Trópusi meseországok: Malajzia és Szingapúr I.

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Trópusi meseországok: Malajzia és Szingapúr I. utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Ezen körutazásunk Ázsia két csodaszép országát, a Magyarországon eddig érdemtelenül elhanyagolt Malajziát és Szingapúrt mutatja be. Mindkét or­szág­ban a lakosság nagy részét 3 különböző nép teszi ki: malájok (muzulmánok), indiaiak (hinduk) és kínaiak (buddhisták vagy taoisták) élnek együtt békében. A körutazás egyik nagy élményét éppen a különböző népek, kultúrák, vallások megismerése jelenti.
Szingapúrról közismert, hogy a világ egyik leg­fej­let­tebb országa, a városállam pazar építészetével a világon csak nagyon kevés ország versenyezhet. Ugyanakkor Malajzia is óriási fej­lő­dé­sen ment keresztül az elmúlt 40 évben, kiváló infra­struk­tú­rá­val várja a turistákat.
Mindkét ország az egyenlítő közelében fekszik, ahol a táj, a falvak, a városok szépségét meg­sok­szo­roz­za a buja trópusi növényzet. A nap­pali csúcs­hő­mér­sék­le­tek egész évben általában 30 és 35 fok között mozognak, ennél me­le­gebb csak ritkán fordul elő.

Az utazásról:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, egyszeri át­szál­lás­sal (érkezés Kuala Lumpurba, elu­ta­zás Szingapúrból). Malajziában és Szin­ga­púr­ban légkondicionált autóbusszal.

Repülési idők: Közép-Európából a repülőút hossza kb. 12 óra.

Időzóna: Magyarországhoz képest plusz 7 óra.

Program:

1. nap:

Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Malaj­ziá­ba.

2. nap: Kuala Lumpur

Érkezés Kuala Lumpur szupermodern nemzetközi repülőterére helyi idő szerint a késő délutáni órák­ban. Transzfer a Kuala Lumpur-i szállodába (3 éj).

3. nap: Kuala Lumpur

Az egész napot Kuala Lumpurban töltjük. Az autó­bu­szos vá­ros­né­zés során több hosszabb-rövidebb fotó­szü­ne­tet tartunk, például a Petronas tornyoknál (a világ legmagasabb ikertornyai), a Nemzeti Emlék­mű­nél, a Nemzeti Mecsetnél, a Függetlenség terén és a Királyi Palotánál. A nap folyamán látogatást teszünk a nagyszerű Kézműves Központban, a híres Ma­dár­park­ban (a világ egyik leg­na­gyobb madár­park­ja, ahol a trópusi madarakon kívül az egzo­ti­kus vegetációban is gyönyörködhetünk), valamint a Nemzeti Múze­um­ban (amely kiválóan bemutatja Malajzia tör­té­nel­mét és népeinek kultúráját). A kínai negyedben tett séta közben látjuk majd a színpompás hindu Sri Ma­riamman-templomot. A nap egyik csúcspontját jelenti a vacsora helyszíne: a forgó étterem a Kuala Lumpur toronyban, mely a világ egyik legmagasabb tévé­tor­nya (421 méter magas).

4. nap: Batu-barlangok, dzsungeltúra, Kuala Lumpur

Barangolás Kuala Lumpur kör­nyé­kén. Először a Batu-barlangokhoz látogatunk, ahol egy híres hindu szentély található.
A maláj főváros körül még több helyen van eredeti esőerdő. Is­mer­ke­dés a malajziai dzsungellel, le­he­tő­ség sétára, könnyű túrára.
A nap hátralévő részében szabad program Kuala Lum­pur­ban.

5. nap: Lata Iskandar vízesés, Cameron-hegység (Tanah Rata, pillangófarm, teaültetvények)

Utazás Kuala Lumpurtól észak felé előbb autópályán, majd kanyargós hegyi utakon a Cameron-hegy­ség­be. Az út mentén néhány pici bennszülött falu is felbukkan. Pihenő a Lata Iskandar vízesésnél.
A Cameron-hegység 1500 méter magasan fekvő han­gu­la­tos üdülőhelyei egész évben ideális klímát biztosítanak, a nappali csúcshőmérsékletek szinte mindig 20 és 25 Celsius fok között vannak. Is­mer­ke­dés Tanah Ratával, a hegység fő üdülőhelyével, majd látogatás egy pillangófarmon, ahol sokféle egzotikus élőlényt mutatnak be. A nap csúcspontját egy gyö­nyö­rű­szép teaültetvény meglátogatása jelenti, itt a tea feldolgozási folyamatával is megismerkedhetünk.
Szállás a Cameron-hegység egy szép fekvésű szál­lo­dá­já­ban (1 éj).

6. nap: Sam Poh Tong barlangtemplom, Kuala Kangsar, Kuala Sepetang mangroveerdő, Penang

Utazás tovább észak felé. Leereszkedünk a Ca­me­ron-hegységből, majd Ipoh városa mellett meg­né­zünk egy nagyon érdekes kínai buddhista bar­lang­templo­mot (Sam Poh Tong). A templom épü­let­együt­teséhez tartozó díszkert az egyik legszebb egész Malajziában.
Ezután Perak tartomány szultánjának székvárosával, Kuala Kangsarral ismerkedünk. Fotószünet az ezer­egy­éj­sza­ka meséire emlékeztető Ubudiah-me­cset­nél, valamint a régi és az új szultáni palo­tá­nál.
Kora délután egy kitérőt teszünk a tengerpart melletti Kuala Sepetang mangroveerdőbe. Lehetőség rövid erdei sétára egy széles pallókra épített tanösvényen, majd egy faszénégető üzem meg­te­kin­té­se.
Megérkezés Penang szigetére a világ egyik leg­hosszabb hídján keresztül (13,5 km). Szállásunk Batu Ferringhi üdülőhelyen lesz egy tengerparti szál­lo­dá­ban (2 éj). Figyelem: Penang szigete mentén a tenger vize nem elég tiszta ahhoz, hogy ideális legyen fürdésre, a turisták inkább a szállodák úszó­me­den­céit részesítik előnyben.

7. nap: Penang, Georgetown

Vá­ros­né­zés Penang szigetének gyönyörű fő­vá­ro­sá­ban, Georgetownban, melyet az angolok ala­pítot­tak, ma nagyrészt kínaiak lakják, és szám­ta­lan történelmi nevezetességének köszönhetően része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek. A legérdekesebb látnivalók a Wat Chaiya Mangkalaram thai templom (a világ egyik leg­na­gyobb fekvő Buddha-szobrával), a kínai Khoo klán pazar temploma és székháza (ahol egy érdekes múzeum a klán történetét is bemutatja), a britek által épített Cornwallis erőd, valamint a tengerbe benyúló mólók mentén a vízre épült faházakból álló városnegyed (egy egészen kü­lön­le­ges életforma).
A vá­ros­né­zés után szabad program az indiai ne­gyed­ben, majd délután a közeli Kek Lok Si templomot nézzük meg (a hegytetőn álló építmény a leg­je­len­tő­sebb buddhista templomegyüttes Ma­laj­ziá­ban).

8. nap: Putrajaya, Melaka

Reggel búcsú Penang szigetétől, utazás autópályán déli-délkeleti irányban Melakába. Útközben meg­ál­lunk Putrajayában. Kuala Lumpur közelében épült fel az utóbbi másfél évtizedben ez a gyö­nyö­rű­szép város, Malajzia új kormányzati központja. Putra­ja­ya még a sokat látott nagy világutazókat is lenyűgözi modern palotáival, parkjaival, tavaival. A rózsaszín márványból épült Putra-mecset talán a leglátványosabbnak számít Délkelet-Ázsiában. Vá­ros­né­zés, majd to­vább­uta­zás a melakai szállodába (1 éj).

9. nap: Melaka, Szingapúr

Melaka Malajzia legrégibb városa, fekvésének kö­szön­he­tő­en a középkor óta Délkelet-Ázsia egyik legfontosabb kereskedelmi központja. Már az euró­pai­ak megjelenése előtt a kínaiak, majd az arabok gyarmatosították, az 1500-as évektől pedig előbb a portugál, aztán a holland, végül az angol gyar­mat­bi­ro­da­lom fontos városa volt. Mindegyik gyarmatosító rajta hagyta a nyomát a településen, nem csoda, hogy a számtalan szép épülettel, történelmi emlékkel rendelkező város az UNESCO vi­lág­örök­ség részét képezi.
Vá­ros­né­zés, majd látogatás a Baba Nyonya Mú­ze­um­ban, ahol betekintést nyerhetünk a városban élő kínaiak évszázadokkal ezelőtti életmódjába. Rövid szabad program, majd utazás a Maláj-félsziget déli csücskébe. Johor Bahru városából átkelés azon a hídon, mely a Maláj-félszigetet köti össze Szingapúr szigetével. Az útlevél-ellenőrzések és a vámvizsgálat után to­vább­uta­zás a városközponti szállodába (2 éj).

10. nap: Szingapúr

Egész napos vá­ros­né­zés a szuperlatívuszok vá­ro­sá­ban. Szingapúr ne­ve­zetes­sé­gei közül nehéz egy-ket­tőt kiemelni, a nap során egyik csoda a másik után következik. Egy kis ízelítő: a városközpont csúcs­mo­dern épületei, pano­ráma a Marina Bay Sands Hotel tetejéről (3 felhőkarcoló tetejét egy hajót formázó óriási terasz fogja át), a Singapore folyó menti gyönyörű házsorok, a történelmi épületek a brit gyarmatosítás időszakából, a Raffles Hotel (Ázsia egyik legpatinásabb szállodája), a gyönyörűen felújított kínai negyed, a hasonlóképpen szép indiai negyed és maláj negyed, az Orchard Road (ahol több mint 20 hatalmas pláza/bevásárlóközpont van egy­más mellett), a botanikus kert fe­lejt­he­tet­len eg­zo­ti­kus vegetációja (legszebb része a Nemzeti Orchidea Kert) stb.
Fakultatív program: Kétórás sétahajózás a Szin­ga­púr környéki szigetvilágban. A késő délutáni in­du­lás­nak köszönhetően Szingapúr építészeti remekeit mind nappali fényben, mind esti dísz­ki­vi­lá­gí­tás­ban meg­cso­dál­hat­juk.
A fakultatív program ára: 16.800 Ft – egyszerűbb büfé­va­cso­rá­val.

11. nap: Szingapúr

Délelőtt pihenés a szál­lo­dá­ban, szabad program, vagy pedig részvétel az idegenvezetőnk által szer­ve­zett kiránduláson a híres szingapúri állat­kert­ben.
A délután nagy részét Sentosa szigetén tölti a cso­port. Közvetlenül a fősziget mellett található ez a kisebb sziget, ahol tucatnyi, a turistákat tömegesen vonzó attrakció épült. Ezek közül közösen megnézzük az „SEA Aquarium” nevű óceanáriumot (a világ leg­na­gyobb akváriuma varázslatos tengeri élővilággal), valamint az „Images of Singapore” múzeumot, mely rendkívül látványos formában meséli el Szingapúr történelmét. Ezután megcsodáljuk a környék pazar panorámáját a „Sky Tower” nevű kilátótoronyból, valamint a Sentosa szigetét a főszigettel összekötő drótkötélpálya kabinjaiból.
Sentosa szigete után kora este vissza­uta­zás a belvárosba, szabad program a bevásárlóközpontok utcájában, az Orchard Roadon, vagy ide­gen­ve­ze­tőnk­kel le­he­tő­ség Szingapúr egyik legújabb attrak­ció­já­nak, a „Gardens by the Bay” nevű parknak a meg­te­kin­té­sé­re. A parkban található, 18-50 m magas mesterséges óriásfák este színesen vilá­gí­ta­nak, lombkoronájukat „égi sétaút” köti össze, ahon­nan lenyűgöző a kivilágított város látványa.
Késő este transzfer a repülőtérre, éjfél után elutazás Szingapúrból egyszeri átszállással Budapestre.

12. nap:

Érkezés Ferihegyre a délelőtti órákban.

A szállásról:

9 éjszaka 4-5 csil­la­gos szál­lo­dák­ban. A szállodákhoz úszó­me­den­ce is tartozik.

Az elhelyezésről:

kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban

Az ellátásról:

9 büféreggeli, valamint 6 főétkezés (ebéd vagy vacsora) a 3. naptól a 9. napig (a 8. nap ki­vé­te­lé­vel).


Megjegyzések: A 10. napon a fakultatív program tartalmazza a vacsorát, a 11. nap éjszakáján, az elutazás után pedig a repülőgépen szolgálnak fel meleg ételt. (Hasonlóképpen a többi repülőjáraton is biztosítanak meleg étkezést.) A 2. nap estéjén a szálloda melletti be­vá­sár­ló­köz­pont­ban lesz le­he­tő­ség vacsorázni, a 8. napon pedig egy olyan autó­pálya melletti pihe­nő­he­lyen, ahol gyors­étter­mek vannak.

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 13987
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Trópusi meseországok: Malajzia és Szingapúr I.

Trópusi meseországok: Malajzia és Szingapúr I.

Malajzia, Kuala Lumpur

Útazonosító: 13987

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Trópusi meseországok: Malajzia és Szingapúr I.

Trópusi meseországok: Malajzia és Szingapúr I.

Malajzia, Kuala Lumpur

Útazonosító: 13987

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!