Japán, a felkelő nap országa

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Japán, a felkelő nap országa utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Japán Földünk egyik legkülönlegesebb országa. Sok évszázados elszigeteltsége a külvilágtól egy sajátos, az európaitól teljesen különböző kultúrát hozott létre (furcsa szokások, eltérő életszemlélet, megdöbbentően változatos ételek, egzotikus műemlékek stb.).
Közismert, hogy a II. világháború után a japán gazdaság hihetetlenül gyorsan fejlődött. A romokból felépítették a világ egyik leggazdagabb országát. Japán egyik varázsát éppen az adja, hogy a szupermodern felhőkarcolók és technikai csodák mellett mindenhol ott vannak a múlt számunkra egzotikus emlékei, a buddhista templomegyüttesek, a sintoista szentélyek, a régi várak stb. A turisztikai attrakciókhoz tartoznak még a szép tájak, az elbűvölő japán kertek vagy a kézművesáruk hihetetlen gazdagsága, mindez a világ egyik legbiztonságosabb és egyik legtisztább országában. Utazásunkat a kirándulásokhoz egyik legideálisabb időszakban bonyolítjuk le. Tartsanak velünk!

Az utazásról:

Budapestről Tokióba, illetve Osakából Bu­da­pest­re menetrend szerinti repülőjáratokkal (egy európai átszállással). Japánban lég­kon­di­cio­nált autóbusszal, a Fujitól Kyotóig pedig a híres expresszvonattal, a Shinkansennel.

Repülési idők: Európából Japánba a repülőút hossza 11-12 óra.

Időzóna: Magyarországhoz képest plusz 8 óra, de az európai nyári időszámítás idején csak 7 óra.

Program:

1. nap:

Délelőtt elutazás Budapestről egyszeri átszállással Tokióba.

2. nap: Tokió, Kamakura

Megérkezés Tokió nemzetközi repülőterére a reggeli órákban (helyi idő szerint), majd félnapos kirándulás egy közeli kisvárosba, a Csendes-óceán partján fekvő Kamakurába. Ez a város a XII. század végétől közel 150 éven keresztül Japán katonai vezetőjének, a sógunnak volt a székhelye. Ebből a korszakból származnak értékes műemlékei. Látogatás a Tsu­ru­ga­oka Hachimangu szentélyben, majd a Ko­to­ku­in templom területén lévő Nagy Buddha-szobor meg­te­kin­té­se (11 méter magas bronzszobor a XIII. szá­zad­ból). Szállás Tokióban (3 éj).

3. nap: Tokió

8-9 órás vá­ros­né­zés a japán fővárosban, a világ egyik leg­na­gyobb metropoliszában. Elő­ször láto­ga­tás a Meiji-szentélyben, majd séta a Császári Palota előtti téren. Kora délután sétahajózás a Su­mi­da folyón, majd Tokió legrégibb és leg­nép­sze­rűbb budd­his­ta templomával, az Asakusa-templommal is­mer­ke­dünk (apró ajándékboltok sokasága). Végül fel­me­gyünk a 2012 májusában átadott Skytree toronyba, mely 634 méteres magasságával a világ leg­ma­ga­sabb tornyaként került be a Guinness Rekordok könyvébe. A 350 méter magasan lévő ki­lá­tó­te­rasz­ról le­bi­lin­cselő pano­ráma nyílik az egész városra, a modern felhőkarcolók sokaságára. Tiszta időben még a Fuji is látszik. (A Skytree belépőjegy foglalása legkorábban csak 6 hónappal a látogatás napját megelőzően lehetséges, ezen katalógusunk meg­je­le­né­se után, így a japán partnerirodánk is ezekkel a feltételekkel tudja a csoportbelépőket lekérni és nagy eséllyel visszaigazolni. Amennyiben valamilyen oknál fogva nem sikerül a csoportfoglalás a Skytree toronyba, a párizsi Eiffel-torony mintájára épített Tokyo torony 150 méter magas kilátóteraszáról gyö­nyör­köd­het­nek a panorámában.)
Este fakultatív le­he­tő­ség ide­gen­ve­ze­tőnk­kel ki­pró­bál­ni az érdekes és modern japán metróközlekedést: utazás Tokió központjába, séta a Ginza negyedben.

4. nap: Nikko, Chuzenji-tó, Kegon-vízesés

Szabad program Tokióban, le­he­tő­ség további ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás egy nagy hegyek között fekvő kisvárosba, Nikkóba, és a körülötte fekvő nemzeti parkba. Látogatás a me­se­szép Toshogu-szentélyben. Ez az épü­let­együt­tes a XVII. századi japán művészet talán leg­pom­pá­sabb alkotása.
Nikko felett, közel 1300 méter magasan található egy vad­re­gé­nyes hegyi tó (a Chuzenji-tó), ahová egy pano­rámaút vezet fel. Séta a tóparton, majd a 100 méter magasból lezúduló Kegon-vízesés meg­te­kin­té­se (Japán egyik leglátványosabb vízesése).
A fakultatív program ára: 18.000 Ft (garantált in­du­lás).

5. nap: Fuji, Hakone, Shinkansen (szuperexpressz)

Búcsú Tokiótól, utazás a Fujihoz, az ország leg­ma­ga­sabb hegycsúcsához, a japánok szent he­gyé­hez (3776 méter magas). Először a hegy lá­bai­nál lévő Fuji Információs Központban be­ren­de­zett kis mú­zeu­mot nézzük meg, majd az autóbusszal 2000 méter feletti magasságba kapaszkodunk (szép idő­ben a pano­ráma fe­lejt­he­tet­len). Délután ba­ran­go­lás a Fuji közelében lévő Hakone Nemzeti Parkban, mely természeti szépségei és gyógyforrásai miatt a tokióiak egyik kedvenc üdülőövezete. Hajózás a bájos Ashi-tavon, rövid pihenő az Owakudani-völgy forró kénes forrásainál, majd to­vább­uta­zás Shin­kan­sen­nel Kyotóba (2 éj). A körutazás egyik nagy él­mé­nye ez az utazás az egyes szakaszokon közel 300 km/óra sebességgel száguldó expresszvonattal.
Figyelem: a bőröndöket külön kocsival szállítják (1 bőrönd/fő engedélyezett).

6. nap: Kyoto

A régi császári főváros, a másfél milliós Kyoto Japán mű­em­lé­kek­ben leg­gaz­da­gabb városa. A több ezer műemlék közül az egész napos vá­ros­né­zés során a következőket tekintjük meg: a Kiyomizu buddhista templom épü­let­együt­tese (teraszáról gyönyörű pano­ráma a városra, a környék ódon házaiban rengeteg kézműves- és ajándékbolt), a Sanju-Sangendo csar­nok (benne 1001 darab XIII. századi Kannon-szobor, középen az ezerkarú Kannon monumentális szobra), a Heian-szentély (pompás épü­let­együt­tes elbűvölő kertekkel és tavakkal), a Nijo várkastély (a sógunok kyotói rezidenciája volt) és az Arany Pavilon (Yo­shi­mit­su sógun aranylemezekkel borított nya­ra­ló­ja a világ egyik legszebb japánkertjében).

7. nap: Nara, Osaka

Elutazás a közeli Narába, mely az első egységes japán állam központja volt 1250 évvel ezelőtt. Séta egy kellemes parkban, ahol több száz szelíd őz szabadon kószál, majd Japán egyik leg­je­len­tő­sebb műemlékét nézzük meg, a Todaiji-templomot. A hatalmas, fából készült főépületben található Japán leg­na­gyobb bronzból készült Buddha-szobra (16 méter magas). Ezután is­mer­ke­dés a Kasuga-szentéllyel, majd to­vább­uta­zás Osakába. A modern metropolisz az ország második legfontosabb gaz­da­sá­gi és kereskedelmi központja Tokió után. Lá­to­ga­tás az impozáns osakai várkastélyban (lát­vá­nyos kiállítások, szép park), majd a város harmadik évezredet idéző ki­lá­tó­pont­ja következik, mely két egymás melletti felhő­kar­co­ló tetejét össze­kö­tő teraszon található. Szállás Osakában (2 éj).

8. nap: Hiroshima, Miyajima

Szabad program Osakában, le­he­tő­ség egyénileg felfedezni a város további ne­ve­zetes­sé­geit (pl. Universal Studios, kikötői negyed az Akváriummal, a múzeumokkal, üzletekkel stb.).
Fakultatív program: Hiroshima, Miyajima-sziget
Egész napos kirándulás Shinkansennel Nyugat-Ja­pán leg­na­gyobb városába, Hiroshimába, mely 1945-ben a világ első atombomba-támadásának színhelye volt. Látogatás a robbanás epicentruma közelében berendezett Béke Emlékparkban (em­lék­mű­vek, érdekes em­lék­mú­ze­um). Délután ki­rán­du­lás komppal a japánok szent szigetére, Miya­ji­má­ra, az Itsukushima-szentély meg­te­kin­té­se (az ország egyik legidillikusabb helye).
A fakultatív program ára: 77.900 Ft (garantált in­du­lás).

9. nap:

Elutazás Osakából egy európai átszállással Bu­da­pest­re. Érkezés magyar idő szerint a késő esti órák­ban.

A szállásról:

7 éjszaka 4 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban.

Az elhelyezésről:

Kétágyas, fürdőszobás  szobákban.

Az ellátásról:

Büféreggeli / fakultatív félpanzió (5 ebéd a 2., 3., 5., 6., 7. napokon).

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 1700
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Japán, a felkelő nap országa

Japán, a felkelő nap országa

Japán, Hokkaidó, Tokió

Útazonosító: 1700

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Japán, a felkelő nap országa

Japán, a felkelő nap országa

Japán, Hokkaidó, Tokió

Útazonosító: 1700

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!