Skócia Repülővel

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Skócia Repülővel utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Látogasson el velünk a misztikus Skóciába!

Az utazásról:

Menetrendszerinti repülővel

Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Útlevélhasználat!
Utasaink a program által érintett ország(ok)-ba csak érvényes magyarországi útlevél birtokában léphetnek be!
(további részletek a Külügyminisztérium honlapján)

Program:

1. nap: Budapest–Edinburgh
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal (átszállással) Edinburghba, transzfer a repülőtérről. Repülő menetrend függvényében séta a belvárosban. Szállásunk Edinburghban vagy környékén lesz.
2. nap: Edinburgh–Rosslyn-kápolna
Reggelinket elfogyasztva autóbuszos és gyalogos városnézésre indulunk ”észak Athénjében”, Edinburghban: Holyrood – a királynők palotája, a skót parlament modern épülete, Szent Egyed Székesegyház, a  középkori épületeket őrző „Királyi mérföld”– a Royal Mile, Princess Street, a nyüzsgő főutca, a város fölé magasodó impozáns vár stb.  A városnézést követően rövid szabadidő, majd autóbusszal utazunk a Rosslyn-kápolnához, Skócia egyetlen, a” DaVinci kód” által világhírűvé lett reneszánsz kápolnájához, mely a Templomos lovagok és szabadkőművesek emlékét is őrzi. Továbbutazunk a Firth of Forth (a Forth folyó torkolatának) hídján átkelve, este érkezünk szálláshelyünkre, a skót hegyvidék egy bűbájos kis falujába. Szállásunk ma estére Perth környékén lesz.
3. nap: Glamis kastély–whiskey főzde–Blair kastélya
Reggelit követően a királyi pompát sem nélkülöző,szellemek lakta Glamis kastélyba látogatunk. Felkeresünk egy whisky főzdét is –Skóciában járva az „élet vizének” megkóstolása kihagyhatatlan! Blair hófehér főúri kastélya és gyönyörű parkja egészen más képet mutat mint az angol királyi családhoz ezer szállal kötődő Glamis. Itt hű képet kapunk a skót nemesség életéről a középkortól napjainkig, gyönyörködve ékszereikben, bútoraikban, ruháikban, a park évszázados fáiban.  Szállásunk Inverness környékén lesz vacsorával.
4.nap: Urquhart vára-Eilean Donan-Glenfinnan-Neptun vízlépcső
A mai napon elsőként  a Loch Ness partján található Urquhart vár romantikus romjait tekintjük meg. Oda-útban garantáltan megmutatjuk Nessie-t is! Nem kevésbé romantikus a három tó összefolyásánál, egy kis félszigetre épült  Eilean Donan középkori vára- a Hegylakó c. film egyik helyszíne! Lenyűgözően szép a táj, melyen át utazva megérkezünk Glenfinnan-be, az 1745-ös jakobita felkelés helyszínére. Szép emlékmű utal az eseményre, s a Harry Potter rajongóknak is tartogat látnivalót a táj! Útban szállásunk felé még alkalmunk lesz megállni a Kaledóniai Csatornánál, a Neptun vízlépcsőnél.   Szállásunk Fort William v. környékén lesz vacsorával.
5.  nap: Glencoe–Loch Lomond–Stirling–Bannockburn-i csatamező (1314)
A szépséges  skót Felföld vár! Ballachullish szép tavaival, Glencoe (a Könnyek völgye) komor hegyeivel, a Rannoch-muir  széljárta tőzeglápjával- feledhetetlen élmény! Sokkal szelídebb a fénylő Loch Lomond- partja mentén utazva érkezünk Stirling várához, a középkori erődítményhez, a Felföld kapujához – megnézzük szépen felújított termeit, látványosan berendezett konyháját. Idő függvényében megállunk az 1314-es győztes bannockburni csata mezején, a győzelmet kivívó Robert de Bruce szobránál. Szállásunk Edinburgh v. környékén lesz.
6. nap: Abbotsford–Melrose apátság–Budapest
Korai reggeli a szállodában, majd  Melrose apátságát keressük fel, mely romjaiban is lenyűgöző. Utunk utolsó- és egyik legszebb –állomása Abbotsford, sir Walter Scott álom- kastélya, melyet saját tervei szerint, középkori kastély mintájára építtetett. Az eredeti berendezés, a rengeteg műtárgy, a személyes tárgyak sokasága mind a nagyszerű skót hazafi, a világhírű író szellemét idézi. Vele búcsúzunk Skóciától. A repülőtérre utazunk, majd menetrend szerint hazautazás (átszállással) Budapestre.

A szállásról:

5 éjszaka ***-os szálloda

Az elhelyezésről:

két ágyas, praktikusan berendezett, fürdőszobás szállodai szobákban

Az ellátásról:

3x félpanzió + 2 x reggeli az 5.és 6. napon

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 7013
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Skócia Repülővel

Skócia Repülővel

Egyesült Királyság, Skócia, Edinburgh

Útazonosító: 7013

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Skócia Repülővel

Skócia Repülővel

Egyesült Királyság, Skócia, Edinburgh

Útazonosító: 7013

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!