Egyiptom, a Nilus ajándéka I.

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Egyiptom, a Nilus ajándéka I. utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Ismerje meg a Nílus ajándékát: Egyiptomot! Sétáljon a sivatagon át Alexandriába, nézze meg a piramisokat. Élvezze Egyiptom nyújtotta luxus szállodáját és luxus hajóját.

Az utazásról:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Kairó – Asszuán és a Luxor – Kairó – Bu­da­pest út­vo­na­lon. Asszuántól Luxorig 5 csil­la­gos hajóval, egyébként pedig légkondicionált autóbusszal.

Repülési idők: A Budapest – Kairó repülőút hossza kb. 3 óra, a belső járatok egy- ill. másfél órásak.

Időzóna: Magyarországhoz képest plusz 1 óra.

Az utazás során az iroda jól felkészült idegenvezetője kalauzolja a csoportot, emellett egy helyi idegenvezető is végig jelen van. Ta­pasz­ta­la­taink szerint az egyiptomi kör­uta­zá­sok sikeres lebonyolításához mind­kettő­jük mun­ká­já­ra nagy szükség van.

Program:

1. nap: Kairó

Elutazás menetrend szerinti közvetlen járattal Feri­hegyről Kairóba, a muzulmán világ legnépesebb vá­ro­sába. Transzfer az 5 csil­la­gos szállodába (2 éj).

2. nap: Gízai Piramisok, Szfinx, Kairó

Délelőtt a Gízai Piramisok és a Szfinx meg­te­kin­té­se Kairó mellett. Több mint 4000 éve állnak ezek a ha­tal­mas építmények itt a sivatag szélén, bámulatba ejtve minden látogatót. Az ókori világ 7 csodája közül mára csak a Gízai Piramisok maradtak meg. To­vább­uta­zás Kairó központjába, vá­ros­né­zés (az Egyiptomi Múzeum a felbecsül­hetetlen értékű kincseivel, a Cita­della és a Mohamed Ali mecset, a Khan el Khalili bazár stb.).

3. nap: Asszuán, Philae

Transzfer a kairói repülőtérre, utazás Asszuánba, Egyip­tom legdélibb nagyvárosába. Látogatás az Asszu­áni-gát­nál, a világ egyik leg­na­gyobb vízi­erő­művénél. A gát mögött keletkezett Nasszer-tó hossza 500 km. Ezután Philae templomait tekintjük meg, melyeket a gát építése miatt Philae szigetéről egy másik szigetre telepítettek át. A következő prog­ra­munk a régi gránit­bányák, ahonnan a fáraók emlék­műveinek kőtömbjei is származnak. Itt talál­ha­tó az ún. befeje­zetlen obeliszk, amelyik a maga 35 méteres magas­ságával a leg­na­gyobb obe­liszk lehetett volna.
Ezt követően transzfer az 5 csil­la­gos hajóhoz, a szo­bák elfoglalása (3 éj). Délután felukkázás a Níluson.

4. nap: Asszuán, Abu Szimbel, nílusi hajóút, Kom Ombo

Délelőtt szabad program, pihenés a hajón, napozás.
Fakultatív program: Kirándulás légkondicionált autóbusszal a szudáni határ közelébe, Abu Szimbel több mint 3000 éves, sziklába vájt, hatalmas templo­mai­hoz – UNESCO vi­lág­örök­ség. (Indulás hajnali 4-kor, vissza­ér­ke­zés 13 óra körül.)
A fakultatív program ára: 21.400 Ft.
Délután hajózás a Níluson észak felé. Útközben Kom Ombo Ptolemaiosz-kori templomának meg­te­kin­té­se.

5. nap: Edfu, nílusi hajóút, Luxor

A Nílus bal partján található Edfu városa, körül­belül fél­úton Asszuán és Luxor között. Az itt található Hórusz-temp­lom a Krisztus előtti I. századra készült el, korának legtel­jesebb egyip­tomi emléke. Reggel láto­gatás a temp­lomban, majd tovább­hajózás. Az egyiptomi utazás egyik leg­na­gyobb élménye a nílusi hajóút (a part menti, ősi mód­szerekkel művelt földek a szub­trópusi növény­zettel és a földeken dolgozó emberekkel, a sivatagi tájak, a falvak, ahol megállt az idő stb.).

6. nap: Luxor, Karnak, Királyok völgye

Luxor helyén állott valaha Egyiptom hatalmas fő­vá­rosa, a „százkapus" Théba. Érthető, hogy az itteni műemlékek a leg­je­len­tő­sebbek és leg­ér­té­ke­sebbek. Délelőtt ba­ran­go­lás a Nílus bal oldalán, a halottak városában. Séta a Királyok völgyében a fáraó­sí­rok­hoz, majd a Memnon-kolosszusok és Hatsepszut királynő lenyűgöző környezetben fekvő halotti temp­lo­mának meg­te­kin­té­se. Délután a Nílus jobb partján lévő Luxori templom, majd a Luxor mellett található monumentális Karnaki templom meg­lá­to­ga­tása.
Transzfer a luxori repülőtérre, utazás Kairóba, transz­fer az 5 csil­la­gos szállodába (2 éj).

7. nap: Alexandria

Egész napos kirándulás a sivatagon át Egyiptom második leg­na­gyobb városába, Alexandriába, mely a Nílus-delta nyugati végében, a Földközi-tenger part­ján fekszik. Alexandria az ókor egyik leg­je­len­tő­sebb vá­ro­sa volt, az Egyiptomot meghódító Nagy Sándor ala­pí­totta több mint 2300 évvel ezelőtt. Vá­ros­né­zés (ka­ta­kom­bák, Pompeius oszlopa, Qaitbai-erőd, Mon­ta­zah Palota stb.), majd szabad program.

8. nap: Kairó

Transzfer a kairói repülőtérre, elutazás Ferihegyre menetrend szerinti közvetlen járattal.

Figyelem: Az egyiptomi viszonyok miatt néha elő­for­dul, hogy a belső repülő­járatok, illetve a hajó indulása változik, ilyenkor a programok sorrendje is mó­do­sul­hat. Ez egy megle­hetősen szegény afrikai ország, amelynek lakói nem a preci­zitásukról híresek. Számít­sanak arra is, hogy a szállodák katego­rizálása nem feltétlenül azonos az európaival.
Az Egypt Air járatszervezése miatt a belső járatok gyak­ran kora reggel vagy késő este közlekednek.

A szállásról:

4 éjszaka egy kairói 5 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, 3 éjszaka egy 5 csil­la­gos nílusi hajón.

Az elhelyezésről:

kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban.

Az ellátásról:

Félpanzió a szál­lo­dá­ban (reggeli, vacsora), teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora). Az út során valamennyi étkezés svédasztalos.

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 1702
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Egyiptom, a Nilus ajándéka I.

Egyiptom, a Nilus ajándéka I.

Egyiptom, Kairó

Útazonosító: 1702

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Egyiptom, a Nilus ajándéka I.

Egyiptom, a Nilus ajándéka I.

Egyiptom, Kairó

Útazonosító: 1702

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!