Anatólia élő múltja

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Anatólia élő múltja utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Anatólia hídszerűen helyezkedik el Európaés Ázsiafő területei között. Az Anatóliai-fennsík egy nagy, félszáraz fennsík, amit dombok és hegyek szegélyeznek, és amik sok helyen korlátozzák a kijutást a termékeny, sűrűn lakot tengerparti vidékekhez.

Mivel Anatólia Ázsia és Európa kereszteződésénél található, kulcsfontosságú szerepet játszott a történelem során, és az őskortól kezdve számos civilizáció bölcsőjeként funkcionált

 

Az utazásról:

Menetrend szerint repülővel, helyben repülővel és autóbusszal.

Az utazás minimum 15 főtől, a fakultatív programok minimum 10 főtől indulnak.Útlevélhasználat!
Utasaink a program által érintett ország(ok)-ba csak érvényes magyarországi útlevél birtokában léphetnek be!
(további részletek a Külügyminisztérium honlapján)

Program:

1. nap: Budapest–Isztambul–Trabzon
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Isztambulba, ahonnan szintén repülővel folytatjuk utunkat a Fekete-tenger partján fekvő Trabzonba. Szálláshelyünk és vacsoránk Trabzonban lesz.

2. nap: Trabzon és környéke
Délelőtt a várossal ismerkedünk: Ayasofya templom a XIII. sz.-ból (gyönyörű mozaik és falfestmények), az ottomán stílusú Carsi dzsámi. Délután Trabzon környékére kirándulunk. Az erdős hegyvidéken a bizánci kor kezdete óta számos templomot, kolostort építettek az őskeresztények. Legismertebb a sumelai Szűz Mária kolostor, amely 1300 m-el a tengerszint felett épült. Különleges barlangtemplomát 406-ban alapították. Továbbutazunk az 1850 m magasan fekvő Erzurumba, útközben megpihenve a páratlan szépségű Uzöngöl
fennsíkon. Vacsora és szállás Erzurumban.

3. nap: Erzurum, Kars, Ani és Dogubeyazit
Erzurum a keleti vidék legnépesebb városa. Erzurum olyan szeldzsuk és oszmán kori építészeti emlékek örököse, mint a kétminaretes egykori vallási iskola vagy az Ulu dzsámi. Reggeli után ezekkel a nevezetességekkel ismerkedünk, majd Karsba folytatjuk utunkat. Ezután az örmény határ melletti Aniba, e fallal körülvett középkori szellemvárosba utazunk. Ani a középkorban a királyság fővárosa, valamint kulturális és kereskedelmi központja volt. Dogubeyazit felé vesszük utunkat. A várostól északra fekszik a Noé bárkájának feltételezett színhelye, az 5137 m magas Ararát-hegy. Szállásunk és vacsoránk Dogubeyazitban lesz.

4. nap: Ishak Pasa Saray palotája
Megreggelizünk, majd Ishak Pasa Sarayi palotáját tekintjük meg. Az egyedülálló fekvésű, összesen 366 szobás épület-komplexumot 99 évig építették. Van felé folytatjuk utunkat, útközben megállva a Muradye-vízesésnél. Vacsora és szállás 2 éjszakán át a Van-ban lesz.

5. nap: Van városa és az Akdamar-sziget
Sétálunk Van városában, amely Kr.e. 17-7. században Tuspa néven Urartu királyságának, a bibliai Ararátnak volt fővárosa. Ma a város sárga-kék szemű macskáiról és a Loch Ness-iéhez hasonló tavi szörnyéről nevezetes. Megtekintjük a környéken Cavustepe kalesi középkori romjait. Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk kirándulásra.Akdamar szigetre látogatunk, napközben ebéddel.

6. nap: Hasankeyf – a barlangváros
A Van-tó partja mentén utazunk tovább. Megtekintjük a Malabadi hidat, majd a Tigris-folyó által kettészelt több ezer éves barlangvárosba, Hasankeyfbe érkezünk. Városnézés során megtekintjük a bizánci fellegvárként fontos citadellát, a Zeynel bey türbét, El-rizk és az Ulu dzsámikat. Mardinba érkezve elfoglaljuk szálláshelyünket, vacsora.

7. nap: Mardintól–Diyarbakirig
Ezen a napon a Mezopotámiai síkság ékességével, Mardinnal ismerkedünk. Mardin óvárosának mézszínű kőházai és híres bazárja a jellemző teherhordó szamaraival Jeruzsálem óvárosát idézik. Meglátogatjuk a közelben fekvő Mar Hanania monostort a monofizita szír keresztények pátriárkájának 4.sz-i székhelyén. Diyarbakirba utazunk tovább, melynek történelme a Kr.e. 3500- ig nyúlik vissza, városfala a Kínai Nagy Fal után a másodikként ismert (majdnem 6 km hosszú). Láthatjuk a 349-ben Constantinus által épített (ma is viszonylag ép) várat, mely egykor a várost oltalmazta. A vár belsejében és a város egyes részein szeldzsuk és oszmán-török műemlék, mecsetek, minaretek és dzsámik őrzik a múltat. Estére Urfa-ba utazunk, ahol vacsora és szállás várja utasainkat.

8. nap: Urfa és az Eufrátesz
Elfogyasztva reggelinket városnézéssel kezdjük a napot. Urfa legalább négyezer éves múltra tekint vissza, a világkultúra legrégebbi városai közé tartozik. Láthatjuk a római kori várat, a szent pontyok tava partján a gyönyörű Halil Rahman dzsámit, Ábrahám próféta szülőhelyét. Továbbutazva a Teremtés könyvében is említett Harran városát, a világ egyik legrégebben, folyamatosan lakott települését látogatjuk meg. Az itt látható, méhkas alakú házak eredetijei 2300 évvel ezelőtt épültek. Adiyamanba utazunk tovább, útközben megnézve az Eufráteszen épült, Atatürkről elnevezett vízierőművet, mely a világ egyik legnagyobb ilyen létesítménye. Naplementekor a világhírű Nemrut-hegyhez érkezünk. A hegy egyik 2206 méteres teraszán megtekinthetjük azokat a hatalmas, isteneket ábrázoló szobrokat, melyeket egy megalomán, római kor előtti király faragtatott ki. (A világ 100 csodái között tartják számon.) Mikrobuszokkal felmegyünk 1800 m magasságig, ahonnan mintegy 500 m-es gyalogtúra után jutunk fel a csúcsra (erősebb gyalogtúra!). Páratlan élményt jelent az Eufrátesz melletti napfelkelte. Szállásunk és vacsoránk Adiyamanban lesz.

9. nap: Gazyantep és a zeugmai múzeum
Reggeli után Gazyantepbe utazunk. A gaziantepi mozaik múzeumot (a világ második legnagyobb mozaik múzeuma) tekintjük meg. Fakultatív ajánlatunk: Az Eufráteszen hajóval indulunk Halfetibe, az elsüllyedt középkori városba. Vacsorára szálláshelyünkre térünk vissza.

10. nap: Isztambulon át Budapestre
A szállodában elfogyasztjuk reggelinket, majd menetrendtől függően transzfer a repülőtérre. Isztambuli átszállással érkezünk Budapestre.

A szállásról:

9 éjszaka szálloda ***/****

Az elhelyezésről:

2 ágyas, jól felszerelt, fürdőszobás szállodai szobák.

Az ellátásról:

9x félpanzió

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 1409
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Anatólia élő múltja

Anatólia élő múltja

Törökország, Trabzon

Útazonosító: 1409

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Anatólia élő múltja

Anatólia élő múltja

Törökország, Trabzon

Útazonosító: 1409

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!