Madeirai vakáció és Lisszabon

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Madeirai vakáció és Lisszabon utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Madeira Portugáliához tartozó mesés sziget az Atlanti-óceánban, Afrika partjaival egyvonalban. A „virágok szigeteként” is szokták emlegetni. Itt pihenünk és közben lehetőségünk lesz a vulkánikus sziget látványosságainak megtekintésére. Az óceán mérséklő hatása miatt a hőmérséklet még szeptemberben is általában 25°C körüli, de nyáron sem nagyon emelkedik 30°C fölé. Visszaúton Lisszabonban lesz városnézésünk, mely során megtekintjük a főváros főbb látványosságait.

Az utazásról:

Repülős utazás.

Program:

1. nap: Magyarország – Funchal

A repülőgép menetrendjének megfelelően átszállással utazás a portugál szigetre, Madeirára. Várhatóan este érkezünk a funchali repülőtérre. Transzfer a szállodába. Szállásunk Funchal belvárosától kb. 2 km-re található Dorisol hotelkomplexumában lesz. A 3 csillagos hotelek (Mimosa, Estrelicia és Buganvilia) egymás mellett találhatók, az épületek egymás között átjárhatók, a medencék és a szolgáltatások és minden szállóvendég számára használhatók mindhárom hotelben.

2. nap: Funchal tengerpart

Egész napos pihenés a szállodában fürdési lehetőséggel. A szálloda szobái balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral, a fürdőszobák hajszárítóval felszereltek. A hotel medencével is rendelkezik, rövid sétával pedig elérhető a tengerparti sétány (kb. 500 m), a Lido, számos fürdési lehetőségével.

3. nap: Funchal városnézés – délután fürdés, pihenés a tengerparton

Reggeli után autóbusszal transzfer Funchal városába, gyalogos városnézésünket a helyi piacon, Marcado dos Lavradores-nél kezdjük. Itt számtalan virágot, gyümölcsöt, zöldséget, halat, szuveníreket árulnak a helyi kereskedők. Ezt követően a katedrálist, a kikötőt és a szép tereket keressük fel. Látogatást teszünk a meseszép Botanikus kertbe, ahol megcsodálhatjuk a sziget legszebb flóragyűjteményét. Programjaink befejezéseképpen Madeira különlegességeit, a hímzéseket és a madeirai borokat nézzük meg, ill. kóstoljuk meg. Ezt követően transzfer vissza a szállodába. Természetesen, akinek van kedve, azok maradhatnak a városban, nekik önállóan kell visszamenniük a szállodába (pl. taxival). Ha bent maradnak a városban, akkor libegővel felmehetnek a központ fölé magasodó hegyre, a Montéra. Innen mesés a kilátás a városra és az óceánra. A kalandvágyók egy speciális szállítóeszközzel le is jöhetnek a hegyről.

4. nap: Pihenés vagy Nyugat – Madeira, Porto Moniz (fakultatív kirándulás)

Reggelit követően vagy napoznak, pihennek, fürdenek, vagy elindulnak velünk egy egész napos fakultatív szigettúrára. Első állomásunk Camara de Lobos lesz, a híres halászfalu, majd a világ második legnagyobb sziklafalát, a Cabo Giraot nézzük meg. A tavalyi év során felújítások zajlottak és csodálatos, egyben félelmetes üvegpadlójú terasz épült, ahol lenézve az 580 méteres mélység tátong és lábunk alatt dübörögve csapódnak a sziklához az óceán hullámai. A következő állomásunk Ribeira Brava lesz, mely megőrizte a helyi tradíciókat. A városkában számtalan utcai kávézó található. Utunkat folytatva Madeira első vízi erőművénél (Serra de Agua) elhaladva érkezünk a sziget legészaknyugatibb pontjához, Porto Moniz-hoz. Ebéd. A településen a lávakövek közt található természetes fürdők nyújtanak lenyűgöző látványt. A „fürdőhelyeket” a dagály tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gondolja, rövid ideig ki is próbálhatja ezt az érdekes medencét. Ezt követően utunkat a hegyekben található Paul da Serra fennsíkon folytatjuk, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Az óceánparti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza a szállodánkba.

5. nap: Pihenés

Egész nap fürdés vagy pihenés.

6. nap: Fürdés vagy É-K madeirai kirándulás

Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy kirándulás Madeira É-K-i részére. Kirándulásunk első megállója Camachanál lesz, ahol egy vesszőfonó műhely érdekességeit nézzük meg. A vesszőfonás a sziget hagyományos iparága. Folytatjuk utunkat a sziget egyik legmagasabb pontjára, a Pico de Areirora. (1818 m). Szép időben mesés kilátás nyílik a közeli hegyekre, völgyekre. Gyümölcs- és zöldségültetvények mentén haladunk tovább északra. Hegyoldalak mentén érjük el Faialat, ahol ebédelünk. Folytatjuk utunkat Santanaban. Itt tradicionális építésű házacskákat tekintünk meg. Ezt követően érkezünk el túránk csúcspontjára, a sziget É-K csücskére. Leírhatatlan a látvány. Meredek triász-kori sziklaszirtek, alattunk a morajló-hömpölygő óceán. Élményekkel gazdagon érkezünk vissza kb. 17 órakor a szállodánkhoz.

7. nap: Pihenés

Egész napos fürdés vagy pihenés a szállodában.

8. nap: Funchal – Lisszabon

Reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után először autóbuszos, majd gyalogos városnézés Lisszabonban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló több száz éves torony. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál felfedezők szobrait láthatjuk. A Szt. Jeromos kolostorban indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget a tengeri útjához. A belvárosba érve megtekintjük a főteret, a Praca do Comerciot, felsétálunk az Alfama szűk sikátoraihoz. Megtekintjük Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban született.). Folytatjuk utunkat a Katedrális (Sé) megtekintésével. Ezt követően a Szent György várból szép rálátásunk lesz a városra és a Tejo-partra. A szabadprogram során lesz lehetőség vacsorázásra is, mert ezen a napon nincs szervezett vacsora. Késő este transzfer a reptérre és hazaindulás.

9. nap: Lisszabon – Magyarország

Hajnali órákban érkezés Budapestre.

 

 

1. nap: Magyarország - Funchal
A repülőgép menetrendjének megfelelően átszállással utazás a portugál szigetre, Madeirára. Várhatóan este érkezünk a funchali repülőtérre. Transzfer a szállodába. Szállásunk
 
2. nap: Funchal tengerpart
Egész napos pihenés a szállodában fürdési lehetőséggel.
 
3. nap: Funchal városnézés - délután fürdés, pihenés a tengerparton
Reggeli után autóbusszal transzfer Funchal városába, hogy gyalogos városnézésünket a helyi piacon, Marcado dos Lavradores-nél kezdhessük. Itt számtalan virágot, gyümölcsöt, zöldséget, halat, szuveníreket árulnak a helyi kereskedők. Ezt követően a katedrálist, a kikötőt és a szép tereket keressük fel. Látogatást teszünk a meseszép Botanikus kertbe, ahol megcsodálhatjuk a sziget legszebb flóragyűjteményét. Programjaink befejezéseképpen Madeira különlegességeit, a hímzéseket és a madeirai borokat nézzük meg, ill. kóstoljuk meg. Ezt követően transzfer vissza a szállodába. Természetesen, akinek van kedve, azok maradhatnak a városban, nekik önállóan kell visszamenniük a szállodába (pl. taxival). Ha bent maradnak a városban, akkor libegővel felmehetnek a központ fölé magasodó hegyre, a Montéra. Innen mesés a kilátás a városra és az óceánra. A kalandvágyók egy speciális szállítóeszközzel le is jöhetnek a hegyről.
 
4. nap: Pihenés vagy Nyugat - Madeira, Porto Moniz (fakultatív kirándulás)
Reggelit követően vagy napoznak, pihennek, fürdenek, vagy elindulnak velünk egy egész napos fakultatív szigettúrára. Első állomásunk Camara de Lobos lesz, a híres halászfalu. Majd a világ második legnagyobb sziklafalát (580 m), a Cabo Giraot nézzük meg, illetve innen pillanthatunk le az alattunk hömpölygő óceánra. A következő állomásunk Ribeira Brava lesz, mely megőrizte a helyi tradíciókat. A városkában számtalan utcai kávézó található. Utunkat folytatva Madeira első vízi erőművénél (Serra de Agua) elhaladva érkezünk a sziget legészaknyugatibb pontjához, Porto Moniz-hoz. Ebéd. A településen a lávakövek közt található természetes fürdők nyújtanak lenyűgöző látványt. A "fürdőhelyeket" a dagály tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gondolja, rövid ideig ki is próbálhatja ezt az érdekes medencét. Ezt követően utunkat a hegyekben található Paul da Serra fennsíkon folytatjuk, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Az óceánparti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza a szállodánkba.
 
5. nap: Pihenés
Egész nap fürdés vagy pihenés.
 
6. nap: Fürdés vagy É-K madeirai kirándulás
Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy kirándulás Madeira É-K-i részére. Kirándulásunk első megállója Camachanál lesz, ahol egy vesszőfonó műhely érdekességeit nézzük meg. A vesszőfonás a sziget hagyományos iparága. Folytatjuk utunkat a sziget egyik legmagasabb pontjára, a Pico de Areirora. (1818 m). Szép időben mesés kilátás nyílik a közeli hegyekre, völgyekre. Gyümölcs- és zöldségültetvények mentén haladunk tovább északra. Hegyoldalak mentén érjük el Faialat, ahol ebédelünk. Folytatjuk utunkat Santanaban. Itt tradicionális építésű házacskákat tekintünk meg. Ezt követően érkezünk el túránk csúcspontjára, a sziget É-K csücskére. Leírhatatlan a látvány. Meredek sziklaszirtek, alattunk a morajló hömpölygő óceán. Élményekkel gazdagon érkezünk vissza kb. 17 órakor a szállodánkhoz.
 
7. nap: Pihenés
Egész napos fürdés vagy pihenés a szállodában.
 
8. nap: Funchal - Lisszabon
Reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után először autóbuszos, majd gyalogos városnézés Lisszabonban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló több száz éves torony. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál felfedezők szobrait láthatjuk. A Szt. Jeromos kolostorban indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget a tengeri útjához. A belvárosba érve megtekintjük a főteret, a Praca do Comerciot, felsétálunk az Alfama szűk sikátoraihoz. Megtekintjük Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban született.). Folytatjuk utunkat a Katedrális (Sé) megtekintésével. Ezt követően a Szent György várból szép rálátásunk lesz a városra és a Tejo-partra. Késő este transzfer a reptérre és hazaindulás.
 
9. nap: Lisszabon - Magyarország
Hajnali órákban érkezés Budapestre.
A szállásról:

7 éjszaka *** szállodában.

Az elhelyezésről:

2-ágyas, tusolós, WC-s szobáiban (1 éj repülőn).

Az ellátásról:

Reggeli

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 3683
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Madeirai vakáció és Lisszabon

Madeirai vakáció és Lisszabon

Portugália, Madeira, Madeira

Útazonosító: 3683

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Madeirai vakáció és Lisszabon

Madeirai vakáció és Lisszabon

Portugália, Madeira, Madeira

Útazonosító: 3683

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!