Ázsia gyöngyszemei

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2024.10.24 - 11.04
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.24 - 11.04

Tartson velünk a Ázsia gyöngyszemei utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 12 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 12 nap / 10 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Kuala Lumpur Petronas ikertornyai Ázsia ékességei
?  Szingapúr a világ egyik leggazdagabb városállama
?  Bali természeti látványosságai kirándulásokon
?  Napozás, fürdés a Csendes-óceán partján Balin

Olyan területeket fűztünk egy csokorba, melyek önmagukban is híresek, ismertek, és sok ember fantáziáját megmozgatják.
Csorba Klára - Irodánk kiutaztatási csoportvezetője

Program:

1. NAP: BUDAPEST - KUALA LUMPUR

Átszállással utazás Malajziába, Kuala Lumpurba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: KUALA LUMPUR

Reggeli órákban megérkezés, a reptéren vár bennünket helyi idegenvezetőnk, transzfer a hotelbe, ahol elhelyezzük a cso­magjainkat. Rövid pihenő után megkezdjük városnézésünket. A város jelképe a csillogó Petronas Ikertornyok. A 88 emelet magas épületegyüttes sokáig vezetett a világ legmagasabb épülete versenyben. Ma már lekörözték, de így is lenyűgöző lát­vány fogadja a látogatót. A 41. szintnél át is lehet sétálni a 2 tor­nyot összekötő acélhídon. A Tv-torony nemcsak hírközlési célt szolgál, de kilátóként is funkcionál. Folytatva városnézésünket láthatjuk a Merdeka-teret, ahol a Sultan Abdul Samad épület található. A Függetlenség-tereként is ismert hatalmas zöld terü­letet manapság krikettpályaként használják. A városnak számos piaca van, talán a leghíresebb a Petaling utcában található kínai piac, itt helyi ízeket is kóstolhatunk szabadidőnkben. Este visszamegyünk a szállásunkra és elfoglaljuk szobáinkat.

3. NAP: KUALA LUMPUR - BALI - UBUD

Reggeli a hotelben, majd bőröndjeinket a csomagszobában helyezzük el. A mai napon folytatjuk a városnézést, megtekintjük a legszebb hindu templomot, a Sri Maha Mariamman szentélyt. Trapéz alakú bejárata csodás szobrokkal van díszítve. A város északi részén található Batu-barlang, a következő látnivalónk, mely fontos hindu zarándokhely. Ez egy hatalmas mészkőbar­lang, melynek bejáratánál áll - a hindu vallásban - a háború istenének, Lord Murugannak óriási aranyszobra. A barlanghoz és a benne található templomhoz lépcsősor vezet, ahova a vál­lalkozó kedvűek fel is mehetnek. A belépéshez megfelelő öltö­zet szükséges. A repülőnk indulásáig szabadidő a városban, majd transzfer a reptérre és elutazás Balira, Denpasarba. Innen rövid autóbuszos utazással jutunk el Ubudba a szállásunkra, ahon­nan az elkövetkező napok kirándulásai indulnak, helyi magyar idegenvezetéssel (4 éj).

4. NAP: UBUD

Reggeli után egy Világörökségi helyszínre kirándulunk. Tanah Lot a tengerből kiemelkedő 7 sziklatemplomok egyike. Egy hindu tanító építtette, neve azt jelenti: ,,Föld a tenger köze­pén". Apálykor akár gyalog is megközelíthető, de be csak hin­duk léphetnek. Innen egy újabb UNESCO helyszínre megyünk, Bali legnagyobb, több mint 600 hektáros rizsteraszaihoz, a Jatiluwih rizsföldekre utazunk. Sétát teszünk a teraszok között, majd szabadidőben ebédelési lehetőség egy közeli étteremben. Programunk végén a tavak istennőjének szentelt Ulan Danu Bratan templomhoz érkezünk. A Bratan-folyó partján ,,lebegő" templom a XVII. századból származik, pusztította vulkánkitö­rés, többször újjáépült, mai formájában fenntartja a természet egyensúlyát és egyben a termékenység jelképe is. Koraesti órák­ban térünk vissza szállásunkra, szabadprogram, pihenés.

5. NAP: UBUD - TEGALLALANG

Reggeli után pihenhetnek a resort szállodában, vagy elindulhat­nak egy olyan kirándulásra, ahol kicsit megismerhetjük a balinéz kultúrát, láthatjuk a híres Barong táncot, láthatjuk a Tegallalang rizsföldeket, ahol még óriáshintázásra is lesz lehetőség a tera­szok felett. UNESCO világörökség a Batur vulkán, melyet meg­mászni ugyan nem fogunk, de megcsodáljuk utunk során. Egy kávé és fűszerkertben, tea-és kávékóstoláson veszünk részt, sőt, bizonyára sokan hallottak a világ legdrágább kávéjáról, a Luwak kávéról, melynek eredetéről, készítéséről is hallani fogunk. Itt ezt is megízlelhetjük egyenesen az őstermelőtől. Programunkban szerepel egy balinéz hindu spirituális megtisztulási helyszín is, a Tirtha Empul szent forrás. Kora esti órákban érkezünk vissza szál­lásunkra.  Tegallalang és az balinéz kultúra fakultatív kirándulás: 35.000,- Ft.

6. NAP: UBUD - GOA LAWAH - GOA GAJAH

A mai napon a környék természeti szépségeit fedezzük fel. Goa Lawah első megállónk, a talán egyik legtöbbet fotózott templom és barlang Balin. A helyiek is a reggeli órákban jön­nek el ide imádkozni. Egy hindu zarándok építette a barlangi templomot, ahol a legenda szerint többezer denevér és egy koronát viselő óriáskígyó is lakik. A helyiek szerint a barlang járatai más területekkel is összeköttetésben vannak így az óriás­kígyó is ki tudna jutni. A mai napon fürdőzés is vár ránk, no nem itt, hanem a Tibumana-vízesésnél, így javasoljuk, hogy senki ne hagyja otthon a fürdőruháját. Egy csendes, békés, nyugodt helyre lelünk a vízesésénél, ahol megmártózhatunk a mohás sziklák között a vízben. A közelben lesz szabadidő és ebédelési lehetőség is. Goa Gajah elefántbarlangja vár még ránk délután. A IX. századi buddhista meditációs helyet, melynek bejára­tát kőbe vésett, fenyegető arcok védik a gonosz szellemektől, 1923-ban fedezték fel holland régészek. Az elsődleges védel­mező figurát elefántnak vélték, innen az elnevezése. A templom belsejében 7 női szobor India 7 szent folyóját jelképezi. Kora esti órákban térünk vissza szállásunkra.

7. NAP: UBUD - SANUR

Reggeli után csomagunkkal buszra szállunk és Sanur tengerpartja felé vesszük az irányt. Útközben helyi ezüstművesek, fafaragók, batikolók termékeit is megcsodálhatjuk. Kora délután elfoglaljuk szállásunkat, innentől kezdve csak a teljes pihenés vár ránk.

8. NAP: SANUR

Egész napos pihenés, fürdőzés a tengerparton vagy a szállodában.

9. NAP: SANUR

Egész napos pihenés, fürdőzés a tengerparton vagy a szállodában.

10. NAP: SANUR - DENPASAR - SZINGAPÚR

Kora reggel transzfer a repülőtérre és elutazás Szingapúrba. Várhatóan a déli órákban érkezünk, és már vár ránk helyi ide­genvezetőnk. Szingapúr a Távol-Kelet legfejlettebb és leggaz­dagabb országai közé tartozik, világszinten is kiemelkedő a közbiztonsága és a tisztasága. Már maga a repülőtér látványa is lenyűgöző, hiszen a reptéren belül egy 40 méter magas víze­sés található. Autóbuszra szállunk és elmegyünk a szállásunkra. Délután a különleges látnivalók felfedezésére indulunk. A város neve Oroszlánváros. Ennek tiszteletére a városban 5 oroszlánfejű, haltestű szobrot is felállítottak, ebből is fogunk látni. A város jel­képe a hajót formázó Marina Bay Sand hotel és a hozzá tartozó hatalmas bevásárlóközpont, luxusüzletekkel és az öbölben talál­ható éttermek és bárok egész sorával. Fő utcája az Orchard Road, látjuk az óriáskereket, a Gardens by the Bay ökoturisztikai parkot. Fő látványosságai az úgynevezett ,,Szuperfák", különlegességük a környezetvédelmi technológiájuk. Napenergiát és esővizet gyűj­tenek a világításhoz és a télikertek hűtőrendszerének energiael­látásához. Este visszatérünk a hotelbe.

11. NAP: SZINGAPÚR

Reggeli után tovább folytatjuk Szingapúr felfedezését. A Kínai-negyed jellegzetes éttermei, üzletei, utcai árusai várnak ránk, majd megtekintjük a Buddha foga ereklye templomot és múzeumot is. Buddha bal szemfogáról kapta nevét, melyet el is helyeztek a templomban. Lesz szabadidő is a városban, vásárlási lehetőséggel. Aki szeretne, a szabadidőben elmehet a Botanikus kertbe, mely az egyetlen trópusi kert, ami elnyerte a Világörökségi rangot. A világ egyik legnagyobb orchidea gyűj­teménye található itt. Este visszatérés a hotelbe.

12. NAP: SZINGAPÚR - HAZAUTAZÁS

Reggel kicsekkolás a hotelből és autóbuszos transzfer a repülőtérre. Elutazás, átszállással Budapestre. Érkezés várhatóan az esti órákban.

Az oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják. Indonéziai vízum 25 USD + kilépési illeték 24 USD. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

x Ázsia gyöngyszemei

Ázsia gyöngyszemei utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 355.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 32.000 Ft fő
  3. Ingyenes reptérközeli parkolás (foglalásonként 1 autó) 0 Ft fő
  4. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 25.000 Ft fő
  5. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 15.000 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Prémium (Európán kívüli utazásokhoz ajánlott) 15.600 Ft fő
  7. Utasbiztosítás - Standard (repülős utazásokhoz) 10.800 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 183774
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Ázsia gyöngyszemei

Ázsia gyöngyszemei

Indonézia, Bali, Ubud

Útazonosító: 183774

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Ázsia gyöngyszemei

Ázsia gyöngyszemei

Indonézia, Bali, Ubud

Útazonosító: 183774

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!