap - Zürich - Budapest

 • Repülés: délután érkezünk Zürich repülőterére, ahonnan átszállás után Budapest felé folytatjuk a repülésünket. Az esti órákban érkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.

 

Fotók: Schlanger Dávid

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.
 • A pontos indulásról és menetrendről indulás előtt 1 hónappal adunk tájékoztatást.

A túrák nehézsége

 • Az utazás egyetlen hosszabb gyalogtúrát tartalmaz, amely a Sierra Maestra hegységben vezet. Az ösvény jól járható és nem túlságosan meredek. Átlagosan sportos erőnléttel és túrázási tapasztalattal könnyedén végigjárható.
 • A túrákra csak egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni. 
 • A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Szükséges felszerelés

 • Öltözet: könnyű nyári ruhák, strapabíró túraöltözet, tartalék meleg ruha és polárdzseki, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát, kényelmes túracipő, fürdőruha, szandál, baseball sapka vagy kendő napszúrás ellen. A lovaglás során hosszú nadrágot érdemes viselni. 
 • Túrafelszerelés: kisméretű hátizsák a túrákhoz, fejlámpa, napolaj, szúnyogriasztó, napszemüveg.
 • Sznorkeltúra: aki Maria la Gordán komolyabban szeretne sznorkelezni, szerencsésebb ha hoz saját felszerelést, maszkot és légzőcsövet, mert a helyi kínálat meglehetősen szűkös.

Szállás

 • A legtöbb éjszakát szállodákban töltjük, amelyek változatos színvonalúak, de összességében kényelmesek és tiszták. Néhány hotel szinte új, modern és meglepően jól felszerelt, de lesznek szocreál stílusban épült szállodák is, amik színvonala ennek megfelelő. A szobák kétágyasak és saját fürdővel rendelkeznek.
 • Két éjszakát a Disznó-öböl mentén bungalókban töltünk. Az épületek kétszemélyesek és saját fürdővel rendelkeznek.
 • Felhívjuk a figyelmet arra, hogy előfordulhat, hogy a résztvevők a szállodákban kis mértékben eltérő szobát kapnak.

Étkezés és ivóvíz

 • Az utazás ára napi háromszori étkezést tartalmaz. Az étkezések részletes felsorolása a rész­le­tes prog­ram­ban olvasható. Az étkezések nem tartalmazzák az italokat.
 • Ki­zá­ró­lag pa­lac­ko­zott ivóvíz fo­gyasz­tá­sát ja­va­sol­juk. Más­fél li­ter ivó­víz ára: 1-1,5 USD.

Időjárás

 • Az utazás időpontjában a legmagasabb nappali hőmérséklet 28-32 °C körül várható, éjszaka pedig körülbelül 18-22 °C-ra hűl le a levegő. Ha egy hidegfront halad át Kuba felett, akkor pár fokkal hűvösebb lehet, ezért mindenképpen legyen nálunk tartalék meleg ruha. A téli és tavaszi időszakhoz képest nyáron magasabb a páratartalom.
 • A Sierra Maestra hegyei között hűvös várható. 1500 méter körüli magasságban napközben 22 °C valószínű. A hegyek között számíthatunk némi esőre, de az ország többi részén nem várható jelentős csapadék.
 • Az alábbi oldalakon nézhetsz utána Havanna, Santiago de Cuba illetve Maria la Gorda aktuális időjárásának.

Idő­el­to­ló­dás

 • - 6 óra.

Kommunikáció

 • Kuba hivatalos nyelve a spanyol, angolul nagyon kevesen beszélnek.
 • A wifi egyre elterjedtebb Kubában, ám nem szabad komoly sebességet várnunk tőle. A wifi eléréséhez kártyát kell vásárolnunk, ami sok helyen kapható.
 • A nemzetközi telefonhívások és SMS-ek ára nagyon magas.

Útiokmányok, vízum

 • Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes útlevéllel és vízummal utazhatnak Kubába. Az útlevélnek a kilépéshez képest még további hat hónapig érvényesnek kell lennie.
 • A vízum ára ügyintézéssel együtt 8000 Ft, amit a részvételi költség hátralékával együtt kell kifizetni az irodánk részére.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.
 • Az irodánk túravezetője elsősegélynyújtásban tud segíteni; gyógyszereket nem tud biztosítani a résztvevőknek.
 • Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz.
 • A biztonság kedvéért utazás előtt minél hamarabb konzultálj a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szak­em­be­re­i­vel, illetve a háziorvosoddal.
 • Érdemes ellátogatni az utazaselott.hu honlapra is.

Elektromos áram

 • Kubában az európaitól eltérő elektromos csatlakozó van használatban. Célszerű már itthonról magunkkal vinni megfelelő átalakítót.
 • Kubában kétféle elektromos szabvány van érvényben; elterjedtebb az amerikai típusú 110V. Néhány szállodában érhető csak el a 220V-os feszültség. A 110V a 220V-tal működő akkumulátor-töltők számára nem okoz gondot, a töltés valamivel lassabb lesz.

Va­lu­ta

 • Kubában kétféle fizetőeszköz van érvényben, emiatt Kuba egyszerre olcsó és drága ország egy külföldinek. A kubai lakosok a mindennapi életben a pesót (CUP) használják, aminek az értéke kb. 12 Ft. Ebben a pénznemben a mi pénztárcánknak fillérekbe kerül az utcán árult szendvics, fagylalt, ásványvíz, de amint a turisták által látogatott helyekre érkezünk (szállodák, éttermek, múzeumok ajándékboltjai), ott már csakis konvertibilis pesóval (CUC) fizethetünk, amelynek az árfolyama az amerikai dollárhoz kötött. 1 konvertibilis pesó tehát kb. 290 Ft. Külföldi turista csak konvertibilis pesót válthat (repülőtéren vagy bankban), régi pesóhoz csak úgy juthatunk, ha valahol abban adnak vissza. Azokban az üzletekben azonban, ahol kizárólag konvertibilis pesóval fizethetünk, a régi pesót nem fogadják el a külfölditől sem. A külföldiek által látogatott üzletek árai a nemzetközi árszinthez igazodnak. A szállodákban és éttermekben csak a konvertibilis pesót használhatjuk, az árak a Nyugat-Európában megszokott szintet képviselik. 
 • Kivitelre kizárólag az eurót (EUR) javasoljuk, amit a repülőtéren és a bankokban válthatunk be konvertibilis pesóra. Az amerikai dollár (USD) átváltásakor ugyanis sokkal jelentősebb jutalékot vonnak le.
 • Bankautomaták használatát nem javasoljuk.

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 300-400 EUR + a helyszínen fizetendő költségek.

Helyszínen fizetendő költségek

 • Camagüey, fakultatív városnézés ,,bici-taxikkal": 6 konvertibilis peso
 • Maria la Gorda, 2 órás fakultatív sznorkeltúra: 12 konvertibilis peso
 • Belföldi repülőtéri illetékek: kb. 20 konvertibilis peso
 • Borravaló: kb. 35 konvertibilis peso
 • A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás a repülőre

 • Információ a repülőn feladható poggyászokról, valamint a kézipoggyászokról: Budapest Airport.
 • Ritkán, de sajnos előfordul, hogy a repülőre feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Emiatt elővigyázatosságból célszerű magunknál tartani a túracipőnket, az esőkabátunkat és némi meleg ruhát.

Csomagolás az autóbuszra

 • Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró és lehetőleg vízálló.
 • A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit kézipoggyászként felvihetünk a repülőre, magunkkal vihetjük a napi kirándulásokra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér.

Biztosítások

 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • Az utazás kalandtúra, amely Kuba távoli, ritkán lakott részeire is elvezet. Kuba szocialista köztársaság, annak minden hátrányával. Gyakoriak az áramszünetek, akadozhat a vezetékes vízszolgáltatás, az utak sok helyen rossz állapotúak, a szállodák színvonala pedig a 70-es, 80-as évek átlagos magyarországi szállodáira emlékeztet.
 • Előfordulhat, hogy egy-egy hotelben a résztvevők kis mértékben eltérő szobát kapnak, vagy szervezési nehézségek miatt a szállás nem ott lesz, ahol a programban jeleztük.
 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért a tú­ra­ve­ze­tőnk fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy kirándulások sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén - a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Egy ilyen jellegű döntés Irodánk túravezetőjének hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű.
 • Egy esetleges programváltozás esetén túravezetőnk minden esetben alternatív programot javasol a helyszínen.
 • Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 20 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • A légitársaság járatainak esetleges késéséből vagy törléséből adódó többletköltségekért irodánk nem vállal felelősséget. Amennyiben a légitársaság nem oldja meg maradéktalanul a járatkésés vagy törlés esetén szükséges váratlan helyzeteket, az emiatt igénybe vett utazási szolgáltatások (szállás, étkezés, transzfer) költsége a résztvevőket terheli.
 • Az utazás ajánlott korhatára: 7-60 év. 
x Kuba

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást különjáratú autóbuszokkal, terepjárókkal és motorcsónakokkal.
 • 12 éjszaka szállást szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 2 éjszaka szállást kétszemélyes tengerparti bungalókban.
 • 14 reggelit, 14 ebédet és 14 vacsorát.
 • A helyi idegenvezetést.
 • Irodánk túra- és idegenvezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegyet és a repülőtéri illetéket.
 • Az italokat az étkezések során.
 • A belépőket és a fakultatív programokat.
 • A helyszínen fizetendő repülőtéri illetékeket.
 • A kubai vízum árát.
 • A borravalókat.
 • A biztosításokat.

Kuba utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Utazás azonosítója: 118120
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Kuba

Kuba

Kuba, Körutazás Kubában

Útazonosító: 118120

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kuba

Kuba

Kuba, Körutazás Kubában

Útazonosító: 118120

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!