KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2024.10.19 - 10.27
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.19 - 10.27

Tartson velünk a KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 9 nap / 7 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Peking - kínai nagy fal - Luoyang - Xi'an - Sanghaj - Suzhou - (Hangzhou) - Guilin - Yangshuo - Hongkong (Makaó)

Kína, ez a páratlan kulturális örökséggel rendelkező, szélsőségektől sem mentes ország hatalmas, sokszínű és folyamatosan változó. Kínába ezért mindig kihívás és kaland az utazás, akár először, akár többedszer járunk itt. Látnivalóinak száma szinte feldolgozhatatlan. A császárvárosok, a Nagy Fal, a kínai agyaghadsereg régmúlt időkről mesélnek, Sanghaj és Hongkong a modern Kína portréját festik meg, a Dél-Kínai hegyvidék és a Li folyó nyugalmas tájai a természet időtlenségét dicsőítik. A kínai körutazás a legszebb látnivalók mellett Kína igazi arcát is igyekszik megmutatni.

2024. áprilisi csoport programját ide kattintva tekintheti meg.

Előkészületben: 2024. október.

1. nap o Budapest - Peking

Délután elutazás repülőgéppel Budapestről Pekingbe átszállással.

2. nap o Peking

Megérkezés délután Pekingbe, Kína fővárosába. Este egy igazi pekingi kacsavacsora élménye vár az utazóra. Előtte séta Peking egyik leghíresebb bevásárló utcáján, a Wangfujingon. Transzfer a szállodába, három éjszakai szállás reggelivel Pekingben.

3. nap o Peking

Ismerkedés Kína második legnépesebb városával. Peking nevének jelentése: északi főváros, amely a Ming Birodalomban elfoglalt helyét és betöltött központi szerepét tükrözi. Látogatás a Kunming-tó partján emelkedő Nyári Palotánál és egy helyi gyöngymanufaktúrában. Látogatás a világ legnagyobb terén, a Tian'anmen téren. Itt található a Mao Mauzóleum, valamint az Országos Népi Gyűlés csarnoka, valamint a Palotamúzeum bejárata. Az 1406-1420 között épült Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztia uralkodóinak lakóhelye volt, 24 császár uralkodott innen csaknem 500 éven keresztül. A császári udvarnak és előkelőségeknek fenntartott palotaegyüttes megtekintése. Séta Liulichang antik utcáján és vásárlási lehetőség.

4. nap o Peking

A 2008-as pekingi olimpiai falu - a Madárfészek Stadion és a Pekingi Nemzeti Vízi Központ, a Vizes kocka megtekintése kívülről, majd a Szellemek útja és a Ming császárok temetkezési helyének megtekintése. Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a kínai nagy fal Pekinghez legközelebb eső részéhez. A lenyűgöző nagy fal egyike a világ hét csodájának, a különböző korszakokban épült falszakaszok, erődítményrendszerek hossza megközelíti a 7200 km-t. Látogatás egy tradicionális teaházban.

5. nap o Peking - Luoyang

Az Ég templomának - szó szerint lefordítva az Ég oltárának megtekintése, amely az egyik legnagyobb kínai templom-együttes. Az Égi Imádságok csarnokát a Vöröslépcső-híd köti össze a Mindenség Istenének templomával és a kőoltárral, ahol a császár mutatott be áldozatot az Égnek és őseinek a téli napforduló idején. Peking további felfedezése hutong túra keretében, jellegzetes helyi riksákkal a város keskeny sikátorain. Délután transzfer a pályaudvarra, elutazás szuperexpressz vonattal Luoyangba. Transzfer a szállodába, egy éjszakai szállás reggelivel.

6. nap o Luoyang - Xi'an

Reggel látogatás a Longmen-barlangoknál. A Yi-folyó partján elszórva mintegy kétezer barlang és fülke található, eredetileg több mint százezer szoborral. A legismertebb barlangok: a Lótuszvirág-barlang és a Tízezer Buddha barlangja. Később látogatás a harcművészetekben jártas buddhista szerzeteseiről híres Shaolin kolostorban, majd egy kung fu bemutató, melyet az ott élő mesterek és tanítványok mutatnak be. Az egyedülálló temető, a Pagodaerdő felkeresése, mely a szerzetesek sírkövei fölé egy-egy pagoda tör az ég felé. Útban a vasútállomás felé a Fehér Ló templomának megtekintése, mely Kína legrégibb 68-ban alapított buddhista temploma. Utazás Xi'anba vonattal, majd transzfer a szállodába. Két éjszakai szállás reggelivel Xi'anban.

7. nap o Xi'an

Xi'an Kína egykori fővárosa, amely nevének jelentése ,,örök béke" elsősorban az agyaghadseregről nevezetes, de innen indult a híres selyemút is. Reggel a városon kívül található páratlan terrakotta katonák megtekintése. A kínai agyagkatonákat i.e. 209-210-ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáztatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában. A 652-ben épült Nagy Vadlúd pagoda megtekintése. A Wende császárné emlékének szentelt robosztus téglaépület fa belső szerkezetet rejt, főcsarnokában három Buddha-szobor látható. A régi városfal és a muszlim negyed felkeresése, séta a bazárban, melynek történelme a Tang dinasztia idejéig nyúlik vissza, és a selyemúton ideérkező muzulmán kereskedőknek adott otthont. Szállás Xi'anban.

8. nap o Xi'an - Sanghaj - Suzhou

Kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre és elutazás belföldi repülőjárattal Sanghajba. Később transzfer Suzhou városába, Jiangsu tartomány délkeleti részébe, mely gyönyörű kertjeiről, selyemtermeléséről, csatornáiról nevezetes. A mintegy hétezer éves múltú városban a Suzhou Múzeum, a Szerény hivatalnok kertjének megtekintése, mely a város egyik legnagyobb és legszebb kertje, ahol csarnokok, pavilonok, folyosók, harsány növényzet által szegélyezett tavak, mesterséges szigetek sokasága tárul a látogatók szeme elé. Később a Selyemmúzeum megtekintése, majd vásárlási lehetőség egy selyemüzemben. A hagyomány szerint i.e. 2640-ben Xi Ling császárné szorgalmazta először a kiterjedt selyemhernyó tenyésztést. Közel háromezer évig a selyemtermelés Kína monopóliuma volt. Késő délután a Jinji-tó környékének felfedezése. Egy éjszakai szállás Suzhou-ban.

9. nap o Suzhou - Sanghaj

Kora reggel utazás Sanghajba, ahol városnézés: a csillogó sáfrány falairól felismerhető Jade Buddha templom megtekintése, amelynek belsejében egy két méter magas, ékszerekkel feldíszített fehér jade Buddha szobor ül. Később a Yu Yuan (Örömök) kertje, az óváros és a Bund felfedezése, mely Sanghaj gyarmati korszakát idéző partszakasz a Huangpu folyó partján. Látogatás a folyó túloldalán a felhőkarcolókkal tarkított Pudong negyedben, a Kelet Gyöngye tv-torony megtekintése. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a Huangpu folyón. Szállás Sanghajban.

10. nap o Sanghaj (Hangzhou)

Reggeli után szabadprogram Sanghajban vagy fakultatív program: egész napos kirándulás Hangzhou városába, ebéddel. A város központjában elterülő Nyugati-tavat Kína egyik legfestőibb vidékeként tartják számon. A lankás, zöld dombokkal övezett tó illatozó lótuszvirág-takarójával régi koroktól fogva ihletője a művészeteknek. Hajózás a Nyugati-tavon, majd a Hat Harmónia pagoda és a Lélek Rejteke kolostor felkeresése. Később látogatás egy tea ültetvényen, ahol Kína egyik leghíresebb zöldtea fajtáját termelik. Vacsora egyénileg. Szállás Sanghajban.

11. nap o Sanghaj - Guilin

Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Kína déli részére, Guilinbe, a Délkínai-hegyvidék jellegzetes mészkőtornyainak lábánál fekvő városba. Városnézés: a Nádfuvola-cseppkőbarlang, az Elefántormány-hegy, a Fubo-hegy, valamint a Nap és Hold pagodák felkeresése. Szállás Guilinben.

12. nap o Guilin - Yangshuo

Hajózás a Li-folyón a Tű-hegyek mentén Yangshuo városába. A hajóút során páratlan karsztképződmények, hegyek láthatók, a folyón tutajok úsznak, a parton bivalyok és lovak legelnek, különleges hangulatot áraszt a mesebeli táj. Yangshuoba érkezve séta a Nyugati utcán, a város legrégebbi utcáján. Szállás Yangshuoban.

13. nap o Yangshuo - Gulin - Hongkong

Transzfer a vasútállomásra, elutazás szuperexpressz vonattal Guilinből Hongkongba, (menetidő kb. 4 óra) transzfer a szállodába. Hongkong és Makaó a Kínai Népköztársaság különleges igazgatású területei. A nyüzsgő metropolisz a világ kereskedelmi és gazdasági központjainak egyike. Gyalogos városnézés a Kowloon-félszigeten, a város esti fényeinek megtekintése. Szállás Hongkongban.

14. nap o Hongkong (Makaó)

Egész napos szabadprogram Hongkongban vagy fakultatív program: kirándulás komppal Makaóra, a volt portugál gyarmatra, ahol városnézés ebéddel: a Makaó Múzeum, a Szent Pál katedrális romjai, Largo do Senado - a portugál városrész főtere, a Lou Lim Lok kert, majd látogatás egy kaszinóban. Délután visszautazás komppal Hongkongba. Vacsora egyénileg. Szállás Hongkongban.

15. nap o Hongkong

Félnapos városnézés Hongkong-sziget látnivalóival: a Man Mo templomot követően kirándulás a Viktória-csúcshoz, melyre az 1888-ban megépült sikló előtt kínai szolgák hada hordta fel a gazdag lakosokat. A csúcsról fenséges kilátás nyílik a felhőkarcolókkal teli kikötőre. Később Aberdeen nyüzsgő hajókkal tömött kikötőjének felkeresése, ahol kis lélekvesztő szampanok, halászhajók kacskaringóznak a hatalmas úszó éttermek között. A riviérára emlékeztető Repulse-öböl után Wanchai negyed felkeresése. Transzfer a repülőtérre, elutazás éjfél körül Budapestre átszállással.

16. nap o Hongkong - Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Minimum létszám: 15 fő.

Szállás:

13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban 

Ellátás:

+ 9 alkalommal ebéd vagy vacsora

x KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Peking és Hongkong - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon,
  helyi repülőjáratokkal Xi'an - Sanghaj - Guilin útvonalon, 1 db feladott poggyásszal,
  Peking - Luoyang - Xi'an és Guilin - Hongkong között szuperexpressz vonattal, másodosztályon,
  a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

 • 13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

 • 11 alkalommal ebéd vagy vacsora

 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • vízumdíj

 • borravalók (javasolt mértéke kb. 8-10 USD/fő/nap)

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • fakultatív programok
  (minimum létszám: 10 fő)
  o Hangzhou kirándulás, ebéddel
  o Sanghaj - hajókirándulás a Huang Pu folyón
  o Makaó kirándulás, ebéddel

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Az ár tartalmazza:


  \n
 • utazás repülőgéppel Budapest - Peking és Hongkong - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon,
  \nhelyi repülőjáratokkal Xi\'an - Sanghaj - Guilin útvonalon, 1 db feladott poggyásszal,
  \nPeking - Luoyang - Xi\'an és Guilin - Hongkong között szuperexpressz vonattal, másodosztályon,
  \na körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

 • \n
 • 13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

 • \n
 • 11 alkalommal ebéd vagy vacsora

 • \n
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

 • \n
 • magyar idegenvezető

 • \n

\n

Az ár nem tartalmazza:


  \n
 • vízumdíj

 • \n
 • borravalók (javasolt mértéke kb. 8-10 USD/fő/nap)

 • \n
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • \n
 • útlemondási biztosítás

 • \n
 • fakultatív programok
  \n(minimum létszám: 10 fő)
  \no Hangzhou kirándulás, ebéddel
  \no Sanghaj - hajókirándulás a Huang Pu folyón
  \no Makaó kirándulás, ebéddel

 • \n


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. illeték 0 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 185462
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína, Peking

Útazonosító: 185462

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína, Peking

Útazonosító: 185462

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!