Madagaszkár legjava - csoportos körutazás

Ft-tól/fő 1.120.000
Időpont: 2020.10.29 - 11.10
Legjobb ár: 1.120.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.10.29 - 11.10

Tartson velünk a Madagaszkár legjava - csoportos körutazás utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 13 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.120.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 13 nap / 12 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

 

Madagaszkár... egy teljesen egyedülálló világ. A makik hazája, az orchideák országa, a világ legnagyobb vaníliatermesztője, álombeli tengerpartok, lenyűgöző tájak. A `nyolcadik kontinens`, ahol az állat-és növényvilág 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható. Mindig mosolygó lakosok, ma is élő hagyományok, rejtélyes babonák és mítoszok, és a `mora-mora`, azaz a természet és az egyszerű életkörülmények diktálta lassú élettempó - egy utazás nem csak térben, hanem időben is...

Madagaszkár, a Föld egyik kihagyhatatlan úticélja.

Ebben a programban Madagaszkár legváltozatosabb helyeit látogatjuk végig: teraszos rizsföldekkel tűzdelt hegyi fennsíkok jellegzetes falvaikkal, vadnyugatra emlékeztető sziklás tájak, buja, trópusi esőerdők, a száraz Dél tüskés-bokros sivatagjai és szavannái, és Ifaty csodálatos tengerparti strandjai. A kontinensnyi méretű sziget sokféle természeti arca mindenkit lenyűgöz. Találkozunk az egyedülálló növény- és állatvilág számos, szebbnél szebb és érdekesebb képviselőivel, és betekintést nyerünk a madagaszkári emberek mindennapjaiba, hagyományokkal átszőtt életébe is.

Programok

1. nap ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA

A repülőjárattól függően, de valószínűleg délután/este fogunk megérkezni Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk , hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba.

A várható késői érkezés miatt a főváros megtekintését valószínűleg az elutazás napjára hagyjuk.

Szállás és vacsora: Hotel Belvedere

 

2. nap ANTANANARIVO - ANDASIBE

Antananarivo - Andasibe (135 km, körülbelül 3-4 óra)

Miután megreggeliztünk, elindulunk kelet felé, hogy megkezdjük felfedező utunkat ezen a különleges szigeten.

Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon , ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók ; de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel.

Délután megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, két híres park : az Analamazoatra Nemzeti Park és a Mantadia Nemzeti Park mellé.

Meglátogatjuk a Vakona Lodge Magán Rezervátumát : a legjobb lehetőség, hogy elkészítsük szelfinket az itt élő  barátságos lemúrokkal !

Fakultatív program estére: sötétedés utáni esti állatles rezervátumban, az éjszaka aktív állatfajták megfigyelésére: kaméleonok, pillangók, stb. (A program árát a részvételi díj nem tartalmazza.)

Szállás és vacsora: Andasibe Hotel

 

 

3. nap ANDASIBE - ANTANANARIVO

Andasibe - Antananarivo (135 km, körülbelül 3-4 óra)

A mai napon reggeli után a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg , mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdők a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthonai. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj.

A park meglátogatása után visszaindulunk Antananarivoba, ahol városnézésre indulunk : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az << alsó >> és << felső >> várost.

Szállás és vacsora: Hotel Trano Bongo

 

 

4. nap ANTANANARIVO - AMBATOLAMPY - ANTSIRABE

Antananarivo - Ambatolampy (68 km, kb 1,5 óra)

Ambatolampy - Antsirabe (100 km, kb 2 óra)

 

Miután megreggelizünk a szállodában, elhagyjuk a fővárost, elindulunk délnek és megkezdjük utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Az utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át: gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjei, egyszerű, vöröskőből épült házai, kedves, közvetlen lakosai között.

Útközben megállunk Ambatolampy faluban , hogy meglátogassunk egy autentikus, tradicionális öntödét és műhelyt , ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból (a zebu a helyi, púposhátú szarvasmarha) készült különböző használati tárgyakat készítenek. A madagaszkári iparművészet méltán híres: a csakis kézzel készített, ízléses, időigényes és minőségi termékeket sok helyen megcsodálhatjuk majd még. Európában ma már aligha találkozhatunk ilyen "kezdetleges", de nagyon emberközeli és emberközpontú műhelyekkel; a Madagaszkáron tett utazásunk során garantáltan az lesz a benyomásunk, mintha nem csak térben, hanem időben is utaznánk...

Kis pihenőt beiktatva egy panorámikus sétát teszünk a rizsföldek között . A földeken mindenfelé láthatjuk a helyieket kizárólag kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni szorgalmasan és fáradságosan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni! Magunkba szívhatjuk az érintetlen környezetet, az egyszerűségükben megejtő kis falvakat, ami távol áll a mi világunktól.

Ezután továbbindulunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe -be, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több "becenevet" is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse-pousse -ok (kézi hajtású riksák) városa. Ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe , valamint egy ékszerkészítő atelier -be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel - így folytatva ismerkedésünket a helyi iparművészettel.

Vacsora és szállás: Couleur Café Guest House

 

 

5. nap ANTSIRABE - AMBOSITRA - RANOMAFANA

Antsirabe -Ambositra (90km / 2h)

Ambositra - Ranomafana (167km / 3h30)

Ma reggeli után különleges városnézésre indulunk: pousse-pousse-ra (riksákra) szállunk és így fedezzük fel Antsirabe városát: megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát.

Reggeli után továbbindulunk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát , amely a madagaszkári fafaragás központja, és az e művészetükről híres úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség listáján szerepel . Az erdőművelésben és fafaragásban generációk alatt szerzett szakértelmük a mindennapi élet összes területén meglátszik: a legtöbb használati tárgyuk, a házaik mind fából készülnek, minden fafelület gazdagon díszített és alaposan megmunkált. Hihetetlen, de a házakat és a sírokat a mai napig szög, zsanér, agy egyéb fém alkatrész nélkül, csak fából, faszögek és facsapok segítségével építik.

Meglátogatunk egy zafimaniri fafaragó műhelyt , ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Bár a formák, motívumok hasonlók, a dekoráció minden esetben a faragó mester személyiségétől függ, így nincs két ugyanolyan tárgy.

Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba , amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése "meleg víz", a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva.

Vacsora és szállás: Hotel Centrest

 

 

6. nap RANOMAFANA - AMBALAVAO

Ranomafana -  Fianarantsoa (67 km / 2h)

Fianarantsoa - Ambalavao (56km / 1h 30)

Bőséges reggeli után indulunk el szállodánkból, hogy elkezdjük az eddiginél még közelebbről felfedezni Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk: joggal hívják a szigetet a "nyolcadik kontinens"-nek. A Ranomafana Nemzeti Park, az UNESCO Világörökség része és az ország második leglátogatottabb nemzeti parkja számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik: itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok, stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye, így végre garantáltan, testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári makikkal! Más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres bambusz-lemúr is, illetve a vörös maki és a törpe egérmaki is.

A park meglátogatása után továbbindulunk Fianarantsoa-ba, a ,,jó tanulás városába" (nevét jó hírű középiskoláiról és egyetemeiről kapta), Madagaszkár második legnagyobb városába, ahol városnézést követően felkeressük Pierrot Men, a leghíresebb madagaszkári fotográfus fotóműhelyét is . A nemzetközi hírű és nemzetközi díjakat nyert fotóművész Fianarantsoa-ban lakik, és fényképeiből kiállítótermet rendezett be a városban. Bár a művész nem csak Madagaszkáron fotózik, de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki és sokan úgy tartják, ő készíti és készítette a valaha készült legszebb képeket a szigetről - melyek sokszor egy szempillantás alatt berepítenek minket a malgas emberek összetett, rejtélyes világába, számos hagyománnnyal és mítosszal átszőtt életébe.

Továbbutazunk és estére megérkezünk Ambalavaoba, itt fogjuk az éjszakánkat tölteni.

Vacsora és szállás: Hotel Aux BougainVillées

 

7. nap AMBALAVAO - RANOHIRA

Ambalavao - Anja (20 km, 30 perc)

Anja - Ihosy  (130km)

Ihosy - Ranohira (91km)

Reggeli után megtudjuk testközelből is, miről híres Ambalavao városa: meglátogatunk ugyanis egy papírgyártó műhelyt , ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak.

Ezután továbbutazunk dél felé, és megállunk az Anja magánparkban , ahol egy két órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban, a gyönyörű panorámás tájban, túránk alatt pedig vidám gyűrűsfarkú maki-csapatokkal találkozhatunk. A makik vígan élnek ebben a nagyon jól szervezett, a helyi lakosok kezdeményezésében alapított magánparkban, amelynek bevételei a falu megélhetését biztosítják; nagyon jó példát mutatva ezzel Madagaszkár többi régiójának a turizmus és a helyi lakosság fenntartható, gyümölcsöző együttéléséről. A régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedünk sétánk alatt.

Fájó szívvel, de otthagyjuk a makikat, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. A mai napon utunkon a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosai átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd füves-fás szavannák és végül Isalo ezer-formájú homokkő sziklái tűnnek fel és itt már a tájat a barna, zöld és okkersárga színek uralják. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek jellemzőibe, ugyanis ma három törzs területén haladunk át. (Madagaszkáron összesen 18 népcsoport és számos nyelvi dialektus van.)

Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz: az << Isalo ablaka >> elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét . Varázslatos élményben lesz részünk, ahogyan a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben; gyönyörű fotókat készíthetünk.

Vacsora és szállás: Hotel Isalo Ranch

 

 

8. nap RANOHIRA, ISALO NEMZETI PARK

Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában: az Isalo Nemzeti parkban . A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzetének túlnyomó része itt is endemikus: tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok, stb. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás: catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt.

Javasolt esti program: tiszta időben sétáljunk ki a szálloda mellé és csodáljuk meg a csillogó Tejutat és ezernyi csillagot az afrikai égbolton: Madagaszkáron ez az egyik legjobb hely a Tejút megfigyelésére.

Vacsora és szállás: Hotel Isalo Ranch

 

 

9. nap RANOHIRA - TULEAR - IFATY

Ranohira - Sakaraha  (110km / 2h)

Sakaraha - Tuléar (125km / 2h 30)

Tulear - Ifaty (27km / 1h)

Megreggelizünk, majd elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket : e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek... Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, és lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Tuléar városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: "a Nap városa", vagy: "a város, mely sosem alszik". Tulear az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa.

Itt először is meglátogatjuk a híres Tulear-i Arborétumot , ahol több mint ezer lemúr-, teknős-, kígyó- és kaméleonfaj él, valamint a sziget déli régiójára jellemző valamennyi furcsa növényfajt megtalálhatjuk, akik leleményesen alkalmazkodtak a rendkívül száraz éghajlathoz.

Ifaty-ba indulás előtt még felfedezzük az úgynevezett Kagylópiacot is, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk.

Tulearból most már csak egy órás utazást teszünk, hogy megérkezzünk Ifaty halászfaluba és csodás tengerpartjára, az Indiai óceán (Mozambiki csatorna) partjára . A hangulatos, festői kis halászfalu, kedves, mosolygós lakosai, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei, és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék... Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári "mora-mora" (jelentése: lassan-lassan) életstílus a napok alatt, amely során megérdemelt pihenésünket töltjük tengerparti szállodánkban.

Vacsora és szállás: Hotel Nautilus

 

 

10. nap IFATY

A mai nap a szabadságé, nincs szervezett program , mindenki kedvének és igényeinek megfelelően szervezheti ezt a napot.

Ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra, hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök moraját, és figyeljük a halászok évszázados rutin szerinti mozgását.

De ha aktívabb programot szeretnénk, akkor is bőven válogathatunk tevékenységekből. Íme néhány tipp: búvárkodhatunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál, hajózzunk ki motoros csónakkal és figyeljük meg a hatalmas púposhátú bálnák játékát, ugrásait, családi életét (a bálnaszezonban: július és szeptember között), vegyünk részt egy tradicionális "vezo" (az itt élő halász népcsoport) halászaton, vagy modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton, tegyünk egy felejthetetlen quad túrát a homokdűnéken, menjünk el kora reggeli madárlesre, vagy egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet... Meglátogathatjuk a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés erdőt is, ahol megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott "cseles" növényzetet és "ravasz" lakóit: kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, és ha szerencsénk van, makikat is; valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által napi rendszerességgel használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel.

Esti program: ma esténket egy igazi autentikus, malgas ünnep hangulatában töljük  : vacsora után egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket, népi táncaikat. A malgas táncok egyszerűek, csak egy kis ritmusérzék kell hozzá, a helyiek biztosan nagyon fogják értékelni, ha mi is beállunk közéjük!

Vacsora és szállás: Hotel Nautilus

 

 

11. nap IFATY - TULEAR -ANTANANARIVO Belföldi repülőjárat

Reggeli után a mai napon a belföldi járat indulásától függően visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járata repít minket vissza a fővárosba , Antananarivo-ba.

Buszunk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba. Délután elmegyünk a hatalmas kézműves, tradicionális piacra: megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit és ha szeretnénk, megvásárolhatjuk szuveníreinket: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.

Vacsora és szállás: Hotel Belvedere

 

 

12. nap ANTANANARIVO - ....... - BUDAPEST

Ma reggeli után ellátogatunk a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotához , melyet a madagaszkári emberek az ország legszentebb helyének tartanak. Ez a történelmi hely egykor Madagaszkár királyainak nyújtott otthont.  A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját.

A járat indulásától függően autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre , hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A programban megjelölt szállodák a foglaltság függvényében változhatnak

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk, különösen, ha az árfolyam és / vagy az üzemanyagárak ingadozása jelentős. Az útvonalak és árak változhatnak a repülőjáratok törlése vagy túlfoglalás, a menetrend változása, a rossz időjárás és útviszonyok, sztrájk, politikai problémák, az üzemanyagellátás problémái, területek bezárása, természeti katasztrófák, mint például földrengések, ciklonok, áradások és más vis major esetén.

 

x Madagaszkár legjava - csoportos körutazás

 

 

Madagaszkár legjava - csoportos körutazás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5 • nemzetközi repülőjegy
 • repülőtéri illetékek
 • belföldi repülőjegy illetékekkel
 • szállások a megjelölt középkategóriás hotelekben és lodge-okban (kétágyas szobában)
 • félpanziós ellátás (reggeli és vacsora)
 • bérelt jármű költségei az út teljes idejére (üzemanyaggal, sofőrrel)
 • angol nyelvű idegenvezető végig a program alatt (belföldi repülőjeggyel)
 • belépő az összes programra
 • nemzeti parkokban a helyi idegenvezető díja
 • vízum (kb. 35 euro, a repülőtéren érkezéskor igényelhető és felvehető
 • választható módozatú BBP biztosítás
 • borravalók: ajánlott 5 USD / fő / nap

esetleges egyágyas felár: 125.000,- Ft


Felárak*:
 1. Egyágyas felár 125.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 131354
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Madagaszkár legjava - csoportos körutazás

Madagaszkár legjava - csoportos körutazás

Madagaszkár, Körutazás Madagaszkáron

Útazonosító: 131354

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Madagaszkár legjava - csoportos körutazás

Madagaszkár legjava - csoportos körutazás

Madagaszkár, Körutazás Madagaszkáron

Útazonosító: 131354

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!