Izrael-Jordánia

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Izrael-Jordánia utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem
Az utazásról:

repülővel és autóbusszal

Program:

1. nap: Budapest – Tel-Aviv – Jaffa – Netanya
Elutazás Budapestről a reggeli órákban menetrend szerint járattal. Érkezés után városnézés TEL-AVIV-ban. Ellátogatunk JAFFA városába, az ókori kikötővárosba. A település manapság olyan, mint Szentendre, a művészek világa. Szállás Netanyán.

2. nap: Caesarea – Haifa – Akko – Tiberias
Reggeli után utazás a híres ókori kikötőbe, CAESAREA-ba (Heródes király építette kikötő, Római színház). Továbbutazás HAIFA-ba (Kármel-hegy, Perzsa kert). Délután a Keresztes lovagok városát, AKKO-t tekintjük meg. Szállás Tiberiasban.

3. nap: Názáreth – Genezáreti-tó
Egész napos kirándulás. NÁZÁRETH-ben található az Angyali Üdvözlet temploma. További programjaink helyszíne a GENEZÁRETI-TÓ és környéke.  TIBERIAS a zsidó vallás szent városa. TABGHA a csodás kenyér- és halszaporítás helyszíne. CAPERNAUM fő látnivalója Szent Péter háza. YARDENIT keresztelőhely a Jordán folyóban. Szállás Tiberiasban.

4. nap: Jerash – Amman
Reggeli után utazás Jordánia felé. Határátkelés után látogatás JERASH-ban, a világ legjobb állapotban fennmaradt római kori romvárosában (erődfalak, Artemisz Temploma, Hadrianus kapu, diadalív, fürdők, Római Színház stb.). Délután városnézés AMMAN-ban, a jordán fővárosban: Citadella, Római Színház stb. Szállás Ammanban.

5. nap: Amman – Sivatagi Kastélyok
Utazás a „Sivatagi kastélyokhoz”. A kastélyokat az iszlám kialakulásának kezdetén az Omajjád kalifák építették, az oázis pedig Arábiai Lawrence főhadiszállása volt a törökök elleni küzdelemben. A sivatagi várak és kastélyok vidéke Ammantól keletre, a szaúdi határig terjedő félsivatagos, kő- és homoksivatagos területen alakult ki. Szállás Ammanban.

6. nap: Madaba – Nebo-hegy – Bethánia – Kerak – Petra
Reggeli után utazás MADABÁ-ba, Jordánia legnagyobb keresztény lakosú városába. Az ezerötszáz éves mozaik térkép megtekintése után továbbutazás a NEBO-HEGY-re, ahol Mózes az Ígéret földjét megpillantotta. Ellátogatunk a híres keresztes várhoz KERAK-ba. Útközben pihenő a JORDÁN folyónál, ahol Keresztelő Szent János Jézust megkeresztelte. Szállás Petrában.

7. nap: Petra – Wadi Rum – Aqaba
Reggeli után irány PETRA, a Nabateusok kétezer évvel ezelőtti székhelye, a „Rózsaszín Város”. A rózsaszín-vörös homokkőbe vésett épületek és barlangok között gyalog és lóháton ismerkedünk meg az egyedülálló látvánnyal. Petra megtekintése után továbbutazás WADI RUM-ba, amely az egyetlen vörös homokú sivatag a Közel-Keleten. Ezen a holdbéli tájon járt Arábiai Lawrence, aki az Arab Forradalom idején itt képezte ki a sivatagban vándorló beduinokat. Fakultatív lehetőség a táj igazi megismerésére egy jeep túra keretében (helyszínen fizetendő). Érkezés a Vörös-tenger partjára az esti órákban. Szállás Aqabában.

8. nap: Aqaba – Holt-tenger - Massada - Jeruzsálem
Reggel visszatérés Izraelbe. Irány a Holt tenger, a Föld legmélyebb pontja. Fürdési lehetőség, ahol a nagy sótartalmú vízben az ember csak lebeg. Látogatás MASSADA-n a gigantikus erődben, a zsidó nép hősies helytállásának színhelyén. Utazás a hegyre kabinos felvonóval. Este érkezés Jeruzsálembe, szállás.

9. nap: Jeruzsálem – Betlehem
Egész napos városnézés JERUZSÁLEM-ben. Délelőtt séta az Óvárosban: Via Dolorosa, Golgota, Templom-hegy (felmenetel a templomhegyre a helyi palesztinhatóságok engedélyének függvénye), Utolsó vacsora, Dávid sírja, Mária elszenderülése-temploma Israel Múzeum, ahol Holt-tengeri tekercsek egy része kiállításra került stb. Délután látogatás BETLEHEM-ben, a Születés-templomának megtekintése. (A betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem tudunk vállalni!) Szállás Jeruzsálemben.

10. nap: Jeruzsálem – Tel-Aviv – Budapest
Reggeli után ismét JERUZSÁLEM! Ellátogatunk az Olajfák hegyére, Miatyánk-temploma, Dominus Flevit, Gecsemáni kert, Nemzetek-temploma, Siratófal, Zsidó negyed, Cardo, stb. Ebédszünet után az Újváros látnivalóival ismerkedünk (Knesset, Yad Vashem a hatmillió zsidó mártír emlékhelye). Délután utazás Tel-Avivba, transzfer a repülőtérre. Este hazautazás az ELAL menetrendszerinti járatával. Érkezés Budapestre a későesti órákban.

A szállásról:

középkategóriás szállodák

Az ellátásról:

reggeli

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 12951
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Izrael-Jordánia

Izrael-Jordánia

Izrael, Caesarea

Útazonosító: 12951

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Izrael-Jordánia

Izrael-Jordánia

Izrael, Caesarea

Útazonosító: 12951

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!