Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2024.07.10 - 07.17
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.07.10 - 07.17

Tartson velünk a Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Big Bentől a Towerig, 3 nap Londonban
?  Legendák nyomában: Stonehenge és Warwick
?  Anglia történelmi várai és Oxford
?  Beatles és foci, Liverpool és Manchester

Angliában járva lépten-nyomon érezni az ősi hagyományokat. A Stonehenge súlyos kövei ugyanolyan drámaisággal hatnak ránk, mint Shakespeare pilleszárnyú gondolatai.
Horváth Zoltán - 29 éve idegenvezető

Program:

1. NAP: BUDAPEST - LONDON

A kora reggeli órákban repülés Budapestről Londonba. Egyből autóbuszra szállunk és irány a belváros. Délelőtt a monumentális Szt. Pál Székesegyházat keressük fel, majd a Towerbe látogatunk el, mely London híres erődítménye és elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek. Mellette látható a Tower Híd, amely London felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Szállás Londonban.

2. NAP: LONDON

Buszos és gyalogos séta keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. Programunkat a Westminster negyedben kezd­jük, ahol lefényképezhetjük a Parlament épületét, a Big Ben óra­tornyát és megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. A Parlament térről továbbsétálunk a Whitehallon, a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. felé. Ide csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezt követően lefényképezhetjük a Lovastestőrség lak­tanyáját is. Utunkat a St. James parkon keresztül a Buckingham-palota felé vesszük, ahol zajlik minden nap az őrségváltás is. Továbbhaladva, a Trafalgar téren lesz egy kis szabadprogram, amikor betérhetünk a közeli Sherlock Holmes Pub-ba, de ha vala­kit inkább a National Gallery kiállítása érdekel, akkor ők ez idő alatt annak gyűjteményével ismerkedhetnek. A kora esti órák­ban a Piccadilly Circus reklámjaiban gyönyörködünk, majd sétá­lunk a Sohoban, illetve a Kínai negyedben. Tovább sétálunk a Covent Gardenbe, ahol mutatványosok szórakoztatják a turistákat. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

3. NAP: LONDON - WINDSOR - LONDON

Reggeli után egyénileg el lehet menni vásárolni az Oxford Streetre, vagy velünk tarthatnak a Windsor kastély megtekinté­sére, mely évszázadok óta a királyi család rezidenciája, és a világ legnagyobb lakott kastélya. Látványos parkok és díszes lakosz­tályok fogadják a látogatókat. (A jegyvásárlás hetekkel az uta­zás előtt történik, ezért kérjük jelezzék előre a kastélylátogatási igényüket.) Windsor után bemegyünk London belvárosába, és aki szeretné, ekkor megtekintheti a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűj­teménye (így például a Rosetti kő is) található, de a Madame Tussauds Panoptikumot is lehet választani a szabadidőben. Arra is lesz lehetőség, hogy a várost madártávlatból nézzük meg a London Eye óriáskerekének kabinjából (javasolt az előre történő jegyvásárlás). Este visszamegyünk szállásunkra.

4. NAP: WINCHESTER - SALISBURY - STONEHENGE

Reggeli után busszal Winchesterbe megyünk. Rövid megálló a városban, ahol megnézhetjük a legendás Artúr király kerekasztalát. Folytatjuk utunkat Salisburybe. A katedrálisa, mely Anglia legmagasabb tornyával rendelkezik, meseszép. Itt talál­ható a Magna Carta legjobb állapotban lévő példánya. Ezt köve­tően a legendák nyomába indulunk. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy többezer éves és az, hogy ezt látni kell. A világon egyedül­álló helyszín turisztikai megtekintését szigorú szabályok men­tén engedélyezik, a belépőjegyet előre meg kell vásárolnunk. Ez vonatkozik néhány londoni látványosságra is. Ezek esetében fontos, hogy az útra történő jelentkezéskor utasaink döntsék el, hogy mely látványosságokat kívánnak megtekinteni. A nyilat­kozatoknak megfelelően vásároljuk meg előre a belépőjegye­ket, ezzel biztosítva a látnivalóhoz történő bejutást. A helyszíni jegyvásárlásokat nem tudjuk garantálni. Programunk végezté­vel az esti órákban érkezünk szállásunkra.

5. NAP: BATH - OXFORD

Mai napi első megállónk Bathban lesz. Anglia egyetlen melegvízű forrása itt található, így érthető, hogy kedvelt üdülőhely. Fő lát­ványossága a római fürdő, melyet meg is tekintünk. Ezt követi a Royal Crescent hatalmas félhold alakú épülettömbje, és a csoda­szép boltozattal rendelkező apátsági templom. Bath után Oxfordba buszozunk. A város a világ egyik legrégebbi és egyben leghíre­sebb egyetemének otthona. Az egyetemi negyed megtekintése után sétálunk a belvárosban, mely során érintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot is. Folytatjuk utunkat szállásunkra.

6. NAP: WOODSOCK - STRATFORD - WARWICK

Délelőtt az Oxford közelében lévő Woodstockba megyünk, ahol a Blenheim kastélyt keressük fel. Az 1700-as évek elején épült barokk kastély bekerült az UNESCO Világörökségei közé. Először a parkot, majd a díszes főépületet tekintjük meg. Programunk folytatásaként Shakespeare szülővárosa, a hangulatos Stratford-upon-Avon a következő úticélunk. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felében a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick várkastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

7. NAP: CHESTER - LIVERPOOL

A mai napon tovább haladunk észak felé. Először a 2.000 éves várost, Chestert keressük fel. A Rows árkádjai alatt és a belváros­ban sétálva olyan érzésünk támad, mintha visszalépnénk több száz évet az időben. Különleges a városfalon történő séta, nézelődés, de van itt római Amfiteátrum is. Mindezek ellenére a legszebb látni­való a katedrális, mely az angol gótika csodaszép épülete. Chestert elhagyva Liverpoolba megyünk. A város a magyarok többségé­nek két dolgot jelent: Beatles és a foci. Érthető, hogy a mi liver­pooli programunk is ezek köré csoportosul. Megnézzük a Beatles Múzeumot, utána sétálunk a belvárosban. Ezt követően mindenki eldöntheti, hogy milyen programot választ a szabadidejében. Lehet sétálni, vásárolni a központban, vagy megtekintheti az Anfield stadionban - ahol Szoboszlai is játszik -, lévő labdarugó relikviákat bemutató kiállítást (a stadionhoz történő kijutás egyé­nileg történik), vagy részt vesznek a Mersey folyón egy hajókirán­duláson. Programjaink végeztével szállásunkra utazunk.

8. NAP: MANCHESTER - REPÜLŐTÉR - BUDAPEST

A mai napi angliai programunk Manchester megtekintése. Buszunkból látni fogjuk a város két világhírű labdarugó csapa­tának stadionját, majd sétálunk a belvárosban. Ezt követően - ha a repülőgép menetrendje engedi -, egy fakultatív hajó­kiránduláson veszünk részt az Irwell folyón és a csatornákon. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és várhatóan a délutáni órákban repülés. Budapestre érkezés az esti órákban.

Nagy-Britanniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel lehet beutazni. A személyi igazolvány nem elegendő.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Repülővel

x Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 245.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (7 alkalom) 76.000 Ft fő
  3. Fix ülőhely a repülőjáratokon 19.000 Ft fő
  4. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 20.500 Ft fő
  5. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 37.500 Ft fő
  6. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 25.000 Ft fő
  7. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 15.000 Ft fő
  8. Utasbiztosítás - Prémium (repülős utakhoz, kiemelt védelem) 10.400 Ft fő
  9. Utasbiztosítás - Standard (repülős utakhoz) 7.200 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 183772
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel

Egyesült Királyság, Körutazás Nagy-Britanniában

Útazonosító: 183772

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel

Egyesült Királyság, Körutazás Nagy-Britanniában

Útazonosító: 183772

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!