Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai - csoportos körutazás

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2023.10.12 - 10.23
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.10.12 - 10.23

Tartson velünk a Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai - csoportos körutazás utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 12 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 12 nap / 10 éjszaka
Kívánságlistára teszem

 csoportos körutazás

Ismerje meg Dél-Korea történelmi és világörökségi helyszíneit egy kicsit másképpen. A túra során utazunk az ország legszebb helyein keresztül, részt veszünk főzőtanfolyamon, alszunk buddhista kolostorban a hegyekben, feltérképezzük az országot teljes földrajzi sokszínűségében, a nemzeti park drámai hegyvidékétől a festői tengerparti útvonalig. Fedezze fel Dél-Korát és pillantson át Észak-Koreába is.


Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 55 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft/fő

 

Dátum:  2023. október 12 – 23.
Időtartam:
12 nap/10 éj
Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: kb. 13,5 óra
Elhelyezés: 3* és 4* szállodákban, 1 éjszaka kolostori elhelyezés
Ellátás: reggeli, 10 vacsora
Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám: 24 fő

Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai ajánlatunk programleírása

 

1-2. nap: Budapest-Szöul

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, érkezés másnap reggel, transzfer a szállodába.

Rövid ismerkedés a gazdag múlttal rendelkező várossal, mely napjainkban a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja. Gwanghwamun Plaza, Cheongyecheon Creek, Jogyesa Temple és Gwangjang Market, ami népszerű helyi utcai ételek (mungóbab palacsinta) lelőhelye. Szállás és vacsora Szöulban. (2 éj)

 

3. nap: Szöul

Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés Szöulban. A királyi testőrség és a Gyeongbokgung-palota őrségváltási ceremóniája, Nemzeti Néprajzi Múzeum, Insadong antik sikátor, Namsan Hanok falu, Bongeunsa templom, COEX Mall, Gangnam utca és Hangang folyóparti park. Vacsora egy helyi étteremben.

 

4.nap: Szöul – Jeonju – Gwangju            

Jeonju, Szöultól 3 órányi útra található, ahol egy autentikus főzőtanfolyamon veszünk részt. Bibimbap főzőtanfolyam lesz, mely egy hagyományos koreai egytálétel és ez a város a születési helye. Az ételnek jól kell sikerülnie, hiszen elfogyasztjuk ebédre. A város az egyik legszebb látnivalója is Dél-Korának, hiszen itt található több száz un. hanok típusú ház, mely a koreai felsőosztály lakhelye volt. Macskaköves utcák, és tipikus hanokok százai találhatók itt.

Továbbutazás Gwangju-ba, vacsora és szállás (1 éjszaka).

 

5.nap: Boseong – Suncheon – Busan   

Reggeli Busan felé vesszük az irányt, mely az ország délkeleti részén található és az ország második legnagyobb városa. Útközben két kötelező természeti kincset érintünk, Boseong zöld teamezőit és Suncheonmant. Ez az öböl olyan folyami domborzati formákat foglal magában, mint a természetes iszapmocsarak, sós mocsarak, természetes gátak, árterek. Ismert az S alakú vízi útvonal fenomenális látványáról és a végtelen iszapmezőn elterülő hatalmas nádasról. Busanba érkezés után még megnézzük a Gwanganri strandot és a Gwangan hídat. Vacsora és szállás (2éj).

 

6.nap: Busan

Reggeli után a város még mindig tartogat felfedeznivalót, Jagalchi halpiac (kiemelkedő színvonalú piac), BIFF tér a népszerű helyi utcai ételekkel (édes koreai palacsinta, a „Ssiat Hotteok”), Oryukdo Skywalk, Gamcheon kulturális falu, Taejongdae park, Haedong Yonggungsa templom, Haeundae strand, séta a festői part menti vasútvonalon a Donbaekseom-szigetről a Nurimaru APEC-házig. Vacsora egy helyi étteremben.

 

7. nap: Busan – Gyeonju

Az ország délkeleti részén fekvő Gyeongju 1000 éven át volt a Silla Királyság fővárosa, és a völgy, amelyben fekszik, történelmi épületek, templomok és műtárgyak nagy koncentrációját rejti. Miután a Silla Királyság Kr. u. 676-ban egyesítette a félszigetet, a város a világ egyik legfontosabb kulturális központjává fejlődött. A területet „Falak nélküli múzeumnak” is nevezik az itt található történelmi épületek és kincsek gazdagsága miatt.

Seokguram barlang (UNESCO világörökség – 8. században faragott gránit ülő Buddha), Bulguksa templom (UNESCO világörökség), Gyeongju Nemzeti Múzeum, Tumuli Park, Cheomseongdae Obszervatórium, mely Ázsia legrégibb, épen maradt csillagvizsgálója. Szállás és vacsora Gyeongjuban (1 éj).

 

8. nap: Andong

Reggeli után folytatjuk utazásunkat Andong felé. Andong a konfuciánus hagyományok kincsesbányája és Korea egyik utolsó élő maradványa.

Megtekintjük a Hahoe népi falut (UNESCO világörökség, ahol Csoszon-kori hagyományokat őriznek), Hahoe maszkmúzeumot és hagyományos piacot. Vacsora és szállás (1 éjszaka)

 

9. nap: Seoraksan-hegy – Shinheungsa templom

Reggeli után utazásunk folytatódik az ország keleti régiójában található Seoraksan-hegyhez, mely Korea egyik leghíresebb nemzeti parkja, különösen híres a juharlevelekkel díszített festői tájáról, amikor eljön az ősz. Látogatás a Seoraksan-hegyi Nemzeti Parkba, beleértve a Gwongeumseon-csúcsra vezető kötélpályás felvonózást is. Részvétel a Shinheungsa templomban tartott templomi programon, ahol a csoport a hagyományos koreai stílusú szobában fog megszállni (1 éj). Este résztveszünk egy szertartáson, majd átszellemülve térünk nyugovóra. Vacsoránk is egyszerűbb templomi étel lesz, mely vegetáriánus, tehát nem tartalmaz húsételt (párolt rizsből és zöldségekből készült köretekből áll).

 

10.nap: Szöul

Hajnalban a korai kelést követően ismét a „Yebul” szertartás következik, majd az egyszerű templomi reggeli után visszaindulunk Szöulba, útközben meglátogatjuk a Reggeli Nyugalom kertjét. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat Szöulban (2 éj), majd szabadprogram. Vacsora egy helyi étteremben.

 

11.nap: Dél-, és Észak-Korea határán

Reggeli után látogatás teszünk a világ legvédetteb, 258 km hosszú és 4 km széles demarkációs vonalán. A koreai háborúnak állít örök mementót a Imjingak Park, majd ellátogatunk a Dorasan Observatory kilátójába, ahonnan távcsövekkel leshetünk át a határ túlsó oldalára, ahol  látjuk az ott fekvő észak-koreai falucskát, és a híres óriás zászlót. Meglátogatjuk a hírhedt 1,5 km hosszú, 3-as számú alagutat, melyet a háború alatt az észak-koreai katonák ástak titokban, hogy észrevétlenül átjuthassanak Dél-Koreába.

Szöulba való visszatérés után bevásárló túra a Myeongdong bevásárló negyedben és a Namdaemun piacon. Vacsora egy helyi étteremben.

 

12.nap: Szöul – Budapest

Hajnalban transzfer a repülőtérre (reggeli nélkül), majd hazautazás Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Várható Menetrend: 
Légitársaság: LOT közvetlen járattal
2023. október 12.            Budapest – Szöul                             15:55 – 09:30 (másnap)
2023. október 23.            Szöul – Budapest                             08:15 – 13:50                    
A légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja.

 

Plusz információ a templomi programról és éjszakáról:
- A Shilla Királyság Jajang szerzetese által a 7. században épített templom számos nemzeti kincset rejt, köztük a templom 1400 éves templomharangja, a Sunjo király által adományozott bronz gőzhajó, és a három kőből álló pagoda.
- Templestay (templomi tartózkodás) egy egyedülálló kulturális program, amely lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a szerzetesi életről és megtapasztalják Buddhizmus 1700 éves múltját.
- A Templestay résztvevői egy hagyományos koreai stílusú szobában, az úgynevezett Ondol szobában (ágy nélkül) laknak, WC-vel és ágyneművel (matraccal és takaróval, amit a szoba padlójára terítenek, hogy éjszaka aludni tudjanak).
- Kényelmes templomi öltözéket a templom biztosít a résztvevőknek (mellény, nadrág), de alá meleg öltözetet kell hozni. Tisztálkodó szerek, törölköző, kényelmes cipő és meleg zokni legyen a csomagban.
- A buddhista kolostorokban tilos a dohányzás és az alkoholfogyasztás!
- A programban lesz Seon meditáció, lehetőség szerzetesekkel való beszélgetésre, és a 108 leborulás gyakorlása.

x Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai - csoportos körutazás
Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                          1 089 900               2                     2 179 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               130 000                 2                     260 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      2 439 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték 130 000 Ft/fő, szállás 10 éjszakára reggelivel, 9 vacsora helyi étteremben, 1 vacsora a kolostorban, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza: K-ETA engedély díja a belépéshez 6 000 Ft/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), fakultatív programok, utasbiztosítás.

 

További árak:

· egyágyas felár: 220 000 Ft/fő

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 55 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 35 000 Ft/fő kedvezmény..

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai - csoportos körutazás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n
Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő 
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                          1 089 900               2                     2 179 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               130 000                 2                     260 000 
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      2 439 800 
\n

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték 130 000 FT/fő, szállás 10 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

\n

A részvételi díj nem tartalmazza: K-ETA engedély díja a belépéshez 6 000 Ft/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), fakultatív programok, utasbiztosítás.

\n

 

\n

További árak:

\n

· egyágyas felár: 220 000 Ft/fő

\n

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 55 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 35 000 Ft/fő kedvezmény..

\n

 

\n

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

\n

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

\n

 

\n

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

\n

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

\n

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

\n
 

leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. 1 ágyas felár 220.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Belépési illeték 6.000 Ft fő
  3. Reptéri illeték 130.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 165149
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai - csoportos körutazás

Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai - csoportos körutazás

Dél-Korea, Körutazás Dél-Koreában

Útazonosító: 165149

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai - csoportos körutazás

Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai - csoportos körutazás

Dél-Korea, Körutazás Dél-Koreában

Útazonosító: 165149

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!