Szudán ismeretlen piramisai

Ft-tól/fő 370.000
Időpont: 2021.03.11 - 03.20
Legjobb ár: 370.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.03.11 - 03.20

Tartson velünk a Szudán ismeretlen piramisai utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 10 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 370.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 10 nap / 8 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Részletes program

1-2. nap: Budapest-Kartúm-Dongola

Késő esti kartúmi érkezésünk és a megérdemelt pihenés után reggel irány Núbia! Terepjáróinkkal a sivatag felé vezet utunk. Hosszú napunk lesz, kóstolót kapunk a hatalmas Szaharából. Késő délután érjük el Kerma pálmaligetektől és mogyoróbokroktól zöldellő medencéjét. Szállás: hotel Kartúmban, vendégház Dongolában.

3. nap: egyiptomi fáraók kéznyoma és Kerma - a bronzkori Núbia szíve

Kerma az ókori Egyiptom nagy riválisa, az Afrika mélyére hatoló kereskedelmi utak vámszedője. Az ötezer éves város lenyűgöző romjai és kincses múzeuma után Tombosz felé tartunk. Itt I. Thotmesz egyiptomi fáraó monumentális határkősztéléit látogatjuk meg. Ha időnk engedi, a harmadik zuhatagnál is megállunk, hogy kattintsunk néhány elragadó tájképet. Átellenben a hírneves Darb el-'Arbain karavánúttal mi aszfaltozott sztrádán érkezünk meg szerény, de barátságos vendégházunkba. Szállás: Wawa.

4. nap: Szoleb - Ó-Dongola és a szúfi qubbák csendje

A napot Szolebben kezdjük, az ország legépebb óegyiptomi templomának grandiózus oszlopai alatt sétálunk végig. Ezután búcsút intünk vendéglátónknak, és Ó-Dongolába indulunk. Az ősi keresztény királyság, Makuria központja ez, a maga gránitoszlopos bazilikáival. A napot a régió szúfi ,,szentjeinek" méhkas alakú sírépítményei között búcsúztatjuk, mielőtt nekivágunk az útnak Karima felé. Szállás: hotel Karimában.

5. nap: Amon isten szülőhelye és a fekete fáraók nyughelye

A Dongola-Karima közti sivatagi út jutalma a Dzsebel Barkal (UNESCO Világörökség). Ez a magányos sziklatömb a fáraókat védelmező ureusz-kígyó alakjában tetszeleg, a környező templomok faragott kövei istenek és uralkodók hőstetteit suttogják. A Szent Hegy körül a legendás fekete fáraók piramisai és ragyogó színekkel festett sírkamrái következnek Nuriban és El Kurruban. A nap végén a Barkal megmászására is jut időnk, pazar kilátással a rommezőre és a lustán kanyargó Nílusra. Szállás: hotel Karimában.

6. nap: A Bayuda-sivatag bazaltja

A Bayuda hív! Egész napos utunk során gyönyörködünk a porló homokból kibukkanó ébenfekete vulkáni kőzetek formáiban. A világ egyik legelhagyatottabb részén vágunk át, szinte halljuk majd a földkéreg reccsenő-roppanó tektonikus zaját. Szállás: Meroé vendégház.

7. nap: Meroé piramismezői

és egy elfeledett civilizáció öröksége A bronzkori Kerma, a vaskori Kús után Meroé birodalmában járunk (UNESCO Világörökség). Afrikai és egyiptomi stílusokat vegyítő, még álló épületek, gigantikus víztározók nyomai, égbetörő piramisok tucatjai! Begrawiya királyi és elit temetkezési helye az ország büszkesége. Délelőtt a majd' 2000 éves főváros palotakörzetét járjuk be, délután pedig utunk egyik csúcspontja, a piramismező következik. A hatalmas területen 171 felépítményt ismer a régészet, ebből 82 darab (!) piramis, melyek nagy részét kívül-belül lesz alkalmunk felfedezni. Szállás: Meroé vendégház.

8. nap: a szavanna oroszlánistenei

A lélegzetelállító piramisokat magunk mögött hagyva Naqába érkezünk - az egykori szentélykörzetben meroéi uralkodók keze nyomát találjuk a szent hegyek védelmező árnyékában. Natakamani király és Amanitore királynő oroszlános templomát kifinomult domborművek borítják, melyek az egyiptomi, afrikai és antik művészet legszebb hagyományait ötvözik. Kőhajításra a remekbe szabott Amon-templom kosfejű szfinxei sorakoznak, természetesen őket is alaposan szemügyre vesszük. A naqai csodák után a vaskori birodalom újabb központját keressük fel Muszawarat esz-Szufrában, ahol a gigantikus víztározó mellett szintén gyönyörű templom, valamint egy rejtélyes épületegyüttes - Afrika egyik legnagyobb ókori palotája - állnak. Erre a napra felejtsük el az árusoktól hemzsegő világörökségi helyszíneket, a sivatag csendjében lesz módunk ámuldozni. Talán utoljára láthatjuk e módon Meroé, Naqa és Muszawarat méltóságteljes romjait az egyre divatosabb szudáni turizmus új hullámai előtt. A gazdag programot követően ismerősként köszöntjük majd kartúmi szállodánkat. Szállás: szálloda Kartúmban.

9-10. nap: Kartúm és búcsú Afrikától

Ébredés után felfedezzük az ezerarcú szudáni fővárost. A közeli péntek mecset müezzin éneke kísér minket a Nemzeti Múzeumba, ahol alapos leckét kapunk a régió gazdag történetéről. A kertben újraépített óegyiptomi templomok (!) állnak, amiket a Nasszer-gát emelésekor, az 1960-as években kövenként menekítettek ide a régészek. Lesz min merengeni a pálmák árnyékától hűs korzón, a mellékfolyóit összefűző, hatalmas Nílus partján. Délután Afrika egyik legnagyobb piacát látogatjuk meg Omdurmanban: szantál, tömjén, kávé és fűszerek színes foltjai között lavírozunk a nyüzsgő bazárban. A hazatérők késő este búcsút intenek a kontinensnek, másnap délelőtt érkezik repülőjük Budapestre. A tovább utazókkal reggel indulunk Aszmarába. Szállás: Kartúm.

Ételek, italok

reggeli, 3 ebéd, 4 vacsora

Ár tartalmazza

 • 8 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban és vendégházakban, reggelivel
 • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
 • minden kiegészítő transzfert (dzsip, komp)
 • a magyar és helyi csoportvezetők díját
 • a csoportos vízumügyintézés díját
 • az idegenvezetést

Az ár tartalmazza

8 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban és vendégházakban, reggelivela részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert (dzsip, komp)a magyar és helyi csoportvezetők díjáta csoportos vízumügyintézés díjátaz idegenvezetést

x Szudán ismeretlen piramisai

Szudán ismeretlen piramisai utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Utazás repülőgéppel
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Szervízdíj
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Baleset-, Betegség-, poggyászbiztosítás - Optimum 9.000 Ft fő
 2. Baleset-, Betegség-, poggyászbiztosítás - Prémium 15.800 Ft fő
 3. Belépők, engedélyek, borravalók, egyéb kinti költségek és ezek ügykezelési díja 0 Ft fő
 4. Egyágyas felár 170.000 Ft fő
 5. Repülőjegy 75.000 Ft fő
 6. Repülőtéri illeték 125.000 Ft fő
 7. Útlemondási biztosítás 11.400 Ft fő
 8. Útlemondási biztosítás (programár, repülőjegy, illeték) 11.400 Ft fő
 9. Vízumdíj 22.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 142344
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Szudán ismeretlen piramisai

Szudán ismeretlen piramisai

Szudán

Útazonosító: 142344

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szudán ismeretlen piramisai

Szudán ismeretlen piramisai

Szudán

Útazonosító: 142344

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!